Verbena Takana Purple

Verbena

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Verbena Takana Purple is een prachtige vaste plant met paarse bloemen die bloeien in de zomer en de herfst. De plant heeft een bossige groeiwijze en kan tot ongeveer 40 cm hoog worden. Het is een mooie aanvulling voor bloembedden, borders en rotstuinen. De Verbena Takana Purple trekt vlinders en bijen aan en gedijt het beste in goed doorlatende grond en in de volle zon. Regelmatig snoeien helpt de plant gezond te houden en bevordert de bloei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Verbena Takana Purple is een bladverliezende plant. Na de winter verliest deze plant zijn bladeren. Het is dus geen groenblijvende plant.

  De Verbena Takana Purple is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst. Deze tuinplant kan goed overleven in ons klimaat.

  Ja, de plant is gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Zolang de plant voldoende water en zonlicht krijgt, zal hij goed gedijen. Regelmatig snoeien kan de plant helpen gezond te houden.

  Om optimaal te groeien heeft deze plant voldoende ruimte nodig om zich te ontwikkelen. Zorg daarom voor voldoende afstand tussen de planten. Houd ook rekening met de volwassen grootte van de plant bij het bepalen van de plantafstand.

  De plant groeit het best in de volle zon of in lichte schaduw. In volledige schaduw kan de groei van de plant belemmerd worden. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  Tuinplanten zoals de Verbena Takana Purple hebben gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te verzadigen om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om regelmatig de vochtigheid van de grond te controleren voordat je water geeft.

  Ja, deze plant is zeker vlinder- en bijenlokkend vanwege de heldere bloemen die ze produceert. Het is een perfecte toevoeging aan elke tuin om deze nuttige bestuivers aan te trekken. Let op dat het planten in de volle zon zal helpen om meer vlinders en bijen aan te trekken.

  Ja, de verbena takana purple is goed voor biodiversiteit, omdat het nectarrijke bloemen heeft die bijen, vlinders en andere bestuivende insecten aantrekken. Dit helpt bij het bevorderen van de diversiteit van planten en dieren in de tuin.

  De plant bloeit van juni tot en met september en de bloei kan tot wel 4 maanden duren.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek. Zorg er wel voor dat de plant voldoende water krijgt tijdens warme periodes om uitdroging te voorkomen. Het is aanbevolen om de plant regelmatig te bemesten voor optimale groei en bloei.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die geen voedselwaarde heeft. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren.

  Ja, deze plant heeft geluidsdempende eigenschappen door het bladoppervlak en de structuur van de bladeren. Het kan helpen om geluidsoverlast te verminderen en een rustige omgeving te creëren in de tuin.

 • Om de plant gezond te houden, is het aan te raden om regelmatig te snoeien. Verwijder dode bloemen en takken om de groei te stimuleren. Snoei de plant in het voorjaar voor een compacte groei.

  Geef regelmatig water aan de plant en zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, vooral tijdens warme droge periodes. Vermijd echter dat de plant in een te natte grond staat om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond met een licht zure tot neutrale pH. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat is om wortelrot te voorkomen. Gebruik eventueel een meststof speciaal voor tuinplanten om de groei te bevorderen.

  De Tuinplanten houden van goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de grond voldoende vochtig is, maar niet te nat. Verrijk de bodem indien nodig met organisch materiaal zoals compost.

  De Verbena Takana Purple houdt van een zonnige standplaats en gedijt goed in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen harde wind om beschadiging te voorkomen. Deze tuinplant doet het goed in de border, maar kan ook in potten en bakken geplaatst worden.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld een mulchlaag aan te brengen rond de wortels. Daarnaast kan het ook helpen om de plant op een beschutte plek te zetten en eventueel te bedekken met vliesdoek tijdens koude periodes. Het is aan te raden om de plant regelmatig te controleren op eventuele schade door vorst en hier indien nodig op te reageren.

  De plant vereist regelmatig water geven, bij voorkeur in de ochtend of avond. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de bloei te stimuleren. Voed de plant in het voorjaar met plantenvoeding voor een optimale groei.

  Tuinplanten zoals de Verbena Takana Purple hebben behoefte aan een uitgebalanceerde bemesting om gezond te groeien en bloeien. Gebruik een organische meststof in het voorjaar en zomer volgens de instructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot te veel bladgroei en minder bloemen.

  Mulchen is een goede manier om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken in de tuin. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors. Zaai geen mulch direct tegen de stengels van de plant om schimmel te voorkomen.

  De Verbena Takana Purple heeft een voorkeur voor een neutrale tot licht zure bodem. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is. Het is aan te raden om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met bijvoorbeeld compost of turf.

  Voor tuinplanten zoals Verbena Takana Purple is het belangrijk om regelmatig te controleren op ongedierte zoals bladluizen, trips en witte vlieg. Natuurlijke bestrijdingsmethoden zoals lieveheersbeestjes en roofmijten kunnen helpen om ongedierte onder controle te houden. Indien nodig kunnen ook milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen gebruikt worden.

 • Omschrijving

  De Verbena Takana Purple is een prachtige vaste plant met paarse bloemen die bloeien in de zomer en de herfst. De plant heeft een bossige groeiwijze en kan tot ongeveer 40 cm hoog worden. Het is een mooie aanvulling voor bloembedden, borders en rotstuinen. De Verbena Takana Purple trekt vlinders en bijen aan en gedijt het beste in goed doorlatende grond en in de volle zon. Regelmatig snoeien helpt de plant gezond te houden en bevordert de bloei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.