Petunia Famous Apricot Pink

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Petunia Famous Apricot Pink is een prachtige bloeiende plant met opvallende abrikooskleurige bloemen. De bloemen hebben een heldere roze tint die een vleugje abrikoos heeft, waardoor ze een unieke uitstraling hebben. De plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende het hele groeiseizoen. De Petunia Famous Apricot Pink is perfect voor het opfleuren van hangmanden, bloembakken en borders in de tuin. De plant is gemakkelijk te verzorgen en trekt vlinders en bijen aan, waardoor het een ideale keuze is voor tuinliefhebbers.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Petunia Famous Apricot Pink is geen groenblijvende plant. Het is een eenjarige tuinplant die bloeit tijdens de zomermaanden en afsterft in de herfst. Het is aan te raden om de plant in het voorjaar opnieuw te planten voor bloei in het volgende seizoen.

  De plant is niet winterhard en moet daarom beschermd worden tegen vorst. Het is aan te raden om de plant binnen te halen tijdens de wintermaanden of te beschermen met isolatiemateriaal. Tuinliefhebbers kunnen de plant in potten kweken en deze naar binnen verplaatsen tijdens koudere periodes.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en kan goed gedijen in de tuin. Regelmatig water geven en regelmatig bemesten is voldoende om de plant gezond te houden. Het is een sterke en robuuste plant die weinig speciale zorg vereist.

  De Petunia Famous Apricot Pink heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om volledig te kunnen groeien en bloeien. Zorg voor voldoende afstand tussen de planten zodat ze voldoende licht en lucht krijgen. Houd ook rekening met de groeiruimte in de breedte en diepte van de plant.

  Petunia's groeien over het algemeen het beste in de volle zon. In de schaduw kunnen ze minder bloemen produceren en hun groei kan belemmerd worden. Het is daarom aan te raden om Petunia's in een zonnige plek te planten voor optimale groei en bloei.

  Tuinplanten zoals de "Petunia Famous Apricot Pink" hebben over het algemeen één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten in licht vochtig blijft, maar niet doorweekt. Het is belangrijk om te letten op tekenen van uitdroging, zoals verwelkte bladeren, en het watergeven aan te passen indien nodig.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar in de bloemen. Het is een goede keuze voor tuinen die deze bestuivende insecten willen aantrekken.

  Petunia Famous Apricot Pink draagt niet direct bij aan biodiversiteit omdat het voornamelijk een decoratieve tuinplant is. Om de biodiversiteit te ondersteunen, is het beter om inheemse plantensoorten te kiezen die lokale insecten en dieren aantrekken. Het is belangrijk om een gevarieerde en natuurlijke tuin te creëren die gunstig is voor het ecosysteem.

  Petunia Famous Apricot Pink bloeit van de lente tot aan de herfst. De bloeiperiode kan ongeveer 3 maanden duren.

  Ja, de Petunia Famous Apricot Pink kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk dat de plant voldoende water krijgt en regelmatig wordt bemest. In een zonnige omgeving zal de plant goed gedijen en bloeien.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en niet geschikt voor consumptie.

  Ja, Petunia planten hebben een groen bladerdek dat geluidsgolven kan absorberen en dempen. Hierdoor kan de plant bijdragen aan het verminderen van geluidsoverlast in de tuin.

 • Om de plant gezond en vol te houden, is het belangrijk om regelmatig uitgebloeide bloemen te verwijderen. Dit bevordert de bloei en zorgt voor een nette uitstraling. Snoei indien nodig ook dood of beschadigd blad om de plant in optimale conditie te houden.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens warme en droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming op de bladeren te voorkomen.

  De Petunia Famous Apricot Pink gedijt het best in voedzame potgrond die goed doorlatend is. Zorg ervoor dat de potgrond lichtvochtig is, maar niet te nat. Voeg tijdens het groeiseizoen regelmatig plantenvoeding toe voor een gezonde groei en bloei.

  Tuinplanten zoals de Petunia Famous Apricot Pink gedijen het beste in goed doorlatende grond met veel voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig blijft maar niet te nat. Indien nodig kan extra voeding worden toegevoegd om de groei en bloei van de plant te bevorderen.

  De Petunia Famous Apricot Pink heeft een standplaats in de volle zon nodig om optimaal te kunnen groeien en bloeien. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te natte plekken, zoals bijvoorbeeld in de buurt van een vijver. Deze plant gedijt het beste in een beschutte locatie, beschermd tegen harde wind.

  Zorg ervoor dat de plant goed beschermd is tegen vorst tijdens de winter. Bedek de plant met bijvoorbeeld stro, bladeren of tuinvlies. Vermijd te veel vocht rond de wortels om wortelrot te voorkomen.

  Zorg ervoor dat de plant regelmatig water krijgt, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Geef de plant regelmatig voeding en verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen. Snoei de plant indien nodig om de groei en vorm te behouden.

  Voor tuinplanten is het aan te raden om regelmatig te bemesten, vooral tijdens het groeiseizoen. Gebruik een universele meststof voor bloeiende planten om de groei en bloei te stimuleren. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie van bemesting.

  Mulch rondom de basis van de plant helpt vocht vast te houden en onderdrukt onkruidgroei. Gebruik organische mulch zoals stro, houtsnippers of compost. Breng een laag van 5-7 cm aan en vernieuw het indien nodig.

  De Tuinplanten gedijen goed in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0 is ideaal voor deze planten. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is en niet te vochtig.

  Voor deze plant kunnen preventieve maatregelen zoals regelmatig controleren op bladluizen en andere insecten en het gebruik van natuurlijke vijanden worden genomen. Indien nodig kunnen biologische bestrijdingsmiddelen worden ingezet. Ook het verwijderen van aangetaste delen kan helpen bij het voorkomen van ongedierte.

 • Omschrijving

  De Petunia Famous Apricot Pink is een prachtige bloeiende plant met opvallende abrikooskleurige bloemen. De bloemen hebben een heldere roze tint die een vleugje abrikoos heeft, waardoor ze een unieke uitstraling hebben. De plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende het hele groeiseizoen. De Petunia Famous Apricot Pink is perfect voor het opfleuren van hangmanden, bloembakken en borders in de tuin. De plant is gemakkelijk te verzorgen en trekt vlinders en bijen aan, waardoor het een ideale keuze is voor tuinliefhebbers.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.