Calibrachoa Minifamous Yellow

Calibrachoa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Calibrachoa Minifamous Yellow er en kompakt og rigtblomstrende plante med klare gule blomster. Planten har en hængende vækstform og er perfekt til hængende kurve, blomsterkasser og bede. Bladene er grønne og blanke, hvilket får de gule blomster til at falde ekstra meget i øjnene. Calibrachoa Minifamous Yellow blomstrer længe og tiltrækker sommerfugle og bier. Det er en let at passe plante, der har brug for masser af sol og regelmæssig vanding.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, som haveplante beholder jeg mine grønne blade hele året rundt.

  Planten er ikke vinterhårdfør og kan ikke overleve i kolde temperaturer. Det er derfor vigtigt at bringe planten indenfor i vintermånederne eller sørge for beskyttelse mod frost.

  Ja, denne plante er nem at vedligeholde og kræver lidt speciel pleje. Det eneste du skal gøre er at give regelmæssig vanding og lejlighedsvis tilføre lidt gødning. Sørg også for, at planten får tilstrækkeligt med sollys for optimal vækst.

  For denne haveplante er det ideelt at lade cirka 20 til 30 centimeter plads mellem hver plante. På den måde har planten tilstrækkelig plads til at vokse og udvikle sig. Det er vigtigt at plante planten ikke for tæt på hinanden, så de kan trives optimalt.

  Denne plante trives bedst i fuld sol, men kan også vokse i let skygge. Sørg for, at planten får mindst 6 timer sollys om dagen for optimal vækst. I dybere skygge kan planten blomstre mindre.

  Planten har brug for vand omkring 2-3 gange om ugen, afhængigt af vejret. Sørg for, at jorden altid forbliver let fugtig, men undgå at rødderne står for længe i vand. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere, om planten har brug for vand.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de lyse gule blomster, som indeholder masser af nektar. Det er et populært valg til haver på grund af dets tiltrækningskraft på disse bestøvere. Det er et farverigt tilføjelse til enhver have og hjælper med at fremme biodiversitet.

  Ja, denne plante tiltrækker bestøvere som bier og sommerfugle, hvilket bidrager til biodiversiteten i haven. Derudover kan planten også bruges som jorddække, hvilket forbedrer jordens struktur og kvalitet. Det er derfor helt klart en værdifuld tilføjelse til biodiversiteten i haven.

  Planten blomstrer fra maj til frost om efteråret. Blomstringen kan vare mere end 6 måneder, afhængigt af vejrforholdene og plejen.

  Ja, haveplanter som Calibrachoa Minifamous Yellow kan generelt tåle fuld sol. Det er vigtigt, at planten får tilstrækkelig vand under varme perioder for at forhindre udtørring. Det anbefales at placere planten i morgen- eller sen eftermiddagssol for at undgå forbrænding.

  Nej, Calibrachoa Minifamous Yellow er ikke spiselig. Det er en dekorativ haveplante og anbefales ikke til indtagelse. Saften og dele af planten kan være giftige.

  Ja, Calibrachoa Minifamous Yellow har ikke lyddæmpende egenskaber. Det er en haveplante, der primært er kendt for sine farverige blomster og kompakte vækst.

 • Planten skal beskæres regelmæssigt for at fremme blomstringen. Fjern visne blomster og grene for at forlænge vækst- og blomstringsperioden. For at opnå en kompakt vækst kan lange skud beskæres tilbage til halvvejs.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i varme perioder. Sørg for, at jorden ikke udtørrer, men undgå at overvande. Kontroller regelmæssigt jordens fugtighed ved at stikke din finger ned i jorden.

  Haveplanter som disse har brug for godt drænet pottemuld, der er let og luftigt. Det er vigtigt at gøde regelmæssigt i vækstsæsonen og give planten tilstrækkeligt med vand uden at rødderne forbliver for længe våde. Brug af speciel pottemuld til blomstrende planter kan hjælpe med en sund vækst og rig blomstring.

  Calibrachoa Minifamous Yellow trives bedst i godt drænet jord med en gennemsnitlig frugtbarhed. Sørg for, at jorden ikke bliver for våd, men heller ikke for tør. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere jordkvaliteten og om nødvendigt tilføje gødning.

  Planten Calibrachoa Minifamous Yellow trives bedst på et solrigt sted. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med sollys i løbet af dagen. Planten kan også trives i halvskygge, men vil producere færre blomster.

  Haveplanter har generelt brug for vinterbeskyttelse for at overleve i køligere temperaturer. Det er vigtigt at dække planten med fx bobleplast eller en beskyttelsespose for at undgå frostskader. Sørg også for, at planterne ikke forbliver for våde i løbet af vintermånederne.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding og skal have godt drænet jord. Fjern regelmæssigt visne blomster for at stimulere blomstringen, og tilføj lejlighedsvis gødning for en sund vækst. Placer planten på et solrigt sted for de bedste resultater.

  Det er vigtigt at gøde planten regelmæssigt med en universal gødning til blomstrende planter. Gør dette fra starten af vækstsæsonen indtil sent på sommeren i henhold til den anbefalede dosering på emballagen. Overgødskning kan resultere i forbrænding af rødderne, så vær forsigtig med mængden af gødning, du bruger.

  Mulching hjælper med at holde fugt og undertrykke ukrudt omkring denne plante. Brug organisk materiale såsom kompost eller barkflis som mulch. Sørg for, at muldlaget ikke ligger direkte op ad plantens stængler for at undgå skimmelvækst.

  Haveplanter trives bedst i en neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 6,0 og 7,0. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den med kalk eller svovl.

  For at bekæmpe skadedyr på haveplanter som Calibrachoa Minifamous Yellow, kan du bruge naturlige fjender som mariehøns eller rovmider. Derudover er det vigtigt regelmæssigt at inspicere planterne for tegn på skadedyr og om nødvendigt fjerne dem manuelt. Brug af miljøvenlige bekæmpelsesmidler som neemolie kan også være effektivt mod insektplager.

 • Beskrivelse

  Calibrachoa Minifamous Yellow er en kompakt og rigtblomstrende plante med klare gule blomster. Planten har en hængende vækstform og er perfekt til hængende kurve, blomsterkasser og bede. Bladene er grønne og blanke, hvilket får de gule blomster til at falde ekstra meget i øjnene. Calibrachoa Minifamous Yellow blomstrer længe og tiltrækker sommerfugle og bier. Det er en let at passe plante, der har brug for masser af sol og regelmæssig vanding.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.