Euphorbia pulcherrima Christmas Feelings Pink

Euphorbia pulcherrima

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Euphorbia pulcherrima Christmas Feelings Pink, ook bekend als de kerstster, is een prachtige kamerplant met opvallende roze bloemen. De plant heeft een compacte groei en is perfect voor de feestdagen vanwege zijn feestelijke uitstraling. De bladeren zijn donkergroen en contrasteren mooi met de heldere roze bloemen. Deze plant brengt een vrolijke en kleurrijke sfeer in huis tijdens de wintermaanden. Daarnaast is de Euphorbia pulcherrima makkelijk te verzorgen en kan langdurig bloeien met de juiste verzorging.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is vrij makkelijk in onderhoud. Hij heeft weinig water nodig en gedijt het best op een lichte plek, uit direct zonlicht. Regelmatig snoeien bevordert een gezonde groei en bloei.

  Ja, de Euphorbia pulcherrima Christmas Feelings Pink heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant op een plek met veel indirect zonlicht voor de beste resultaten. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle delen gelijkmatig belicht worden.

  De Euphorbia pulcherrima Christmas Feelings Pink heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Het is belangrijk om de waterbehoefte aan te passen afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid in je huis.

  De plant houdt niet van direct zonlicht, maar wel van helder indirect licht. Plaats de plant daarom op een plek waar het licht gefilterd wordt of uit direct zonlicht. Te veel zonlicht kan de bladeren beschadigen en verbranding veroorzaken.

  Ja, de Euphorbia pulcherrima Christmas Feelings Pink houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante kamertemperatuur tussen 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan tocht of koude temperaturen. Het is belangrijk om de plant op een warme en lichte plek te plaatsen.

  De "Euphorbia pulcherrima Christmas Feelings Pink" bloeit meestal in de maanden november en december en de bloei kan ongeveer 6 tot 8 weken duren.

  Ja, de Euphorbia pulcherrima Christmas Feelings Pink is luchtzuiverend en kan helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het is echter belangrijk om te onthouden dat het geen grote hoeveelheden schadelijke stoffen kan verwijderen. Het is aanbevolen om meerdere planten in huis te hebben voor optimale luchtzuivering.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperatuur zorgt voor een optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan te koude temperaturen.

 • Het is niet nodig om de plant te snoeien, tenzij er dode of beschadigde bladeren zijn die verwijderd moeten worden. Je kunt regelmatig de uitgebloeide bloemen afknippen om de plant er verzorgd uit te laten zien. Zorg ervoor dat je scherpe en schone snoeischaar gebruikt om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft maar niet te nat. Laat de potgrond niet uitdrogen tussen gietbeurten door.

  De plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Vermijd te natte grond, omdat dit wortelrot kan veroorzaken. Een mengsel van potgrond voor kamerplanten en extra perliet kan helpen bij een goede drainage.

  Deze kamerplant gedijt het beste in goed doorlatende en lichtvochtige potgrond. Zorg ervoor dat de bodem een goede structuur heeft en voldoende voedingsstoffen bevat. Vermijd te natte grond, dit kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar let op dat de grond niet te nat wordt. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Geef de plant af en toe plantenvoeding tijdens het groeiseizoen.

  Om de plant schoon te maken, kun je voorzichtig stof verwijderen met een zachte borstel of doek. Besproei de bladeren regelmatig met lauw water om stof te verwijderen en de luchtvochtigheid te verhogen. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, omdat deze de bladeren kunnen beschadigen.

  De plant heeft veel helder, indirect licht nodig om goed te gedijen. Zet hem op een plek waar hij minstens zes uur per dag zonlicht krijgt. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en direct zonlicht te houden.

  De optimale temperatuur voor deze kamerplant ligt tussen de 18°C en 22°C. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude tocht of extreme temperaturen. Een constante binnentemperatuur zal bijdragen aan een gezonde groei van de plant.

  De luchtvochtigheid van de Euphorbia pulcherrima Christmas Feelings Pink moet matig zijn. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te hoog wordt, anders kunnen er schimmelproblemen ontstaan. Eventueel kan het helpen om af en toe de bladeren te besproeien met water.

  Deze plant gedijt het best in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren om ervoor te zorgen dat de plant alle voedingsstoffen goed kan opnemen. Het is aan te raden om de pH-waarde van de bodem tussen de 6,0 en 7,0 te houden.

  Deze plant heeft behoefte aan reguliere bemesting tijdens het groeiseizoen, van lente tot herfst. Gebruik een uitgebalanceerde meststof die specifiek is ontworpen voor kamerplanten. Overbemesting kan leiden tot het verbranden van de wortels, dus volg altijd de instructies op de verpakking.

 • Omschrijving

  De Euphorbia pulcherrima Christmas Feelings Pink, ook bekend als de kerstster, is een prachtige kamerplant met opvallende roze bloemen. De plant heeft een compacte groei en is perfect voor de feestdagen vanwege zijn feestelijke uitstraling. De bladeren zijn donkergroen en contrasteren mooi met de heldere roze bloemen. Deze plant brengt een vrolijke en kleurrijke sfeer in huis tijdens de wintermaanden. Daarnaast is de Euphorbia pulcherrima makkelijk te verzorgen en kan langdurig bloeien met de juiste verzorging.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.