Calibrachoa Minifamous Dark Pink + Eye

Calibrachoa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Calibrachoa Minifamous Dark Pink + Eye is een prachtige hangplant met donkerroze bloemen en een opvallend oog in het midden. Deze plant bloeit overvloedig en zorgt voor een kleurrijke toevoeging aan je tuin of balkon. Het compacte formaat maakt deze plant perfect geschikt voor hangmanden, potten en borders. De Calibrachoa Minifamous Dark Pink + Eye houdt van een zonnige standplaats en regelmatig water geven. Geniet van de levendige bloemenpracht van deze eyecatcher!

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt dus zijn bladeren gedurende het hele jaar. Dit zorgt voor een constant groen uiterlijk in de tuin.

  De plant is niet winterhard en kan niet overleven bij vorst. Het is aan te raden om de plant binnenshuis te zetten tijdens koude temperaturen. Het is een tuinplant die bij voorkeur in de zomer buiten gehouden wordt.

  Ja, de Calibrachoa Minifamous Dark Pink + Eye is makkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht. Verwijder uitgebloeide bloemen om de plant te stimuleren om nieuwe bloemen te produceren.

  De "Calibrachoa Minifamous Dark Pink + Eye" heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende lucht en licht krijgt. Plant hem op een zonnige plek in goed doorlatende grond.

  Tuinplanten zoals ik groeien het beste in de volle zon of in de halfschaduw. Het is belangrijk dat ik voldoende zonlicht krijg om goed te groeien en te bloeien. In de schaduw zal mijn groei en bloei waarschijnlijk minder goed zijn.

  De Calibrachoa Minifamous Dark Pink + Eye heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, dus geef water wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Over het algemeen is het raadzaam om de plant 2-3 keer per week water te geven.

  Ja, de plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen met nectar en het heldere kleurenpatroon. Het is een goede keuze voor tuinen die biodiversiteit willen ondersteunen.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat het nectar en stuifmeel aanbiedt voor bestuivende insecten en vogels. Het draagt bij aan de diversiteit aan planten in de tuin en kan helpen om een gezonde balans te creëren in de omgeving.

  De plant bloeit van mei tot oktober en de bloei kan tot wel 5 maanden duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en zal goed gedijen op een zonnige locatie in de tuin. Het is raadzaam om de plant regelmatig water geven bij hoge temperaturen om uitdroging te voorkomen. Plant in goed doorlatende grond voor optimale groei.

  Nee, de Calibrachoa Minifamous Dark Pink + Eye is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en niet bedoeld voor consumptie. Het wordt afgeraden om de bladeren of bloemen van deze plant te eten.

  Ja, als Tuinplant heeft u enigszins geluidsdempende eigenschappen door uw bladeren en stelen, maar dit zal minimaal zijn. Over het algemeen zijn planten niet erg effectief in het dempen van geluid.

 • Om de plant in vorm te houden en de bloeiperiode te verlengen, is regelmatig snoeien aan te raden. Verwijder uitgebloeide bloemen en afgeleefde bloemstengels door ze terug te knippen tot boven de nieuwe groeipunten. Gebruik scherpe snoeischaren om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. Het is aan te raden om 's ochtends water te geven, zodat de plant de rest van de dag kan opdrogen.

  Tuinplanten zoals Calibrachoa Minifamous Dark Pink + Eye hebben goede kwaliteit potgrond nodig om goed te gedijen. Zorg voor een luchtige potgrond die voldoende vocht vasthoudt, maar ook goed draineert. Kies voor een potgrond speciaal ontwikkeld voor bloeiende planten voor het beste resultaat.

  De bodem moet goed doorlatend en licht zuur zijn voor optimale groei van deze plant. Zorg voor een goede drainage om wateroverlast te voorkomen. Voeg eventueel compost of organische meststof toe voor voedingsstoffen.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd natte voeten. Bescherm de plant tegen harde wind.

  Tuinplanten, zoals deze plant, hebben meestal winterbescherming nodig om te overleven in koudere klimaten. Denk hierbij aan het toevoegen van mulch rond de basis van de plant, of het bedekken met een beschermende doek tijdens vorst. Zorg ervoor dat de plant goed wordt beschermd tegen de elementen om deze gezond te houden tijdens de winter.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Geef de plant voldoende zonlicht en voedingsstoffen om gezond te blijven. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de groei te stimuleren.

  Tuinplanten zoals deze hebben behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof voor bloeiende planten volgens de aanbevolen dosering op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig met het gebruik van meststoffen.

  Mulch is een goede toevoeging voor Tuinplanten, omdat het de grond beschermt tegen uitdroging en onkruidgroei tegengaat. Het helpt ook bij het vasthouden van vocht en voedingsstoffen in de grond, waardoor de plant gezond blijft en beter kan groeien. Het is belangrijk om de mulchlaag regelmatig te vernieuwen om de plant optimaal te laten profiteren van de voordelen.

  De Tuinplanten hebben het liefst een neutrale tot lichtzure bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7. Het is belangrijk om de zuurgraad regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen om de optimale groeiomstandigheden voor de plant te behouden.

  Het is belangrijk om regelmatig inspecties uit te voeren op ongedierte, zoals bladluizen en spint, die schadelijk kunnen zijn voor tuinplanten. Ongediertebestrijding kan worden uitgevoerd door middel van biologische bestrijdingsmiddelen of door het handmatig verwijderen van de beestjes. Houd de planten schoon en gezond om de kans op ongedierte te minimaliseren.

 • Omschrijving

  De Calibrachoa Minifamous Dark Pink + Eye is een prachtige hangplant met donkerroze bloemen en een opvallend oog in het midden. Deze plant bloeit overvloedig en zorgt voor een kleurrijke toevoeging aan je tuin of balkon. Het compacte formaat maakt deze plant perfect geschikt voor hangmanden, potten en borders. De Calibrachoa Minifamous Dark Pink + Eye houdt van een zonnige standplaats en regelmatig water geven. Geniet van de levendige bloemenpracht van deze eyecatcher!

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.