Verbena Aztec Wild Rose

Verbena

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Verbena Aztec Wild Rose er en smuk, blomstrende plante med lyserøde blomster, der har et vildt og naturligt udseende. Planten vokser kompakt og lavt ved jorden, hvilket gør den til et perfekt jorddække til grænser og stenhaver. Blomsterne tiltrækker sommerfugle og bier, hvilket gør den også til et godt valg til en biodivers have. Denne Verbena-art er vinterhårdfør og kan modstå tørre og solrige forhold, hvilket gør den til en let at vedligeholde plante. Aztec Wild Rose blomstrer fra foråret til efteråret og sørger dermed for et langvarigt og farverigt tilskud til din have.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Verbena Aztec Wild Rose er en stedsegrøn haveplante. Den bevarer sine blade året rundt. Dette gør den til en ideel plante for farve og interesse i haven hele året.

  De Verbena Aztec Wild Rose er vinterhård op til cirka -5°C. Det er en passende haveplante, der kan tåle let frost. Sørg for beskyttelse ved kraftig frost.

  Denne plante er nem at vedligeholde og kræver minimal pleje. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand og sørge for tilstrækkeligt sollys. Beskæring kan hjælpe med at holde planten kompakt og sund.

  Planten har brug for cirka 30 til 40 centimeter plads for at kunne vokse optimalt. Sørg for, at planten får tilstrækkelig ånderum og lys. Plant haveplanterne på et solrigt sted i veldrænet jord.

  Haveplanter som Verbena Aztec Wild Rose vokser generelt bedst i fuld sol og har brug for mindst 6 timers direkte sollys om dagen. I skyggen kan væksten blive hæmmet, og blomstringen kan være mindre frodig. Det anbefales derfor at plante denne plante på et solrigt sted for optimal vækst og blomstring.

  Haveplanter som Verbena Aztec Wild Rose har generelt brug for vand en til to gange om ugen, afhængigt af vejret. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke gennemblødt. Tjek regelmæssigt om jorden føles tør, før du giver vand.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af blomsterne, der er rige på nektar og har en attraktiv duft og farve for disse insekter. Det bidrager til at fremme biodiversiteten i haven og tiltrække nyttige bestøvere. Giv dem en plads i haven for at tiltrække disse vigtige insekter.

  Ja, denne plante er god for biodiversiteten, fordi den leverer nektar og pollen til bier, sommerfugle og andre bestøvere. Desuden tiltrækker den forskellige dyr, som nyder godt af ly fra planten. Planten bidrager til sundheden og mangfoldigheden i havenes biotop.

  Denne plante blomstrer i månederne juni til september og blomstrer i cirka 12 til 16 uger.

  Ja, planten kan godt tåle fuld sol og trives bedst på et solrigt sted i haven. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i tørre perioder for at undgå udtørring. Det anbefales at gøde planten regelmæssigt for optimal vækst og blomstring.

  Nej, planten Verbena Aztec Wild Rose er ikke spiselige. Den er ikke egnet til forbrug. Det er en dekorativ haveplante.

  Verbena Aztec Wild Rose har ikke specifikke egenskaber, der dæmper lyd. Det er primært en dekorativ plante. Mange haveplanter har en begrænset effekt på lyddæmpning.

 • Planten skal beskæres regelmæssigt for at stimulere væksten og bevare formen. Fjern døde eller beskadigede grene om foråret. Klip visne blomster regelmæssigt af for at fremme ny blomstring.

  Planten har regelmæssigt brug for vand, især i varme perioder. Sørg for, at jorden altid forbliver fugtig, men undgå vandoverskud. Giv vand ved plantens base og undgå, at bladene bliver våde for at undgå sygdomme.

  For haveplanter som disse er det vigtigt at bruge god drænende pottemuld. Sørg for, at jorden er let og luftig, så rødderne kan ånde og vokse godt. Brug helst også pottemuld, der er specielt sammensat til blomstrende planter.

  Denne plante trives bedst i veldrænet og frugtbar jord. Sørg for, at jorden er tilstrækkeligt fugtig, men undgå vandstagnation. En jord med en neutral til let sur pH-værdi er ideel for optimal vækst og blomstring af denne plante.

  Verbena Aztec Wild Rose trives bedst på en solrig placering i godt drænet jord. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at vokse, og får regelmæssig vanding. Denne plante kan placeres både i bede og i potter.

  Om vinteren skal haven beskytte planter mod frost ved hjælp af et lag muld eller dækning med f.eks. halm eller grankviste. Sørg for, at planten ikke står for vådt, og forsyn den med ekstra beskyttelse mod kold vind. Beskær planten først om foråret for at undgå frostskader.

  Planten kræver en solrig placering og god drænet jord. Regelmæssig vanding og befrugtning i vækstsæsonen fremmer blomstringen. Beskær regelmæssigt for at holde planten kompakt og sund.

  Brug organisk gødning eller gødningspellets til blomstrende planter om foråret. Overgødskning kan føre til for meget blade og for få blomster. Sørg for en afbalanceret ernæring for at fremme plantens sundhed og blomstring.

  At mulch om foråret med organisk materiale vil hjælpe med at holde på fugt og undertrykke ukrudt. Sørg for, at muldlaget ikke påføres for tæt på plantens stamme for at undgå rodskade. Forny muldlaget årligt for optimal vækst af planten.

  Planten trives bedst i en sur jord med en pH-værdi mellem 5,5 og 6,5. Det er vigtigt at sikre, at jorden indeholder tilstrækkelige næringsstoffer for optimal vækst og blomstring. En for sur eller for basisk jord kan føre til ernæringsproblemer og sundhedsproblemer for planten.

  For denne haveplante er det vigtigt regelmæssigt at kontrollere for skadedyr såsom bladlus eller spindemider. Dette kan bedst fjernes manuelt eller behandles med et miljøvenligt bekæmpelsesmiddel. Sørg også for god luftcirkulation og tilstrækkelig gødning for at holde planten sund og modstandsdygtig over for skadedyr.

 • Beskrivelse

  Verbena Aztec Wild Rose er en smuk, blomstrende plante med lyserøde blomster, der har et vildt og naturligt udseende. Planten vokser kompakt og lavt ved jorden, hvilket gør den til et perfekt jorddække til grænser og stenhaver. Blomsterne tiltrækker sommerfugle og bier, hvilket gør den også til et godt valg til en biodivers have. Denne Verbena-art er vinterhårdfør og kan modstå tørre og solrige forhold, hvilket gør den til en let at vedligeholde plante. Aztec Wild Rose blomstrer fra foråret til efteråret og sørger dermed for et langvarigt og farverigt tilskud til din have.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.