Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Binos Soft Pink'

Begonia (Elatior Grp) dubb

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Binos Soft Pink' is een prachtige en opvallende kamerplant met dubbele bloemen in een zachte roze kleur. De bloemen hebben een fluweelachtige textuur en zien er erg decoratief uit. Deze plant kan zowel in de volle zon als in halfschaduw groeien en heeft regelmatig water nodig. De Begonia staat bekend om zijn lange bloeiperiode en is een mooie aanvulling op elke plantencollectie. Door zijn compacte groei is deze plant ook geschikt voor kleinere ruimtes.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Begonia's zijn over het algemeen vrij gemakkelijk in onderhoud. Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar niet te veel. Zorg ervoor dat de plant op een lichte plek staat, maar niet in direct zonlicht.

  Als kamerplant heeft de Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Binos Soft Pink' indirect licht nodig en vermijd direct zonlicht. Zet de plant op een plek met voldoende daglicht, maar zonder directe blootstelling aan de zon. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle kanten gelijkmatig belicht worden.

  De Begonia dubbelbloemig heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Het is aan te raden om de plant eens per week water te geven, maar controleer altijd eerst de vochtigheid van de grond voordat je water geeft.

  Nee, de Begonia (Elatior Grp) houdt niet van direct zonlicht. De plant heeft liever een plekje met indirect licht of halfschaduw. Teveel zon kan de bladeren beschadigen.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt goed bij kamertemperatuur. Het is belangrijk om de plant op een warme plek in huis te plaatsen en deze te beschermen tegen koude tocht. Het is aan te raden om de plant niet bloot te stellen aan te lage temperaturen.

  De Begonia bloeit normaal gesproken van april tot september en de bloeiperiode kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  Ja, Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Binos Soft Pink' heeft luchtzuiverende eigenschappen. Het is een goede plant om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het kan helpen bij het verminderen van gifstoffen en het verhogen van de zuurstofproductie.

  Ja, de Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Binos Soft Pink' houdt van een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een plek te zetten waar de temperatuur stabiel is en niet te veel schommelt. Dit zal bijdragen aan een optimale groei en bloei van de plant.

 • Kamerbegonia's moeten regelmatig worden teruggesnoeid om een compacte en volle groei te bevorderen. Verwijder dode of zieke bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Snoei in het voorjaar en zomer voor optimale groei en bloei.

  Geef de plant regelmatig water, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten opdrogen. Het is belangrijk om de plant in een goed doorlatende pot te plaatsen.

  Potgrond is essentieel voor de groei en bloei van deze kamerplant. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef de plant regelmatig voeding tijdens de groeiperiode voor een goede bloei.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Binos Soft Pink' heeft een voorkeur voor goed doorlatende, vochtige grond met veel organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem licht zuur tot neutraal is en vermijd wateroverlast. Het regelmatig toevoegen van voedingsstoffen helpt de plant gezond te houden.

  Zorg ervoor dat de plant op een lichte plek staat, maar niet in direct zonlicht. Houd de grond vochtig, maar voorkom dat de wortels te lang nat blijven. Geef regelmatig plantenvoeding tijdens de groeiperiode voor een goede bloei.

  Om de plant schoon te maken kun je het beste gebruik maken van een vochtige doek en deze voorzichtig over de bladeren wrijven. Het is belangrijk om regelmatig stof en vuil van de bladeren te verwijderen om de plant gezond te houden. Vermijd het gebruik van chemicaliën of agressieve schoonmaakmiddelen, omdat deze de bladeren kunnen beschadigen.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Binos Soft Pink' gedijt het beste op een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant op een plek met helder indirect licht voor optimale groei. Een tekort aan licht kan leiden tot minder bloei en groei van de plant.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Binos Soft Pink' gedijt het beste bij een gemiddelde kamertemperatuur tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht of extreme temperatuurwisselingen, dit kan schade veroorzaken aan de plant. Houd de plant ook uit de buurt van verwarmings- of ventilatiebronnen.

  Deze plant gedijt het beste bij een gemiddelde luchtvochtigheid van ongeveer 50-60%. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid rondom de plant op peil te houden door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Droge lucht kan leiden tot uitgedroogde bladeren en bloemen.

  Deze plant gedijt het beste in een lichtzure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig de pH-waarde aan te passen met speciale meststoffen. Een goede zuurgraad zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Voor de bemesting van de Begonia (Elatior Grp) is het aan te raden om een meststof te gebruiken die speciaal is samengesteld voor bloeiende kamerplanten. Geef de plant tijdens het groeiseizoen regelmatig voeding volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pas op met overbemesting, dit kan schade aan de wortels veroorzaken.

 • Omschrijving

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Binos Soft Pink' is een prachtige en opvallende kamerplant met dubbele bloemen in een zachte roze kleur. De bloemen hebben een fluweelachtige textuur en zien er erg decoratief uit. Deze plant kan zowel in de volle zon als in halfschaduw groeien en heeft regelmatig water nodig. De Begonia staat bekend om zijn lange bloeiperiode en is een mooie aanvulling op elke plantencollectie. Door zijn compacte groei is deze plant ook geschikt voor kleinere ruimtes.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.