Salvia Oceana Blue

Salvia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Salvia Oceana Blue is een prachtige en opvallende vaste plant met helderblauwe bloemen. De plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 60-80 cm en bloeit van de zomer tot de herfst. Salvia Oceana Blue trekt vlinders en bijen aan en gedijt het beste in de volle zon of halfschaduw. De plant heeft een compacte groeiwijze en staat mooi in borders, perken of als snijbloem in boeketten. Salvia Oceana Blue heeft een aantrekkelijke geur en is een aanwinst voor elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend. Dit betekent dat hij zijn bladeren het hele jaar door behoudt. Deze eigenschap maakt hem perfect voor een groenblijvende tuin of border.

  Salvia Oceana Blue is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant tijdens strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld noppenfolie of een vliesdoek. In het voorjaar kan de plant weer snel herstellen en nieuwe bloemen produceren.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud. Het heeft weinig water nodig en gedijt goed in de volle zon. Regelmatig snoeien bevordert herbloei en houdt de plant gezond.

  Salvia Oceana Blue heeft ongeveer 30 tot 40 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende lucht en zonlicht krijgt. Houd ook rekening met de groei van de plant in de toekomst.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of lichte schaduw. In te veel schaduw kan de groei belemmerd worden en kunnen bloemen minder voorkomen. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten.

  Tuinplanten zoals deze hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomers. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond niet te nat wordt, maar ook niet uitdroogt. Over het algemeen is het voldoende om de plant één tot twee keer per week water te geven.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar en kleurrijke bloemen die hen aantrekken. Het is een goede keuze voor het aantrekken van bestuivers in de tuin.

  Ja, planten die rijk zijn aan nectar en stuifmeel zijn over het algemeen goed voor biodiversiteit en helpen bijen, vlinders en andere bestuivers te voeden. Het creëren van een gevarieerde plantenpopulatie in de tuin kan bijdragen aan het vergroten van de biodiversiteit. Het is daarom aan te raden om verschillende soorten planten aan te planten die gunstig zijn voor de lokale ecosystemen.

  De plant bloeit van juni tot september en de bloeiperiode duurt ongeveer 3 tot 4 maanden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en verdraagt ook hete zomers. Het is belangrijk dat de grond goed gedraineerd is om uitdroging te voorkomen. Het regelmatig water geven van de plant kan helpen bij het gedijen in zonnige omstandigheden.

  Salvia's in het algemeen zijn niet eetbaar en worden niet aanbevolen voor menselijke consumptie. Het is belangrijk om alleen planten te eten die specifiek worden gekweekt voor consumptie en die als veilig bekend staan. Let op bij het plukken en consumeren van planten in het wild, omdat sommige giftig kunnen zijn.

  Ja, de plant heeft enigszins geluidsdempende eigenschappen vanwege de bladeren en stelen die geluidsgolven kunnen absorberen. Het effect is echter beperkt in vergelijking met specifieke geluidsisolerende materialen. Het aanplanten van meerdere planten kan helpen om het geluid enigszins te verminderen.

 • Jaarlijks snoeien in het voorjaar is aanbevolen om de plant compact en gezond te houden. Verwijder dode bloemen regelmatig om nieuwe groei te stimuleren. Het is ook goed om de plant na de bloei licht terug te snoeien om de vorm te behouden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef bij voorkeur water in de ochtend of avond om verdamping te verminderen.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een hoog organisch gehalte. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet drassig. Meng eventueel wat zand door de potgrond voor een betere drainage.

  De bodemkwaliteit voor deze tuinplanten moet goed doorlatend zijn en bij voorkeur neutraal tot licht alkalisch met een pH tussen 6,5 en 7,5. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen en organische stof bevat voor een gezonde groei en bloei. Vermijd zware, compacte of drassige grond om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant houdt van een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende beschutting heeft tegen harde wind. Een plek in de border of in een pot op het terras is geschikt.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen vorst. Het is aan te raden om de plant te bedekken met een laag mulch of bladeren. Ook kan een fleecedoek of vliesdoek gebruikt worden om de plant te beschermen tegen kou.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg voor goede afwatering om wortelrot te voorkomen. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te stimuleren.

  Tuinplanten zoals deze hebben behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen, bij voorkeur met een speciale meststof voor bloeiende planten. Gebruik geen te sterke meststoffen om wortelverbranding te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt voor een gezonde groei en bloei.

  Mulch helpt bij het behouden van vocht in de grond en voorkomt onkruidgroei bij Tuinplanten. Het is aan te raden om een laag mulch van 5-10 cm rond de plant aan te brengen. Gebruik organische materialen zoals boomschors, bladeren of compost als mulch.

  De Tuinplanten die gedijen goed in lichtzure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Een bodemtest kan helpen bij het bepalen van de exacte zuurgraad van de bodem. Het is belangrijk om de juiste pH-waarde te behouden om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen.

  Voor een effectieve bestrijding van ongedierte bij Tuinplanten is het belangrijk om regelmatig de bladeren en stelen te inspecteren op tekenen van insecten of schimmels. Natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrum kunnen gebruikt worden om ongedierte te bestrijden zonder schade toe te brengen aan de plant. Daarnaast kan ook het handmatig verwijderen van ongedierte zoals bladluizen of spintmijten een optie zijn.

 • Omschrijving

  Salvia Oceana Blue is een prachtige en opvallende vaste plant met helderblauwe bloemen. De plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 60-80 cm en bloeit van de zomer tot de herfst. Salvia Oceana Blue trekt vlinders en bijen aan en gedijt het beste in de volle zon of halfschaduw. De plant heeft een compacte groeiwijze en staat mooi in borders, perken of als snijbloem in boeketten. Salvia Oceana Blue heeft een aantrekkelijke geur en is een aanwinst voor elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.