Rosa Donna Kordana

Rosa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rosa Donna Kordana is een compacte en rijkbloeiende rozenplant die perfect is voor in potten of borders in de tuin. De plant heeft mooie donkerroze bloemen die een zoete geur verspreiden en bijen en vlinders aantrekken. De Rosa Donna Kordana heeft een lange bloeiperiode en vraagt weinig onderhoud, waardoor het een ideale keuze is voor beginnende tuiniers. Deze rozensoort groeit goed in de volle zon en gedijt het beste in goed doorlatende grond. De Rosa Donna Kordana is een prachtige toevoeging aan elke tuin en zorgt voor kleur en geur gedurende het hele groeiseizoen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is zeer gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig aandacht. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en af en toe te snoeien om de groei te stimuleren. Daarnaast gedijt de plant het best op een lichte standplaats.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Plaats de plant het liefst op een plek waar hij voldoende zonlicht ontvangt, maar vermijd direct zonlicht in de middaguren. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle delen gelijkmatig belicht worden.

  De plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten licht vochtig te houden. Controleer regelmatig of de grond niet te nat of te droog is.

  De plant houdt niet van direct zonlicht, maar verdraagt wel een lichte standplaats met indirect zonlicht. Een plekje bij een raam op het noorden of oosten is ideaal voor deze plant. Te veel zon kan namelijk zorgen voor verbranding van de bladeren.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt goed bij een constante temperatuur tussen de 18°C en 24°C. Zorg ervoor dat de plant geen plotselinge temperatuurschommelingen ervaart om de groei te bevorderen. Plaats de plant op een zonnige plek maar vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  Deze plant bloeit in de maanden mei tot en met september en de bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Planten in het algemeen filteren schadelijke stoffen uit de lucht en zorgen voor een gezondere leefomgeving. Het regelmatig verzorgen en onderhouden van de plant kan bijdragen aan het behoud van zijn luchtzuiverende werking.

  Ja, deze plant staat graag op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius ligt. Dit zorgt voor een comfortabel groeiklimaat en optimale bloei.plaats de plant niet in direct zonlicht en vermijd tocht.

 • De plant moet regelmatig gesnoeid worden om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en knip bloeiende stelen terug na de bloei. Snoei in het voorjaar om de groei te bevorderen.

  Geef de plant regelmatig water, zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft. Gebruik bij voorkeur lauw water en vermijd dat de plant met zijn wortels in water blijft staan. Besproei de bladeren af en toe met water om de luchtvochtigheid te verhogen.

  De Rosa Donna Kordana gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig is, maar niet te nat. Het is aan te raden om de potgrond regelmatig te vervangen of te verrijken met plantenvoeding.

  De plant heeft een voorkeur voor goed doorlatende en lichtvochtige grond. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan voedingsstoffen en een neutrale pH-waarde heeft. Een regelmatige bemesting en het vermijden van wateroverlast zijn belangrijk voor een gezonde groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Zet de plant op een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Af en toe wat plantenvoeding geven bevordert de bloei.

  De bladeren van deze plant kunnen stofvrij gemaakt worden met een zachte doek of een plumeau. Af en toe kan de plant onder de douche gezet worden om het blad schoon te spoelen. Overmatig water op de bladeren vermijden om schimmelvorming te voorkomen.

  De plant heeft veel licht nodig en staat het liefst op een plek met veel zonlicht. Zet de plant dicht bij een raam op het zuiden voor de beste groei. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 tot 8 uur per dag direct zonlicht krijgt.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 23 graden Celsius. Het is belangrijk dat de plant niet blootgesteld wordt aan extreme temperaturen. Zorg ervoor dat de plant niet in de buurt staat van tochtige plekken of radiatoren.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet matig zijn. Dagelijkse sproeiingen kunnen helpen om de luchtvochtigheid op peil te houden. Overmatige luchtvochtigheid kan leiden tot schimmelproblemen.

  De ideale zuurgraad voor Kamerplanten is neutraal tot licht zuur. Een pH tussen 6.0 en 7.0 wordt over het algemeen als geschikt beschouwd. Zorg voor een goede drainage om problemen met verzuring te voorkomen.

  Kamerplanten hebben regelmatig voeding nodig om gezond te blijven. Gebruik een speciale kamerplantenmest voor een evenwichtige voeding. Bemest de plant tijdens de groeiperiode, van het voorjaar tot het einde van de zomer.

 • Omschrijving

  De Rosa Donna Kordana is een compacte en rijkbloeiende rozenplant die perfect is voor in potten of borders in de tuin. De plant heeft mooie donkerroze bloemen die een zoete geur verspreiden en bijen en vlinders aantrekken. De Rosa Donna Kordana heeft een lange bloeiperiode en vraagt weinig onderhoud, waardoor het een ideale keuze is voor beginnende tuiniers. Deze rozensoort groeit goed in de volle zon en gedijt het beste in goed doorlatende grond. De Rosa Donna Kordana is een prachtige toevoeging aan elke tuin en zorgt voor kleur en geur gedurende het hele groeiseizoen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.