Pelargonium (Zonale Grp) Typhoon

Pelargonium (Zonale Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pelargonium Typhoon er en kompakt og rigtblomstrende plante med iøjnefaldende, tofarvede blomster. Blomsterne har ofte en laksrosa bund med mørkerøde striber eller prikker. Bladene er grønne og har et smukt broget mønster. Denne plante trives i en solrig placering og med regelmæssig vanding. Ideel til terrasser, altaner og blomsterkasser.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Pelargonium (Zonale Grp) Typhoon er ikke en stedsegrøn plante. I løbet af vinteren mister denne plante sine blade og går i hviletilstand. Om foråret vil planten igen få nye blade og blomstre.

  Denne plante er ikke vinterhårdfør og skal holdes indendørs i løbet af vintermånederne eller beskyttes mod lave temperaturer. Det anbefales at dyrke planten som en årlig plante eller at give frostfrie forhold i løbet af vinteren. Det er ikke en vinterhård plante og kan ikke tåle frost.

  Pelargonium (Zonale Grp) Typhoon er en let at vedligeholde plante, der kræver minimal pleje. Denne plante kan tåle tørre perioder godt og kan dyrkes både indendørs og udendørs. Regelmæssig vanding og beskæring sikrer, at planten forbliver sund og vokser godt.

  Pelargonium Typhoon vokser bedst, når den har tilstrækkelig plads til at sprede sig. Sørg for en plantningsafstand på ca. 30 til 40 cm mellem hver plante for at sikre optimale vækstforhold. Det er vigtigt at give tilstrækkelig plads til planterne at udvikle sig godt og trives i haven.

  Pelargonier trives bedst i fuld sol eller halvskygge. I skyggen vil de vokse langsommere og producere færre blomster. Vælg derfor et solrigt sted til denne plante.

  Pelargonium Typhoon har brug for vand cirka en gang om ugen. Det er vigtigt at holde jorden let fugtig, men lad ikke planten stå med rødderne i vand. Sørg for, at det øverste lag jord tørrer ud, før du giver vand igen.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af blomsterne, der producerer nektar. Det er et godt valg for haver, der gerne vil være tiltrækkende for bestøvere.

  Som haveplante bidrager du ikke direkte til biodiversiteten, men du kan hjælpe med at tiltrække bestøvere som bier og sommerfugle. Det er især vigtigt at overveje hjemmehørende planter for at skabe et varieret økosystem i haven. Overvej at tilføje planter, der tilbyder nektar og fødevarer til forskellige dyrearter.

  Denne plante blomstrer normalt fra maj til oktober. Blomstringsperioden varer i gennemsnit cirka 6 måneder.

  Ja, planten kan godt lide fuld sol og trives i en solrig placering. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for en god dræning for at forhindre rodrod.

  Nej, Pelargonium (Zonale Grp) Typhoon er ikke spiselig. Det er en dekorativ haveplante og er ikke beregnet til at blive spist på grund af mulig toksicitet. Det er vigtigt kun at indtage planter, der er angivet som spiselige.

  Pelargonier har ikke lydisoleringsegenskaber. De er primært dekorative og har ingen særlige akustiske funktioner.

 • For at holde planten sund og kompakt er det vigtigt at beskære regelmæssigt. Fjern regelmæssigt visnede blomster og beskær lange skud for at bevare plantens form. Beskær om foråret og sommeren for optimal vækst og blomstring.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især under vækstperioden om foråret og sommeren. Sørg for, at jorden er fugtig, men ikke gennemvædet. Lad jorden tørre let mellem hver vanding.

  Denne plante trives godt i veldrænet pottemuld med en lidt sur til neutral pH. Det er vigtigt, at pottemulden holder tilstrækkeligt fugtigt, men ikke er for våd for at forhindre rodrot. En pottemuld specielt til blomstrende planter kan fremme væksten og blomstringen af ​​planten.

  Haveplanter kræver en godt drænet jord med en god næringsværdi. Sørg for, at jorden ikke er konstant våd for at undgå rodrot. At tilføje organisk materiale regelmæssigt kan forbedre jordkvaliteten.

  De Pelargonium Typhoon har brug for en placering i fuld sol for at trives godt. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med sollys i løbet af dagen. Denne haveplante trives godt i veldrænet jord.

  Denne plante kan være frostfølsom, så det er vigtigt at beskytte den om vinteren. Du kan for eksempel sætte planten i en potte og bringe den indendørs, eller dække den med halm eller en havefiber. Vær opmærksom på, at jorden ikke bliver for våd om vinteren, da dette kan forårsage råd i rødderne.

  Denne plante kræver regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Fjern regelmæssigt visne blomster og blade for at fremme væksten. Giv planten regelmæssig tilførsel af næring for en sund og frodig vækst.

  Planten om foråret med en universal gødning til blomstrende planter. Giv også planten regelmæssigt flydende gødning i vækstsæsonen. Sørg for at følge den korrekte dosering i henhold til vejledningen på emballagen.

  Mulch hjælper med at holde på fugt i jorden og undertrykke ukrudtsvækst. Brug organisk materiale som kompost, træflis eller blade som mulch. Sørg for, at mulchlaget ikke er for tykt for at forhindre rødderne i at blive kvalt.

  Jordens surhedsgrad til haveplanter skal være neutral til let sur, med en pH-værdi mellem 6,0 og 7,0. Det er vigtigt at opretholde den korrekte pH-værdi for at optimere plantens vækst og blomstring. En for sur eller for basisk jord kan hæmme plantens næringsoptagelse.

  Det er vigtigt at kontrollere regelmæssigt for spind, bladlus og trips på denne haveplante. Ved en lille infektion kan insekterne fjernes med en kraftig vandstråle eller ved at fjerne de angrebne blade. Til en mere alvorlig infektion kan naturlige bekæmpelsesmidler som rovdræbermider eller marihøns bruges.

 • Beskrivelse

  De Pelargonium Typhoon er en kompakt og rigtblomstrende plante med iøjnefaldende, tofarvede blomster. Blomsterne har ofte en laksrosa bund med mørkerøde striber eller prikker. Bladene er grønne og har et smukt broget mønster. Denne plante trives i en solrig placering og med regelmæssig vanding. Ideel til terrasser, altaner og blomsterkasser.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.