Argyranthemum frutescens Madeira Sao Vicente

Argyranthemum frutescens

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Argyranthemum frutescens Madeira Sao Vicente is een vaste plant met een bossige groeiwijze en bloeit rijkelijk met mooie witte margrietachtige bloemen. Deze plant heeft een compacte vorm en bereikt een hoogte van ongeveer 40-60 cm. Hij gedijt goed in de volle zon en heeft een goed doorlatende grond nodig. Deze plant is winterhard en bloeit van het voorjaar tot in de herfst, waardoor hij een prachtige aanvulling is op borders en bloembakken. Heeft regelmatig water nodig en kan goed tegen droge periodes.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een mooie toevoeging aan de tuin, aangezien hij het hele jaar door kleur en structuur biedt. De plant is gemakkelijk te onderhouden en geeft een blijvende uitstraling aan de tuin.

  Deze plant is winterhard tot -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant tijdens strenge vorst te beschermen. Deze plant kan het beste op een beschutte plek worden geplaatst tijdens de wintermaanden.

  Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Zorg voor voldoende water en zonlicht, en verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te bevorderen. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in de meeste tuinomstandigheden.

  Deze plant heeft genoeg ruimte nodig om zich uit te kunnen spreiden en te groeien. Zorg ervoor dat er voldoende afstand is tussen andere planten om de groei niet te belemmeren. Het is aan te raden om ongeveer 30-40 centimeter ruimte rondom de plant vrij te houden.

  Tuinplanten zoals de Argyranthemum frutescens Madeira Sao Vicente gedijen over het algemeen het beste in de volle zon. In de schaduw kan de groei en bloei van de plant beperkt worden. Het is dus aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen voor optimale groeiresultaten.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar vermijd dat de wortels in water staan. Over het algemeen is één tot twee keer per week water geven voldoende.

  Ja, de plant is vlinder- en bijenlokkend en trekt deze insecten aan dankzij de nectarrijke bloemen. Het is een waardevolle toevoeging voor de tuin vanwege de biologische bestuiving die het kan bevorderen.

  De Argyranthemum frutescens Madeira Sao Vicente trekt bijen en vlinders aan, waardoor het bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Het zorgt voor extra voedselbronnen en schuilplaatsen voor verschillende insecten. Het is dus zeker goed voor de biodiversiteit in de tuin.

  De plant bloeit meestal in de maanden mei tot en met september. De bloeiperiode kan duren tot wel 4 maanden.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en houdt van een zonnige standplaats. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor een optimale groei en bloei. Zorg er wel voor dat de plant voldoende water krijgt bij warm weer.

  Nee, de Argyranthemum frutescens Madeira Sao Vicente is niet eetbaar. Het is een tuinplant en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het is belangrijk om alleen planten te eten die bekend staan als eetbaar en veilig voor menselijke consumptie.

  Ja, deze plant heeft de mogelijkheid om geluiden te dempen vanwege de dichte en volle bladeren die geluidsgolven absorberen. Het helpt om omgevingsgeluid te verminderen en een rustige sfeer te creëren. Het plaatsen van meerdere exemplaren kan het dempende effect versterken.

 • Deze plant kan het beste regelmatig worden gesnoeid om een compacte vorm te behouden en de bloei te stimuleren. Verwijder regelmatig dode of beschadigde takken en knip uitgebloeide bloemen af om nieuwe bloei te bevorderen. Snoei de plant in het voorjaar na de vorstperiode.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt, maar ook niet te nat blijft. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant en vermijd het water geven op de bladeren om ziektes te voorkomen.

  Deze plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig om gezond te blijven. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vocht vasthoudt, maar niet te nat wordt. Gebruik een potgrond speciaal voor tuinplanten voor het beste resultaat.

  Deze plant groeit het best in goed doorlatende, vochtige grond met een neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en lichtzure tot neutrale omstandigheden biedt voor optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te controleren en indien nodig te bemesten om de gezondheid en vitaliteit van de plant te behouden.

  Deze tuinplant gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin met goed doorlatende grond. Vermijd te natte of te droge grond, en zorg voor voldoende luchtcirculatie rondom de plant. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Zorg ervoor dat de plant goed is gevestigd voordat de winter begint, door hem op een beschutte plek te plaatsen. Bedek de plant met een dikke laag mulch om de wortels te beschermen tegen de kou. In strenge winters kan extra bescherming zoals een fleecehoes nodig zijn.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg voor een goede drainage in de grond en bemest de plant regelmatig voor een gezonde groei. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  De Argyranthemum frutescens Madeira Sao Vicente heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven en goed te bloeien. Gebruik een uitgebalanceerde meststof die speciaal is ontworpen voor bloeiende planten om de groei en bloei te stimuleren. Overbemesting moet vermeden worden om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulch kan worden gebruikt rond de basis van de plant om water vast te houden en onkruid te onderdrukken. Het helpt ook bij het behouden van een gelijkmatige temperatuur en beschermt de wortels tegen vorst in de winter. Het is belangrijk om organisch mulchmateriaal te gebruiken, zoals boomschors, compost of houtsnippers.

  Deze plant gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld kalk of meststoffen. Een pH-waarde tussen de 6.0 en 7.0 wordt over het algemeen als ideaal beschouwd voor tuinplanten.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kun je natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen inzetten, die de schadelijke insecten opeten. Het regelmatig controleren van de plant op tekenen van ongedierte en het handmatig verwijderen ervan kan ook helpen. Daarnaast kun je organische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie gebruiken in geval van ernstige plaag.

 • Omschrijving

  De Argyranthemum frutescens Madeira Sao Vicente is een vaste plant met een bossige groeiwijze en bloeit rijkelijk met mooie witte margrietachtige bloemen. Deze plant heeft een compacte vorm en bereikt een hoogte van ongeveer 40-60 cm. Hij gedijt goed in de volle zon en heeft een goed doorlatende grond nodig. Deze plant is winterhard en bloeit van het voorjaar tot in de herfst, waardoor hij een prachtige aanvulling is op borders en bloembakken. Heeft regelmatig water nodig en kan goed tegen droge periodes.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.