Fragaria x ananassa Fragoo F1 White

Fragaria

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Fragaria x ananassa Fragoo F1 White is een aardbeienplant die bekend staat om zijn grote, sappige witte vruchten. Deze plant produceert veel bloemen en vruchten en is geschikt voor zowel de volle grond als potten en containers. De vruchten hebben een zoete smaak en zijn perfect om vers te eten of te verwerken in desserts. Fragoo F1 White is een sterke en gezonde plant die goed bestand is tegen ziekten. Het is een populaire keuze voor tuiniers die graag hun eigen aardbeien willen kweken.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Het blad van deze plant zal gedurende het jaar verkleuren en uiteindelijk afsterven in de winter. Het is een eenjarige plant die elk jaar opnieuw geplant moet worden.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst. Het is dus een redelijk winterharde tuinplant.

  Ja, de Fragoo F1 White is makkelijk in onderhoud en vereist minimale zorg. Het is een sterke en gezonde plant die weinig specifieke zorg nodig heeft. Het is een ideale plant voor zowel beginnende als ervaren tuiniers.

  Tuinplanten zoals deze aardbei hebben ongeveer 30 centimeter ruimte nodig tussen elke plant voor optimale groei. Zorg ervoor dat de planten ook voldoende ruimte hebben om zich uit te spreiden. Over het algemeen is een plantafstand van ongeveer 40 tot 60 centimeter aan te raden.

  De Fragaria x ananassa Fragoo F1 White groeit het beste in de volle zon, maar kan ook goed gedijen in halfschaduw. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur zonlicht per dag ontvangt voor de beste groeiresultaten. In de schaduw zal de plant minder vruchten produceren, maar zal nog steeds gezonde bladeren en bloemen ontwikkelen.

  Deze plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig, maar dit kan variëren afhankelijk van de temperatuur en vochtigheid van de omgeving. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden en niet te laten uitdrogen. Een goede vuistregel is om te voelen of de bovenste laag van de grond droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen en nectar die het produceert. Het is een goede keuze voor tuinen die willen bijdragen aan de biodiversiteit en bestuiving.

  Ja, aardbeiplanten zijn gunstig voor biodiversiteit omdat ze bloemen hebben die bijen aantrekken en bestuiven. Dit draagt bij aan de voortplanting van andere planten in de omgeving. Bovendien zorgen de vruchten voor voedsel voor vogels en kleine dieren.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden mei tot en met september en de bloeiperiode duurt ongeveer 4-6 weken.

  Ja, de Fragaria x ananassa Fragoo F1 White kan goed tegen volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme zonnige dagen om uitdroging te voorkomen. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen felle middagzon in extreme hitte.

  Ja, de vruchten van deze plant zijn eetbaar en worden vaak gebruikt in desserts, jams en smoothies. Het is echter altijd belangrijk om zeker te weten dat je de juiste soort aardbei plukt voordat je deze eet.

  Ja, de plant heeft een dicht bladerdek dat geluid kan absorberen en daardoor enige geluidsdempende eigenschappen heeft. Het is echter belangrijk op te merken dat deze eigenschap niet zo sterk is als bij specifieke geluidsdempende planten. Het effect zal afhangen van de grootte en dichtheid van de plant.

 • Om de plant gezond te houden, is het goed om elk jaar na de oogst de uitlopers te verwijderen en de plant terug te snoeien tot ongeveer 5 cm boven de grond. Dit bevordert de groei van nieuwe scheuten en zorgt voor een goede oogst volgend seizoen. Het snoeien kan het beste in het voorjaar gebeuren, voordat de plant weer begint uit te lopen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet doorweekt raakt. Geef water aan de basis van de plant om schimmelgroei te voorkomen.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende potgrond met een neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vochtig is, maar niet te nat. Een voedzame potgrond kan bijdragen aan gezonde groei en bloei van de plant.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg voor een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5 voor optimale groei. Het is aan te raden om de bodem regelmatig te bemesten met organische meststoffen.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats, maar kan ook in halfschaduw groeien. Zorg voor goed doorlatende grond om wortelrot te voorkomen. Vermijd te natte grond en kies een plek zonder felle wind.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door mulch of stro rond de wortels aan te brengen. Daarnaast kan een beschermende fleecehoes worden gebruikt om de plant te beschermen tegen extreme kou. Zorg ervoor dat de plant op een beschutte plek staat tijdens de wintermaanden.

  . Water de plant regelmatig, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Geef de plant tijdens het groeiseizoen wat mest voor een optimale groei. Verwijder regelmatig onkruid en dode bladeren om de plant gezond te houden.

  Tuinplanten zoals aardbeien hebben regelmatig bemesting nodig voor een goede groei en vruchtontwikkeling. Gebruik een speciale meststof voor fruitplanten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Bemest de planten in het voorjaar voor een goede start en herhaal dit gedurende het groeiseizoen.

  Het is aan te raden om rond de plant een mulchlaag aan te brengen. Mulch helpt bij het vasthouden van vocht, onderdrukt het onkruid en beschermt de wortels tegen extreme temperaturen. Bij het aanbrengen van mulch is het belangrijk om een laag van ongeveer 5 cm dik te gebruiken.

  Deze plant geeft de voorkeur aan een lichtzure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Een te zure of te basische bodem kan de groei en ontwikkeling van de plant belemmeren, dus het is belangrijk om de pH-waarde regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen. Het is aan te raden om de bodem te verbeteren met organisch materiaal om de zuurgraad op het juiste niveau te houden.

  Soms kunnen bladluizen en slakken problemen veroorzaken bij tuinplanten. Om deze plagen te bestrijden, kun je gebruik maken van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en vogels, of mechanische methoden zoals het gebruik van plakstrips tegen slakken. Het regelmatig controleren van de plant en het verwijderen van aangetaste bladeren kan ook helpen bij het voorkomen van plagen.

 • Omschrijving

  De Fragaria x ananassa Fragoo F1 White is een aardbeienplant die bekend staat om zijn grote, sappige witte vruchten. Deze plant produceert veel bloemen en vruchten en is geschikt voor zowel de volle grond als potten en containers. De vruchten hebben een zoete smaak en zijn perfect om vers te eten of te verwerken in desserts. Fragoo F1 White is een sterke en gezonde plant die goed bestand is tegen ziekten. Het is een populaire keuze voor tuiniers die graag hun eigen aardbeien willen kweken.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.