Euphorbia pulcherrima Redlight Bright Red

Euphorbia pulcherrima

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Euphorbia pulcherrima Redlight Bright Red, ook bekend als de Kerstster, is een populaire kerstplant vanwege zijn heldere rode bloemen en bladeren. De plant groeit compact en produceert overvloedige bloemen die een opvallende rode kleur hebben. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in een lichte omgeving en regelmatig water nodig heeft. De Euphorbia pulcherrima Redlight Bright Red is geschikt als decoratieve plant voor de feestdagen en brengt een feestelijke sfeer in huis. Let op: deze plant is giftig voor huisdieren en kinderen, dus houd het buiten hun bereik.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Euphorbia pulcherrima Redlight Bright Red is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft geen speciale zorg nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en op een lichte plek te zetten zonder direct zonlicht. Het is ook aan te raden om de plant af en toe te bemesten voor optimale groei.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats hem het liefst op een plek met helder, indirect zonlicht. Het vermijden van te weinig licht zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De Euphorbia pulcherrima Redlight Bright Red heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet drassig. In de winter kan de waterbehoefte verminderen, dus controleer regelmatig de vochtigheid van de grond.

  Deze plant houdt van een lichte standplaats, maar verdraagt geen direct zonlicht. Plaats hem daarom op een plek met indirect zonlicht of halfschaduw. Te veel zon kan de bladeren verbranden en de plant beschadigen.

  Ja, de Euphorbia pulcherrima Redlight Bright Red houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om deze plant weg te houden van tocht en plotselinge temperatuurwisselingen. Het is ook aan te raden om de plant niet bloot te stellen aan temperaturen onder de 15 graden Celsius.

  De Euphorbia pulcherrima Redlight Bright Red bloeit in de maanden november en december en de bloei kan ongeveer 6 tot 8 weken duren.

  Ja, de Euphorbia pulcherrima Redlight Bright Red is luchtzuiverend en kan de luchtkwaliteit in huis verbeteren. Het is belangrijk om regelmatig de bladeren af te nemen met een vochtige doek om stof te verwijderen. Zet de plant op een lichte plek zonder direct zonlicht voor optimale groei.

  Ja, de plant houdt van een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperatuur zorgt ervoor dat de plant optimaal kan groeien en bloeien. Plaats de plant daarom op een plek waar de temperatuur stabiel blijft.

 • Je kunt de plant na de bloei terugsnoeien om de vorm te behouden en nieuwe groei te stimuleren. Gebruik hiervoor een scherpe snoeischaar en knip de takken terug tot net boven een bladknoop. Zorg ervoor dat je niet te diep snoeit, anders kan de plant beschadigd raken.

  Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen. In de wintermaanden kan de plant met wat minder water toe.

  De plant heeft goed doorlatende potgrond nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet drassig. Gebruik bij voorkeur een speciale potgrond voor kamerplanten.

  De bodemkwaliteit voor deze plant moet goed doorlatend en licht zuur zijn. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te nat wordt. Gebruik bij voorkeur een speciale potgrond voor kamerplanten.

  De Euphorbia pulcherrima Redlight Bright Red heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels in het water blijven staan. Plaats de plant op een lichte plek, uit de buurt van direct zonlicht. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden.

  Het is belangrijk om stof van de bladeren van de plant te verwijderen door voorzichtig af te nemen met een zachte doek. Vermijd het gebruik van chemicaliën of schoonmaakmiddelen, omdat deze de plant kunnen beschadigen. Regelmatig schoonmaken zal helpen de plant gezond en stofvrij te houden.

  De Euphorbia pulcherrima Redlight Bright Red heeft veel licht nodig en doet het goed op een zonnige plek. Zet de plant echter niet in direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Een plek met veel indirect licht is ideaal voor deze kamerplant.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 15 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of direct zonlicht. Een constante kamertemperatuur is het beste voor de gezondheid van de plant.

  De luchtvochtigheid voor deze plant is het beste bij gemiddelde tot hoge luchtvochtigheid. Zorg ervoor dat de omgeving niet te droog is en plaats de plant weg van tochtige plekken. Besproei de plant regelmatig met water om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  Kamerplanten zoals de 'Euphorbia pulcherrima Redlight Bright Red' gedijen het beste in een lichtzure tot neutrale bodem met een pH tussen 6 en 7. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met speciale potgrond of meststoffen voor kamerplanten. Het behouden van de juiste zuurgraad helpt de plant gezond te blijven en goed te groeien.

  De Euphorbia pulcherrima Redlight Bright Red heeft regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten, zoals een vloeibare meststof, en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Overbemesting moet vermeden worden om schade aan de plant te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Euphorbia pulcherrima Redlight Bright Red, ook bekend als de Kerstster, is een populaire kerstplant vanwege zijn heldere rode bloemen en bladeren. De plant groeit compact en produceert overvloedige bloemen die een opvallende rode kleur hebben. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in een lichte omgeving en regelmatig water nodig heeft. De Euphorbia pulcherrima Redlight Bright Red is geschikt als decoratieve plant voor de feestdagen en brengt een feestelijke sfeer in huis. Let op: deze plant is giftig voor huisdieren en kinderen, dus houd het buiten hun bereik.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.