Anthurium (Andreanum Grp) Symbol

Anthurium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Anthurium (Andreanum groep) Symbol is een prachtige kamerplant met opvallende, glanzende groene bladeren en opvallende rode bloemen met een langwerpige vorm. Deze plant staat bekend om zijn symboliek van liefde, passie en exotische schoonheid. Hij gedijt goed in een lichte en vochtige omgeving en kan bloeien van de lente tot de herfst. Het is een populaire keuze voor decoratieve doeleinden in huis of op kantoor vanwege zijn elegante uitstraling. Anthuriums zijn ook bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen, waardoor ze een goed alternatief zijn voor mensen die gevoelig zijn voor allergenen en verontreinigende stoffen in de lucht.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Anthurium (Andreanum Groep) Symbol is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist minimale zorg. Zorg ervoor dat de plant regelmatig water krijgt en op een lichte plek staat, maar niet in direct zonlicht. Het is belangrijk om de bladeren regelmatig af te stoffen om de plant gezond te houden.

  Ja, de Anthurium (Andreanum Grp) Symbol heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant daarom op een plek met veel indirect zonlicht. Regelmatig draaien van de plant kan helpen om alle bladeren gelijkmatig te belichten.

  De Anthurium (Andreanum Grp) Symbol heeft ongeveer één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond niet constant vochtig is, maar ook niet compleet uitdroogt. Het is belangrijk om regelmatig de grond te controleren voordat je water geeft.

  De Anthurium houdt niet van direct zonlicht en kan het beste op een plek staan met indirect licht. Te veel zon kan de bladeren beschadigen en verkleuren. Het is dus beter om de plant te beschermen tegen felle zon.

  Ja, de Anthurium (Andreanum Grp) Symbol houdt van warmte en gedijt goed bij temperaturen tussen 18 en 22 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tochtige plekken te houden en te beschermen tegen koude temperaturen. Het is een tropische plant die goed gedijt in een warme en vochtige omgeving.

  Anthurium (Andreanum Grp) Symbol bloeit meestal van februari tot en met september en de bloeiperiode kan enkele maanden aanhouden. Deze plant bloeit meestal gedurende 6 tot 8 weken.

  Ja, de Anthurium planten staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen en helpen de luchtkwaliteit te verbeteren in een binnenruimte. Het is een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar planten die helpen met het zuiveren van de lucht in huis. Anthuriums zijn dus zeker luchtzuiverend.

  Ja, deze plant houdt van een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om gezond te blijven. Plaats de plant daarom op een plek waar de temperatuur niet te veel schommelt.

 • Om de plant in goede conditie te houden, is het aan te raden om regelmatig dode bladeren en bloemen te verwijderen. Snoei de plant indien nodig om de vorm te behouden en bevorder de groei van nieuwe bladeren en bloemen. Gebruik scherpe en schone snoeischaar om beschadiging te voorkomen.

  Kamerplanten zoals deze hebben regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is maar niet drassig. Water geven wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt is meestal voldoende. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot, dus wees voorzichtig met het geven van water.

  De plant groeit het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Het is belangrijk om de potgrond lichtvochtig te houden, maar let op dat de wortels niet in het water staan om wortelrot te voorkomen. Gebruik een pot die voldoende drainagegaten heeft om overtollig water weg te laten lopen.

  Anthurium (Andreanum Grp) Symbol doet het goed in een vochthoudende grond die goed doorlatend is. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organische stof en een neutrale zuurgraad heeft. Vermijd bodems die te compact zijn of te veel water vasthouden, omdat dit wortelrot kan veroorzaken.

  Deze plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Houd de grond vochtig, maar voorkom dat de wortels te lang in het water staan. Af en toe sproeien zorgt voor een hogere luchtvochtigheid, wat de plant zal helpen gedijen.

  Om de plant schoon te maken, kunt u de bladeren voorzichtig afstoffen met een zachte doek. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, deze kunnen de bladeren beschadigen. Af en toe kunt u de bladeren ook besproeien met lauwwarm water om stof te verwijderen.

  Deze plant houdt van helder, indirect zonlicht en kan ook gedijen in lichte schaduw. Zorg ervoor dat de plant niet te veel direct zonlicht krijgt om verbranding van de bladeren te voorkomen. Plaats de plant in een kamer met veel natuurlijk licht voor de beste groei.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme hitte. Bescherm de plant tegen temperatuurschommelingen om de gezondheid te bevorderen.

  De Anthurium houdt van een hoge luchtvochtigheid. Het is daarom aan te raden om regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Een luchtvochtigheid van ongeveer 60-80% wordt aanbevolen voor deze plant.

  De optimale zuurgraad voor kamerplanten ligt tussen de 6,0 en 7,0 op de pH-schaal. Een te zure of te basische bodem kan problemen veroorzaken zoals voedingsstoffen die niet goed opgenomen worden door de plant. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Voor kamerplanten zoals deze is het belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen, meestal van het voorjaar tot de herfst. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Overbemesting kan leiden tot schade aan de wortels, dus wees voorzichtig en bemest alleen zoals voorgeschreven.

 • Omschrijving

  De Anthurium (Andreanum groep) Symbol is een prachtige kamerplant met opvallende, glanzende groene bladeren en opvallende rode bloemen met een langwerpige vorm. Deze plant staat bekend om zijn symboliek van liefde, passie en exotische schoonheid. Hij gedijt goed in een lichte en vochtige omgeving en kan bloeien van de lente tot de herfst. Het is een populaire keuze voor decoratieve doeleinden in huis of op kantoor vanwege zijn elegante uitstraling. Anthuriums zijn ook bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen, waardoor ze een goed alternatief zijn voor mensen die gevoelig zijn voor allergenen en verontreinigende stoffen in de lucht.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.