Viola (Cornuta Grp) Endurio F1 Yellow With Voilet Wing

Viola (Cornuta Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola (Cornuta Grp) Endurio F1 Yellow With Voilet Wing is een kleurrijke en opvallende tuinplant met gele bloemen en paarse vleugels. De plant heeft een compacte groeiwijze en produceert overvloedig bloemen gedurende het groeiseizoen. De bloemen hebben een opvallende kleurencombinatie en zorgen voor een vrolijke en levendige uitstraling in de tuin of op het terras. De Viola is een sterke en duurzame plant die goed gedijt in zowel zon als halfschaduw en weinig onderhoud vereist. Met zijn heldere kleuren en rijke bloei is de Viola (Cornuta Grp) Endurio F1 Yellow With Voilet Wing een populaire keuze voor tuinliefhebbers die op zoek zijn naar een opvallende en aantrekkelijke plant.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en verliest zijn blad in de winter. Het is een tuinplant die voornamelijk bloeit in de lente en de zomer.

  Deze plant is gemiddeld winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is raadzaam om de plant tijdens strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld een laagje mulch of een vliesdoek. In de meeste winters zal de plant gewoon overleven in de tuin.

  De Viola (Cornuta Grp) Endurio F1 Yellow With Violet Wing plant is over het algemeen vrij makkelijk in onderhoud. Het vereist regelmatig water geven en een goede verzorging om goed te gedijen. Het is geschikt voor in de tuin of in bloembakken op het terras.

  De Viola (Cornuta Grp) Endurio F1 Yellow With Voilet Wing heeft gemiddeld 15-20 cm ruimte nodig om te groeien en te bloeien. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen de planten om luchtcirculatie te bevorderen. Plant ze in goed doorlatende grond op een zonnige tot halfschaduwrijke plek.

  De plant groeit het beste in de volle zon of in halfschaduw. In de schaduw zal de plant minder bloemen produceren en minder goed groeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te zetten.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond en geef water als deze droog aanvoelt. Zorg ervoor dat de plant niet te lang met natte voeten staat om wortelrot te voorkomen.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de bloemen die nectar produceren en aantrekkelijk zijn voor deze insecten. Het is een goede keuze voor een tuin omdat het bijdraagt aan de biodiversiteit en bestuiving.

  Ja, Viola (Cornuta Grp) Endurio F1 Yellow With Voilet Wing is een bloeiende plant die bijen en andere bestuivers aantrekt. Hierdoor draagt het bij aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast zorgt het voor kleur en diversiteit in de tuin.

  De "Viola (Cornuta Grp) Endurio F1 Yellow With Voilet Wing" bloeit van april tot en met juni. De bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om voldoende water te geven tijdens warme periodes. Deze plant gedijt goed in zonlicht.

  De Viola planten zijn niet eetbaar en worden voornamelijk gebruikt voor decoratieve doeleinden in de tuin. Het is belangrijk om onderscheid te maken tussen planten die wel en niet veilig zijn om te consumeren. Het wordt daarom afgeraden om de Viola planten te eten.

  Ja, deze plant heeft het vermogen om geluid te absorberen en kan dus geluidsdempend werken in een tuinomgeving. Dit kan helpen bij het verminderen van omgevingsgeluiden en zorgen voor een aangenamere buitenruimte.

 • Tuinplanten zoals deze kunnen het beste regelmatig gesnoeid worden om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Verwijder dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Snoei indien nodig ook overtollige takken om de luchtstroom te bevorderen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Vermijd het laten staan van water op de bladeren om schimmel te voorkomen.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig is maar niet te nat, dit kan wortelrot veroorzaken. Voeg regelmatig plantenvoeding toe voor optimale groei en bloei.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot goede bodemkwaliteit. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat en niet te nat is, om zo de groei en bloei van de plant te bevorderen. Een lichtzure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5 is ideaal voor deze tuinplant.

  Deze plant gedijt het beste op een standplaats in de volle zon tot halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat. Plaats de plant in een border, bloembak of rotstuin voor een kleurrijke toevoeging aan je tuin.

  Voor een goede winterbescherming kunnen mulch, bladeren of stro rond de plant worden geplaatst. Ook kunt u overwegen om de plant te bedekken met een vliesdoek of plastic folie om de vorst te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant voldoende vochtig blijft tijdens de wintermaanden.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg voor een goed doorlatende grond en geef af en toe plantenvoeding. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  Tuinplanten zoals deze viola hebben behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te groeien en bloeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en eventueel nogmaals in de zomer. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering.

  Mulchen helpt om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de bodemtemperatuur te reguleren voor tuinplanten zoals deze viooltjes. Het is aan te raden om organisch materiaal zoals boomschors, stro of compost te gebruiken als mulch. Een laag van ongeveer 5-7 cm dikte is voldoende om de planten te beschermen en te bevorderen.

  De bodem waar deze tuinplant groeit, moet een neutrale tot licht zure pH hebben om optimaal te gedijen. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is om wateroverlast te voorkomen en wortelrot te vermijden. Het toevoegen van compost kan de zuurgraad van de bodem helpen reguleren.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij tuinplanten zoals Viola (Cornuta Grp) Endurio F1 Yellow With Voilet Wing, is het aan te raden om preventieve maatregelen te treffen, zoals regelmatig controleren op ongedierte en het verwijderen van aangetaste bladeren. Als er toch ongedierte aanwezig is, kun je deze bestrijden met natuurlijke vijanden, zoals lieveheersbeestjes of roofmijten, of met biologische bestrijdingsmiddelen. Let op dat chemische bestrijdingsmiddelen schadelijk kunnen zijn voor het milieu en andere nuttige insecten.

 • Omschrijving

  De Viola (Cornuta Grp) Endurio F1 Yellow With Voilet Wing is een kleurrijke en opvallende tuinplant met gele bloemen en paarse vleugels. De plant heeft een compacte groeiwijze en produceert overvloedig bloemen gedurende het groeiseizoen. De bloemen hebben een opvallende kleurencombinatie en zorgen voor een vrolijke en levendige uitstraling in de tuin of op het terras. De Viola is een sterke en duurzame plant die goed gedijt in zowel zon als halfschaduw en weinig onderhoud vereist. Met zijn heldere kleuren en rijke bloei is de Viola (Cornuta Grp) Endurio F1 Yellow With Voilet Wing een populaire keuze voor tuinliefhebbers die op zoek zijn naar een opvallende en aantrekkelijke plant.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.