Sedum lineare

Sedum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Sedum lineare, ook bekend als stekelvetmuur, is een laaggroeiende vetplant met langwerpige bladeren die dicht op elkaar groeien. De bladeren zijn vlezig en grijs-groen van kleur, en hebben soms een rode tint in de zon. Sedum lineare produceert kleine witte bloemen tijdens de zomermaanden die vlinders en bijen aantrekken. Deze plant is winterhard en groeit goed in zonnige tot halfschaduwrijke plekken met goed doorlatende grond. Sedum lineare is een mooie toevoeging aan rotstuinen, borders en als bodembedekker in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Sedum lineare is een gemakkelijke plant in onderhoud. Ze hebben weinig water en zonlicht nodig en gedijen goed in verschillende omgevingen. Regelmatig snoeien zorgt voor een gezonde groei en bloei.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats hem op een zonnige plek in huis voor optimale groei. Zorg ervoor dat hij minimaal 6 uur per dag indirect zonlicht ontvangt.

  Sedum lineare is een vetplant die weinig water nodig heeft. Het is voldoende om de plant één keer per week water te geven. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten goed kan opdrogen.

  De plant houdt van veel zonlicht en kan goed gedijen in direct zonlicht. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om gezond te blijven groeien. Overmatige schaduw kan de groei van de plant belemmeren.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt goed bij een constante temperatuur tussen 18 en 24 graden Celsius. Hoe hoger de temperatuur, hoe beter de plant zal groeien. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht of koude temperaturen.

  "Sedum lineare" bloeit in de maanden augustus en september en de bloei kan enkele weken duren.

  Ja, Sedum lineare is luchtzuiverend en kan helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Deze plant staat bekend om het absorberen van schadelijke stoffen en het produceren van zuurstof. Het is daarom een goede keuze voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperatuur zorgt voor een optimale groei en bloei van de plant. Plaats de plant dus op een plek waar deze temperatuur gehandhaafd kan worden.

 • Sedum lineare moet regelmatig worden gesnoeid om de groei te bevorderen en de plant gezond te houden. Verwijder dode of beschadigde bladeren en bloemen om de groei te stimuleren. Snoei in het voorjaar of de zomer voor optimale resultaten.

  Geef de plant regelmatig water, zodat de grond altijd licht vochtig is. Vermijd echter dat de wortels in een te natte grond staan, dit kan leiden tot wortelrot. In de winter kan de plant met mate water krijgen.

  Gebruik goed doorlatende potgrond met een hoog gehalte aan organisch materiaal. Zorg voor een pot met drainagegaten om wortelrot te voorkomen. Verpot de plant indien nodig eens in de paar jaar om de gezondheid te behouden.

  Sedum lineare gedijt het beste in goed doorlatende en voedzame bodem. Zorg voor een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,5 en vermijd te vochtige grond. Voeg eventueel wat extra organisch materiaal toe om de groei te bevorderen.

  De Sedum lineare heeft weinig onderhoud nodig en kan goed gedijen in zowel zonlicht als halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed uitdroogt tussen de gietbeurten en geef matig water. Verwijder dode bladeren of uitlopers regelmatig voor een gezonde groei.

  Het is belangrijk om regelmatig stof van de bladeren van deze plant te verwijderen, dit kan met een zachte doek of een lichte waternevel. Bij hardnekkig vuil kan je de bladeren voorzichtig afspoelen met lauw water. Het is ook aan te raden om dode bladeren en bloemen regelmatig te verwijderen om de plant gezond te houden.

  De Sedum lineare heeft veel licht nodig en gedijt het beste op een zonnige plek met direct zonlicht. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag zonlicht krijgt voor optimale groei. Plaats de plant dicht bij een raam op het zuiden of westen voor de beste resultaten.

  Sedum lineare gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperatuurschommelingen. Een constante en gematigde kamertemperatuur is ideaal voor deze plant.

  De luchtvochtigheid in de ruimte waar de plant staat moet gemiddeld zijn. Zorg ervoor dat de lucht niet te droog of te vochtig is, aangezien dit de groei van de plant kan beïnvloeden. Het is aan te raden om af en toe de bladeren te besproeien met water om de luchtvochtigheid te verhogen.

  Sedum lineare heeft een voorkeur voor neutrale tot licht zure bodems. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem in de gaten te houden om een gezonde groei van de plant te bevorderen. Voeg indien nodig kalk toe om de pH-waarde te verhogen.

  Sedum lineare heeft weinig voedingsstoffen nodig en gedijt goed op arme grond. Bemest de plant daarom spaarzaam, bijvoorbeeld met een algemene meststof voor kamerplanten. Geef de plant bij voorkeur in het voorjaar en de zomer wat extra voeding.

 • Omschrijving

  Sedum lineare, ook bekend als stekelvetmuur, is een laaggroeiende vetplant met langwerpige bladeren die dicht op elkaar groeien. De bladeren zijn vlezig en grijs-groen van kleur, en hebben soms een rode tint in de zon. Sedum lineare produceert kleine witte bloemen tijdens de zomermaanden die vlinders en bijen aantrekken. Deze plant is winterhard en groeit goed in zonnige tot halfschaduwrijke plekken met goed doorlatende grond. Sedum lineare is een mooie toevoeging aan rotstuinen, borders en als bodembedekker in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.