Rhododendron (Simsii Grp) 'Aquarell'

Rhododendron (Simsii Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Rhododendron (Simsii Grp) 'Aquarell' er en smuk stedsegrøn busk med store, klokkeformede blomster i forskellige nuancer af lyserød og lilla. Blomsterne har et iøjnefaldende mønster, der ligner et akvarelmalet billede, derfor navnet 'Aquarell'. Denne plante blomstrer om foråret og tilføjer et farverigt og elegant touch til haven. Rhododendron 'Aquarell' trives bedst i fugtig, veldrænet jord og halvskygge. Det er et populært valg til haver og bede takket være sine smukke blomster og stedsegrønne blade.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Rhododendroner er generelt lette at vedligeholde og bør placeres et lyst sted, men ikke i direkte sollys. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, og giv regelmæssigt planteernæring for at stimulere blomstringen. Undgå tør luft og træk, og beskær planten efter blomstring for at bevare en kompakt form.

  Ja, Rhododendron Simsii Grp 'Aquarell' har brug for masser af lys for at kunne vokse og blomstre ordentligt. Placer planten et lyst sted, men undgå direkte sollys for at forhindre forbrænding. De kan også trives under kunstigt lys, hvis naturligt lys er begrænset.

  Rhododendron (Simsii Grp) 'Aquarell' har brug for regelmæssig vanding, cirka 1-2 gange om ugen, afhængigt af luftfugtighed og temperatur i dit hjem. Sørg for, at jorden ikke tørrer ud mellem vanding, og det er vigtigt at holde planten jævnt fugtig.

  Denne plante kan ikke lide direkte sollys og klarer sig bedst på et sted med indirekte sollys. For meget sollys kan beskadige og misfarve bladene. Sørg derfor for et sted med lidt beskyttelse mod skarpt sollys.

  Ja, Rhododendron (Simsii Grp) 'Aquarell' trives med varme og klarer sig godt ved en konstant temperatur mellem 18 og 22 grader Celsius. Det er vigtigt, at planten ikke udsættes for træk og temperatursvingninger. Det anbefales derfor at placere planten et varmt og beskyttet sted.

  Rhododendron blomstrer normalt i maj og juni måned. Blomstringen kan vare cirka 2 til 3 uger.

  Ja, Rhododendrons er kendt for deres luftrensende egenskaber og kan forbedre luftkvaliteten i dit hjem. De fjerner skadelige stoffer som formaldehyd og benzene fra luften. Ved regelmæssig vanding og placering af planten på et godt oplyst sted vil bidrage til en optimal luftrensning.

  Ja, det er ideelt for mig at være et sted, hvor temperaturen ligger mellem 15 og 25 grader. Disse forhold er mest gavnlige for min vækst og blomstring som stueplante. Sørg for, at jeg ikke udsættes for ekstrem varme eller kulde.

 • Rhododendroner skal beskæres efter blomstring for at bevare plantens form og størrelse. Fjern døde eller beskadigede grene og klip de visne blomster væk. Beskær ikke for dybt ind i det gamle træ for at fremme blomstringen til næste år.

  Vand planten regelmæssigt, sørg for at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Lad det øverste lag af jorden tørre ud, før du giver vand igen.

  Denne plante har brug for frugtbar, veldrænet pottemuld for optimal vækst og blomstring. Sørg for, at pottemulden er fugtig, men ikke vandlidende, og at der er tilstrækkeligt med næringsstoffer til rådighed for at holde planten sund. Brug af speciel pottemuld til blomstrende stueplanter kan fremme vækst og blomstring af denne plante.

  Rhododendroner har brug for sur og veldrænet jord for at vokse godt. Det er vigtigt, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Du kan eventuelt tilføje have-tørv for at gøre jorden surere.

  Planten har brug for regelmæssig vanding og let gødning. Placer den et sted med let lys, men undgå direkte sollys. Hold luftfugtigheden høj ved regelmæssigt at spraye bladene.

  For at rense planten kan du forsigtigt støve bladene af med en blød klud eller en fjerstøvkost. Du kan også sprøjte bladene med lunkent vand og derefter tørre dem af med en ren klud. Sørg for ikke at udsætte planten for direkte sollys under rengøring for at undgå forbrænding.

  Rhododendron Simsii Grp 'Aquarell' trives bedst på en lys placering med indirekte sollys. Undgå direkte sollys for at undgå forbrænding af bladene. Sørg for, at planten får mindst 6 timer lys om dagen.

  Rhododendrons trives bedst ved en moderat temperatur mellem 10 og 20 grader Celsius. Sørg for, at planten er beskyttet mod ekstreme varme eller kulde. Placer Rhododendron på et sted med en konstant temperatur og undgå træk.

  Rhododendroner elsker høj luftfugtighed, så det er vigtigt at spraye regelmæssigt eller bruge en luftfugter. Sørg for, at luftfugtigheden omkring planten altid ligger mellem 50-60%. Det er især vigtigt at øge luftfugtigheden i de tørre vintermåneder.

  Rhododendron (Simsii Grp) 'Aquarell' trives bedst i en sur jord med en pH mellem 4,5 og 6,0. En for høj pH kan føre til næringsstofmangler og sundhedsproblemer, mens en lav pH kan hæmme optagelsen af næringsstoffer. Det er derfor vigtigt at kontrollere jordens surhed regelmæssigt og om nødvendigt justere den med specielle gødninger.

  For indendørs planter som Rhododendron er det vigtigt at gøde regelmæssigt i vækstsæsonen med en speciel gødning til surbundsplanter. Brug helst en gødning med en høj kvælstofindhold for at stimulere væksten. Sørg for at planten får tilstrækkelige næringsstoffer, men undgå overgødning for at forhindre rodforbrænding.

 • Beskrivelse

  Rhododendron (Simsii Grp) 'Aquarell' er en smuk stedsegrøn busk med store, klokkeformede blomster i forskellige nuancer af lyserød og lilla. Blomsterne har et iøjnefaldende mønster, der ligner et akvarelmalet billede, derfor navnet 'Aquarell'. Denne plante blomstrer om foråret og tilføjer et farverigt og elegant touch til haven. Rhododendron 'Aquarell' trives bedst i fugtig, veldrænet jord og halvskygge. Det er et populært valg til haver og bede takket være sine smukke blomster og stedsegrønne blade.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.