Dendrobium nobile Star Class White

Dendrobium nobile

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dendrobium nobile Star Class White is een prachtige orchidee met witte bloemen en een sterke geur. De plant heeft lange bloemstelen en bloeit meestal in de lente en de zomer. De bladeren zijn langwerpig en groen van kleur. Deze orchidee vereist een lichte standplaats en regelmatige watergift om goed te kunnen groeien. Dendrobium nobile Star Class White is een elegante toevoeging aan elk interieur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende licht. Het is een sterke plant die goed gedijt in kamertemperatuur.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats hem daarom het liefst op een plek met veel indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  Kamerplanten zoals de Dendrobium nobile Star Class White hebben over het algemeen een gemiddelde waterbehoefte. Het is aan te raden om de plant één keer per week water te geven, zodat de grond gelijkmatig vochtig blijft. Zorg er wel voor dat de plant niet in een laag water blijft staan om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en kan het best op een plek staan met indirect licht. Te felle zon kan schade aan de bladeren veroorzaken. Het is daarom beter om de plant te beschermen tegen direct zonlicht.

  Ja, de Dendrobium nobile Star Class White houdt van warmte en groeit het beste bij een constante temperatuur tussen 18°C en 25°C. Het is belangrijk om de plant uit de tocht te houden en te beschermen tegen extreme temperatuurschommelingen. Geef de plant voldoende licht en vermijd direct zonlicht.

  De Dendrobium nobile Star Class White bloeit meestal in de maanden februari en maart en de bloei kan ongeveer 2 tot 3 weken duren.

  Ja, de plant is luchtzuiverend omdat hij CO2 opneemt en zuurstof produceert. Het zorgt voor een gezonde luchtkwaliteit binnenshuis door giftige stoffen zoals benzeen en formaldehyde af te breken. Het helpt om de lucht te zuiveren en te verbeteren in de ruimte waar het wordt geplaatst.

  Ja, het is ideaal voor de plant om te staan op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze plant gedijt het beste in een warme en constante omgeving. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen.

 • Om de plant gezond te houden, is het aan te raden om na de bloei de uitgebloeide stengels te verwijderen. Snoei deze stengels tot vlak boven de knop. Dit zal de plant helpen om weer nieuwe bloemen te produceren.

  De Dendrobium nobile Star Class White heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. In de herfst en winter kan de watergift verminderd worden.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond die speciaal is samengesteld voor orchideeën. Vermijd zware grondsoorten en zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet te nat wordt. Het is belangrijk om de plant regelmatig te voorzien van voedingsstoffen door middel van speciale orchideeënvoeding.

  De Dendrobium nobile Star Class White heeft behoefte aan een goed doorlatende potgrond met een lichtzure pH-waarde. Het is belangrijk dat de bodem voldoende humus bevat en dat er regelmatig bemest wordt tijdens het groeiseizoen. Het is aan te raden om de plant af en toe te verpotten om de bodemkwaliteit op peil te houden.

  Deze plant heeft graag veel licht, maar vermijd direct zonlicht. Water geven dient regelmatig te gebeuren, maar pas op voor overtollig water. Gebruik bij voorkeur regenwater of kalkarm water.

  Het is aan te raden om de bladeren van de plant af en toe af te stoffen met een zachte doek. Daarnaast kan de plant af en toe onder de douche gezet worden om stof en eventuele luizen weg te spoelen. Vermijd hierbij echter dat de bloemen nat worden om schade te voorkomen.

  De Dendrobium nobile Star Class White heeft veel licht nodig om goed te groeien, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor de beste resultaten. Een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze kamerplant.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om grote temperatuurschommelingen te vermijden en de plant te beschermen tegen tocht. Zorg ervoor dat de plant niet in de buurt staat van koude tochtige plekken zoals open ramen of deuren.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet gemiddeld tot hoog zijn. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid rond de plant te verhogen door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Een luchtvochtigheid tussen de 50% en 70% wordt aanbevolen voor een gezonde groei.

  De bodem voor deze plant moet lichtzurig tot neutraal zijn (pH 5,5-7) voor optimale groei. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig bij te stellen met specifieke meststoffen. Een te zure of te alkalische bodem kan de groei en gezondheid van de plant belemmeren.

  De Dendrobium nobile Star Class White heeft regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen, van lente tot herfst. Gebruik een meststof met een hoge fosforinhoud om de bloei te stimuleren. Tijdens de rustperiode in de winter is bemesting niet nodig.

 • Omschrijving

  Dendrobium nobile Star Class White is een prachtige orchidee met witte bloemen en een sterke geur. De plant heeft lange bloemstelen en bloeit meestal in de lente en de zomer. De bladeren zijn langwerpig en groen van kleur. Deze orchidee vereist een lichte standplaats en regelmatige watergift om goed te kunnen groeien. Dendrobium nobile Star Class White is een elegante toevoeging aan elk interieur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.