Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Binos Pink'

Begonia (Elatior Grp) dubb

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Binos Pink' is een prachtige en opvallende kamerplant met dubbele roze bloemen. De plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende de lente en zomer. De bladeren zijn groen en glanzend, wat een mooi contrast vormt met de felgekleurde bloemen. 'Binos Pink' is gemakkelijk te verzorgen en gedijt goed op een lichte standplaats zonder direct zonlicht. Deze Begonia is een aanwinst voor elke binnenruimte en zorgt voor een vrolijke en kleurrijke sfeer.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Binos Pink' is makkelijk in onderhoud. Deze kamerplant heeft niet veel verzorging nodig en gedijt goed bij normale kamertemperatuur en voldoende licht. Geef de plant regelmatig water en zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats hem het liefst op een plek met indirect zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat hij gelijkmatig belicht wordt.

  De Begonia dubbelbloemig 'Binos Pink' heeft gemiddeld 1 keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar pas op voor te veel water geven. Zorg ervoor dat de plant niet in een laag water staat om wortelrot te voorkomen.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Binos Pink' houdt niet van direct zonlicht. Het beste is om de plant op een plek te zetten waar het licht gefilterd wordt of alleen indirect zonlicht krijgt. Te veel zon kan de bladeren beschadigen.

  Ja, deze plant houdt van warmte en kan het beste gedijen in een warme omgeving met temperaturen tussen de 18-25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de tocht te houden en op een plek te zetten met voldoende licht, maar niet in direct zonlicht. Het regelmatig besproeien van de bladeren kan ook helpen bij het creëren van een warme en vochtige omgeving.

  De Begonia bloeit meestal van het voorjaar tot de herfst en kan bloeien gedurende een periode van enkele maanden. Het exacte bloeiseizoen kan variëren, afhankelijk van de specifieke omstandigheden en zorg voor de plant.

  Ja, Begonia's staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen en helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Deze planten kunnen helpen bij het verwijderen van schadelijke stoffen en het verhogen van de luchtvochtigheid. Het is een mooie en functionele toevoeging aan je interieur.

  Ja, de Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Binos Pink' staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Deze plant gedijt goed bij kamertemperatuur. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan te lage of te hoge temperaturen.

 • Het is niet nodig om de Begonia regelmatig te snoeien, maar verwijder wel regelmatig dode of beschadigde bladeren. Knip deze zo dicht mogelijk bij de stengel af met een scherp en schoon snoeischaar. Ook kun je lange scheuten inkorten om de plant compacter te houden.

  Geef regelmatig water aan de plant, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. Vermijd dat de plant met zijn wortels in het water staat.

  Gebruik een goed doorlatende potgrond voor deze kamerplant om de wortels gezond te houden. Het is belangrijk dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Kies bij voorkeur een potgrond speciaal voor bloeiende kamerplanten.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Binos Pink' gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond met een lichtzure pH-waarde. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven staan. Een regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen zal de plant helpen om gezond en bloeiend te blijven.

  Houd de bodem vochtig, maar voorkom dat de plant in een te natte omgeving staat. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Geef de plant regelmatig voeding tijdens het groeiseizoen.

  De bladeren van de plant kunnen af en toe worden afgenomen met een vochtige doek om stof te verwijderen. Verwijder ook regelmatig oude en dode bladeren om de plant gezond te houden. Let op voor eventuele plagen en ziektes en behandel indien nodig.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Binos Pink' heeft behoefte aan helder, indirect zonlicht. Plaats de plant niet in direct zonlicht, omdat dit bladverbranding kan veroorzaken. Zorg voor een lichte standplaats voor deze kamerplant.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Binos Pink' gedijt het beste bij een kamertemperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht of extreme temperatuurschommelingen. Een constante en gematigde temperatuur zal bijdragen aan een gezonde groei en bloei van de plant.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Binos Pink' gedijt het beste bij een hoge luchtvochtigheid. Dit kan worden bereikt door regelmatig te sproeien of door de plant op een schaal met water en grind te zetten. Een luchtvochtigheid van ongeveer 60-70% is ideaal voor deze kamerplant.

  Kamerplanten zoals de Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Binos Pink' gedijen het best in een bodem met een licht zure pH-waarde tussen 6 en 6,5. Het is belangrijk om regelmatig te controleren en indien nodig de pH-waarde aan te passen om de gezondheid van de plant te waarborgen. Het gebruik van speciale potgrond voor kamerplanten kan helpen om de juiste zuurgraad van de bodem te behouden.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Binos Pink' heeft regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven en goed te bloeien. Gebruik een uitgebalanceerde meststof speciaal voor kamerplanten en volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering. Overbemesting kan schade aanrichten, dus wees voorzichtig en bemest niet te veel.

 • Omschrijving

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Binos Pink' is een prachtige en opvallende kamerplant met dubbele roze bloemen. De plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende de lente en zomer. De bladeren zijn groen en glanzend, wat een mooi contrast vormt met de felgekleurde bloemen. 'Binos Pink' is gemakkelijk te verzorgen en gedijt goed op een lichte standplaats zonder direct zonlicht. Deze Begonia is een aanwinst voor elke binnenruimte en zorgt voor een vrolijke en kleurrijke sfeer.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.