Fittonia verschaffeltii 'Forest Flame'

Fittonia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Fittonia verschaffeltii 'Forest Flame' is een prachtige en opvallende kamerplant met levendige groene bladeren en opvallende rode nerven. De plant heeft een compacte groeiwijze en kan goed gedijen in een warme en vochtige omgeving, zoals een terrarium. De 'Forest Flame' heeft regelmatig water nodig om de grond vochtig te houden en dient beschermd te worden tegen direct zonlicht. Het is een decoratieve plant die een tropische uitstraling geeft aan elke kamer of kantoorruimte. Het is aan te raden om de plant regelmatig te bemesten om zijn gezondheid en groei te bevorderen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Fittonia verschaffeltii 'Forest Flame' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Deze plant heeft wel regelmatig water nodig en een hoge luchtvochtigheid. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden en de plant regelmatig te besproeien.

  Ja, de Fittonia planten hebben veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Het beste is om ze op een plek te zetten waar ze indirect zonlicht ontvangen. Een raam op het oosten of het westen is ideaal voor deze plant.

  De Fittonia verschaffeltii 'Forest Flame' heeft ongeveer 1-2 keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar pas op voor te veel water geven wat kan leiden tot wortelrot. Het is aan te raden om de grond tussen gietbeurten door even te laten opdrogen.

  Nee, deze plant houdt niet van direct zonlicht en verbrandt snel. Het beste is om de plant op een plek te zetten met indirect licht of in de schaduw. Overmatig zonlicht kan de bladeren beschadigen.

  Ja, Fittonia verschaffeltii 'Forest Flame' houdt van warmte. Het gedijt het beste bij temperaturen tussen 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en kou te houden om optimale groei te bevorderen.

  Fittonia 'Forest Flame' bloeit normaal gesproken niet. De focus van deze plant ligt op zijn opvallende bladeren met rode nerven. Het is een kamerplant die het hele jaar door decoratief is.

  Ja, de Fittonia verschaffeltii 'Forest Flame' staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen bij het zuiveren van de lucht in huis. Het is een goede keuze voor binnenshuis om de luchtkwaliteit te verbeteren. De plant helpt giftige stoffen uit de lucht te filteren en zorgt voor schonere en gezondere lucht in de kamer.

  Ja, de Fittonia verschaffeltii 'Forest Flame' staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor een optimale groei en gezondheid van de plant. Het is belangrijk om de temperatuur consistent te houden om stress te voorkomen.

 • Het snoeien van de Fittonia plant is niet noodzakelijk, maar kan worden gedaan om de groei te bevorderen of om dode bladeren te verwijderen. Snoei zachtjes met een scherpe schaar of mes om beschadiging te voorkomen. Verwijder regelmatig dode of vergeelde bladeren voor een gezonde uitstraling van de plant.

  Geef regelmatig water aan de plant, zodat de grond vochtig blijft maar niet drassig wordt. Het is belangrijk om te voorkomen dat de wortels van de plant langdurig droog komen te staan. In de lente en zomer kan de plant vaker water nodig hebben dan in de herfst en winter.

  De Fittonia houdt van vochtige potgrond met goede drainage om wortelrot te voorkomen. Gebruik een pot met gaten in de bodem en herplant jaarlijks met verse potgrond. Verpot de plant bij voorkeur in het voorjaar.

  Fittonia's gedijen het beste in een goed doorlatende potgrond die licht vochtig wordt gehouden. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan voedingsstoffen en een licht zure pH heeft. Vermijd te natte of te droge grond, dit kan wortelrot veroorzaken.

  Deze kamerplant heeft behoefte aan regelmatig water geven en houdt van een vochtige omgeving. Zorg voor indirect licht en vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Af en toe de bladeren besproeien zorgt voor een optimale groei.

  Om stof en vuil te verwijderen van de bladeren van deze plant, kan je een licht vochtige doek gebruiken. Probeer de bladeren niet te beschadigen tijdens het schoonmaken. Regelmatig schoonmaken zorgt voor een gezonde en mooie uitstraling van de plant.

  Fittonia verschaffeltii 'Forest Flame' gedijt het best op een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant op een plek met helder indirect licht voor een optimale groei. Te weinig licht kan leiden tot verlies van de mooie bladtekening.

  De plant gedijt het beste bij een temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen tocht en extremen in temperatuur. Overdag mag de temperatuur iets hoger liggen, maar 's nachts mag het iets koeler zijn.

  Deze plant gedijt goed in een omgeving met een hoge luchtvochtigheid, idealiter tussen de 50% en 70%. Het regelmatig sproeien van de bladeren kan helpen om de luchtvochtigheid op peil te houden. Een luchtbevochtiger kan ook nuttig zijn voor het creëren van de juiste omgeving voor deze plant.

  De Fittonia plant gedijt het beste in lichtzure tot neutrale grond. Het is belangrijk dat de pH-waarde van de bodem tussen de 5,5 en 7,5 ligt voor optimale groei. Een te hoge of te lage zuurgraad kan problemen veroorzaken voor de plant.

  Kamerplanten hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven. Gebruik een uitgebalanceerde meststof speciaal ontwikkeld voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking. Bemest de plant tijdens de groeiperiode, meestal in het voorjaar en de zomer.

 • Omschrijving

  De Fittonia verschaffeltii 'Forest Flame' is een prachtige en opvallende kamerplant met levendige groene bladeren en opvallende rode nerven. De plant heeft een compacte groeiwijze en kan goed gedijen in een warme en vochtige omgeving, zoals een terrarium. De 'Forest Flame' heeft regelmatig water nodig om de grond vochtig te houden en dient beschermd te worden tegen direct zonlicht. Het is een decoratieve plant die een tropische uitstraling geeft aan elke kamer of kantoorruimte. Het is aan te raden om de plant regelmatig te bemesten om zijn gezondheid en groei te bevorderen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.