Verbena Aztec Red Velvet

Verbena

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Verbena Aztec Red Velvet is een opvallende en kleurrijke plant met fluweelachtige rode bloemen. De plant groeit compact en heeft een goede vertakking, waardoor hij vol en weelderig oogt. De bloemen trekken vlinders en bijen aan en bloeien de hele zomer door. Verbena Aztec Red Velvet gedijt het best in de zon en heeft goed doorlatende grond nodig. Deze plant is ideaal voor in borders, bloembakken of hangmanden en zorgt voor een vrolijke en levendige uitstraling in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren het hele jaar door. Dit zorgt voor een mooie uitstraling in de tuin, zelfs in de wintermaanden. Het blijft een leuke toevoeging aan de tuin, omdat het altijd groen blijft.

  Verbena Aztec Red Velvet is winterhard tot -10 graden Celsius. Het is dus belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst tijdens strenge winters. Het is aan te raden om de plant in een beschutte plek te zetten of te bedekken met bijvoorbeeld stro of bladeren.

  Ja, de Verbena Aztec Red Velvet plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in de zon en regelmatig water nodig heeft. Het snoeien van de plant bevordert de bloei.

  De plant heeft ongeveer 30 tot 40 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de groei te stimuleren.

  De Verbena Aztec Red Velvet groeit het beste in de volle zon, waar het minimaal 6 uur direct zonlicht krijgt. In de schaduw kan de groei vertragen en kan de bloei minder uitbundig zijn. Voor optimale groei en bloei is het aan te raden om de plant in de zon te plaatsen.

  Tuinplanten zoals Verbena Aztec Red Velvet hebben meestal één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemgesteldheid. Het is belangrijk om de grond goed vochtig te houden, maar niet te doorweekt. Het is ook raadzaam om te controleren of de grond droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de aantrekkelijke bloemen en nectar die ze produceren. Het kan helpen om een diversiteit aan tuinbezoekers aan te trekken en de biodiversiteit te bevorderen. Planten die vlinders en bijen aantrekken zijn vaak kleurrijk en hebben een aangename geur.

  Ja, de plant is aantrekkelijk voor bijen, vlinders en andere bestuivers, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Door het bieden van nectar en stuifmeel helpt de plant verschillende dieren te voeden en te ondersteunen. Dit draagt bij aan het ecosysteem en de diversiteit van de flora en fauna in de tuin.

  Verbena Aztec Red Velvet bloeit van juni tot september en de bloei kan tot wel 8 weken duren.

  Ja, de Verbena Aztec Red Velvet kan goed tegen de volle zon en is zelfs geschikt voor zonnige locaties in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens warme periodes, om uitdroging te voorkomen. De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond en zal goed groeien en bloeien in de volle zon.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is geen eetbare plant en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het wordt voornamelijk gebruikt als decoratieve tuinplant.

  Ja, tuinplanten kunnen helpen om geluid te dempen dankzij hun bladeren en stelen die geluidsgolven kunnen absorberen. Het kan echter niet verwacht worden dat een enkele plant alle geluid dempt. Het helpt wel bij het verminderen van geluidsoverlast in de tuin.

 • De plant kan het beste worden gesnoeid in het voorjaar om de groei te bevorderen en een compacte vorm te behouden. Verwijder eventuele dode of beschadigde takken en knip overtollige groei terug. Zorg ervoor dat de plant voldoende tijd heeft om te herstellen voordat de bloeiperiode begint.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig is, maar niet doorweekt. Het is belangrijk om te voorkomen dat de plant uitdroogt.

  De plant heeft goed doorlatende potgrond nodig om het water goed af te voeren. Zorg ervoor dat de pot groot genoeg is voor de wortels om zich te kunnen ontwikkelen. Geef de plant regelmatig water, maar laat de potgrond niet doorweekt worden.

  De Bodemkwaliteit van de plant Verbena Aztec Red Velvet dient goed doorlatend te zijn met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg voor een pH-waarde rond de 6 tot 7 voor optimale groeiomstandigheden. Voeg eventueel organisch materiaal toe om de bodemstructuur te verbeteren.

  De plant gedijt het beste op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Het is belangrijk om de plant op een beschutte plek te zetten, uit de wind. Vermijd te natte grond, dit kan leiden tot wortelrot.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door deze af te dekken met bijvoorbeeld stro of een dikke laag bladeren. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat en geef in droge periodes af en toe wat water. Eventueel kun je de plant verplaatsen naar een beschutte plek tijdens de koudste maanden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Snoei dode bloemen regelmatig af om de bloei te stimuleren. Voeg in het voorjaar wat mest toe voor een gezonde groei.

  De plant heeft regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen voor een goede bloei en gezonde groei. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en herfst volgens de instructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot een slechte bloei en groei van de plant.

  Het is aan te raden om mulch rond de plant te leggen om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organische materialen zoals bladeren, stro of boomschors. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet tegen de stam van de plant komt.

  De Tuinplanten houdt van een neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde tussen de 6.0 en 7.0 is ideaal voor deze plant. Zorg ervoor dat de bodem goed gedraineerd is om problemen met wateroverlast te voorkomen.

  Tuinplanten zoals de Verbena Aztec Red Velvet kunnen last hebben van ongedierte zoals bladluizen, spintmijten en witte vlieg. Dit kan worden bestreden door regelmatig controleren op insecten, het gebruik van milieuvriendelijke insecticiden en het stimuleren van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes. Het is belangrijk om preventieve maatregelen te nemen om de plant gezond te houden.

 • Omschrijving

  Verbena Aztec Red Velvet is een opvallende en kleurrijke plant met fluweelachtige rode bloemen. De plant groeit compact en heeft een goede vertakking, waardoor hij vol en weelderig oogt. De bloemen trekken vlinders en bijen aan en bloeien de hele zomer door. Verbena Aztec Red Velvet gedijt het best in de zon en heeft goed doorlatende grond nodig. Deze plant is ideaal voor in borders, bloembakken of hangmanden en zorgt voor een vrolijke en levendige uitstraling in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.