Rosa Amore Kordana

Rosa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rosa Amore Kordana is een compacte en sierlijke rozenplant met een overvloed aan kleine, bloemrijke bloemen. De bloemen hebben een prachtige roze kleur en staan in kleine trossen bij elkaar. Deze plant bloeit doorlopend gedurende het seizoen en verspreidt een zoete en aangename geur. De Rosa Amore Kordana is geschikt voor zowel in de tuin als op het balkon of terras. Het is een makkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging nodig heeft.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig moeite om te verzorgen. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de plant op een lichte plek te zetten. Daarnaast kan af en toe bemesting helpen bij een gezonde groei.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig en kan het beste op een lichte plek worden geplaatst. Het liefst staat de plant in direct zonlicht of op een plek met helder indirect licht. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle bladeren gelijkmatig kunnen groeien.

  De plant heeft ongeveer één tot twee keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten uitdrogen of te veel water te geven. Houd de behoefte aan water in de gaten op basis van de droogte van de grond.

  Deze plant houdt van helder, indirect zonlicht maar kan ook gedijen in de schaduw. Direct zonlicht kan schadelijk zijn en bladverbranding veroorzaken. Het is daarom het beste om de plant uit de felle zon te houden.

  Ja, Kordana rozen houden van warmte en gedijen goed bij temperaturen tussen 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant op een warme en zonnige plek staat om optimaal te kunnen groeien. Plaats de plant niet in de buurt van tochtige plekken of koude ramen.

  De plant bloeit meestal in de lente en de zomermaanden. De bloeiperiode kan enkele weken tot enkele maanden duren.

  Ja, de plant heeft de eigenschap om de lucht in huis te zuiveren door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het zorgt voor een gezonder binnenklimaat en kan helpen om de luchtkwaliteit te verbeteren. Het is daarom een goede keuze voor in huis.

  Ja, de plant staat het liefst op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperatuur zorgt voor optimale groei en bloei. Te koude of te warme temperaturen kunnen de plant beschadigen.

 • De plant moet regelmatig gesnoeid worden om een compacte vorm te behouden en de bloei te stimuleren. Verwijder dode, zieke of beschadigde takken en knip de plant na de bloei terug tot ongeveer de helft van de gewenste hoogte. Snoei in het voorjaar ook lichtjes om de plant gezond te houden en de groei te bevorderen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is maar niet drassig. Geef water aan de plant wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Het is belangrijk om de plant niet te veel water te geven om wortelrot te voorkomen.

  Voor de Rosa Amore Kordana is het belangrijk om gebruik te maken van speciale potgrond voor kamerplanten. Deze potgrond zorgt ervoor dat de plant de juiste voedingsstoffen krijgt en goed kan groeien. Zorg ervoor dat de potgrond goed vochtig blijft, maar niet te nat wordt.

  De Rosa Amore Kordana gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig is maar niet te nat, om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig toevoegen van compost kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  De Kamerplant heeft regelmatig water nodig maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef de plant ook regelmatig plantenvoeding en snoei dode bloemen weg voor een gezonde groei. Zet de plant op een lichte plek zonder direct zonlicht.

  Je kunt de plant afstoffen met een zachte doek of plantenspuit met water om stof te verwijderen. Gebruik geen schoonmaakmiddelen, omdat dit de bladeren kan beschadigen. Zorg ervoor dat de bladeren tijdens het schoonmaken niet worden natgemaakt om schimmelvorming te voorkomen.

  De Rosa Amore Kordana heeft veel direct zonlicht nodig om goed te gedijen. Zet de plant op een plek waar voldoende natuurlijk licht aanwezig is. Vermijd direct zonlicht in de middaguren om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De "Rosa Amore Kordana" gedijt het beste bij een temperatuur tussen de 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme schommelingen in temperatuur. Plaats de plant op een plek waar de temperatuur stabiel is en niet te heet of te koud wordt.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals deze is ideaal tussen de 40% en 60%. Zorg ervoor dat de lucht niet te droog wordt, vooral in de wintermaanden wanneer de verwarming aan staat. Een luchtbevochtiger kan helpen om de juiste luchtvochtigheid te behouden.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor deze plant is licht zuur tot neutraal, met een pH-waarde tussen de 5,5 en 7,0. Het is belangrijk om de pH van de bodem regelmatig te testen en indien nodig aan te passen met meststoffen of bodemverbeteraars. Een te hoge of te lage zuurgraad kan de groei en bloei van de plant beïnvloeden.

  De plant heeft regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik hiervoor een speciale meststof voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot schade aan de wortels, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid mest die je gebruikt.

 • Omschrijving

  De Rosa Amore Kordana is een compacte en sierlijke rozenplant met een overvloed aan kleine, bloemrijke bloemen. De bloemen hebben een prachtige roze kleur en staan in kleine trossen bij elkaar. Deze plant bloeit doorlopend gedurende het seizoen en verspreidt een zoete en aangename geur. De Rosa Amore Kordana is geschikt voor zowel in de tuin als op het balkon of terras. Het is een makkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging nodig heeft.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.