Graptopetalum bellum (bloeiend)

Graptopetalum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Graptopetalum bellum is een succulente plant met dikke, vlezige bladeren die in rozetten groeien. Tijdens de bloei ontwikkelt de plant trossen kleine, stervormige bloemen in verschillende tinten roze tot rood. De bloemen zijn aantrekkelijk voor bijen en vlinders en voegen een vrolijke, kleurrijke uitstraling toe aan de plant. Graptopetalum bellum bloeit meestal in de lente tot de vroege zomer en heeft weinig onderhoud nodig om te gedijen. Deze plant is perfect voor liefhebbers van succulenten die op zoek zijn naar een decoratieve en gemakkelijk te verzorgen optie.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Graptopetalum bellum (bloeiend) is over het algemeen vrij eenvoudig te onderhouden. Het vereist weinig water en kan goed gedijen in verschillende soorten zonlicht. Het regelmatig verwijderen van dode bladeren en het geven van voldoende licht zal helpen om de plant gezond te houden.

  Ja, Graptopetalum bellum (bloeiend) heeft veel zonlicht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een plek waar ze minimaal 6 uur indirect zonlicht per dag ontvangt. Zorg ervoor dat de plant niet te veel direct zonlicht krijgt om verbranding te voorkomen.

  Graptopetalum bellum heeft gemiddeld eens per week water nodig, maar dit kan variëren afhankelijk van de omstandigheden zoals de temperatuur en luchtvochtigheid. Controleer altijd de droogte van de grond voor het water geven. Geef water wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt.

  Graptopetalum bellum houdt van een lichte standplaats met indirect zonlicht. Felle zon kan schade aan de bladeren veroorzaken. Het is daarom beter om de plant uit direct zonlicht te houden.

  Ja, Graptopetalum bellum houdt van warmte en doet het goed bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant op een warme en zonnige plek staat voor een goede groei en bloei. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan tocht of koude temperaturen.

  Graptopetalum bellum bloeit meestal in de zomermaanden, van juni tot augustus. De bloei kan ongeveer 2 tot 3 weken duren.

  Ja, de plant is luchtzuiverend doordat hij CO2 opneemt en zuurstof afgeeft tijdens de fotosynthese. Dit helpt de luchtkwaliteit te verbeteren in een binnenruimte waar de plant staat.

  Ja, Graptopetalum bellum (bloeiend) staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius.

 • Je kunt dode of beschadigde bladeren voorzichtig wegsnoeien met een scherp en schoon mes of snoeischaar. Zorg ervoor dat je niet te veel bladeren tegelijk wegsnoeit, om stress voor de plant te voorkomen. Snoei bij voorkeur in het voorjaar of de zomer, wanneer de plant actief groeit.

  Geef de plant matig water tijdens de bloeiperiode en zorg ervoor dat de grond goed kan opdrogen tussen de gietbeurten. Vermijd dat de wortels van de plant in het water blijven staan, dit kan wortelrot veroorzaken. Geef in de winter minder water en pas de watergift aan op basis van de behoeften van de plant.

  De ideale potgrond voor deze plant is een goed drainerende cactus- en vetplantenmix. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig blijft, om wortelrot te voorkomen. Vernieuw de potgrond eens in de paar jaar om de plant gezond te houden.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend zijn en rijk aan voedingsstoffen. Een mengsel van potgrond en grof zand is ideaal voor een gezonde groei. Zorg er ook voor dat de pot goede drainagegaten heeft om wateroverlast te voorkomen.

  De Graptopetalum bellum heeft weinig onderhoud nodig. Zorg voor voldoende licht en geef af en toe water, waardoor de grond goed kan opdrogen tussen gietbeurten. Gebruik een cactus- of vetplantenpotgrond voor optimale groei.

  Om je kamerplant schoon te maken, kun je het stof voorzichtig verwijderen met een zachte borstel of doek. Je kunt ook de bladeren voorzichtig afnemen met een vochtige doek. Het is belangrijk om regelmatig de planten te controleren op eventuele insecten of ziektes.

  De Graptopetalum bellum (bloeiend) heeft behoefte aan veel licht en staat het liefst op een zonnige plek. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag direct zonlicht krijgt. Een raam op het zuiden is ideaal voor deze plant.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme warmte of kou. Plaats de plant op een plek met een constante temperatuur en vermijd tocht.

  Een gemiddelde luchtvochtigheid is voldoende voor deze plant. Besproei de bladeren niet, omdat dit rot kan veroorzaken. Zorg voor een goed geventileerde ruimte.

  Kamerplanten hebben over het algemeen een neutrale tot licht zure bodem nodig. Het is belangrijk om de zuurgraad regelmatig te controleren en eventueel aan te passen met speciale bodemverbeteraars voor kamerplanten. Het zorgt ervoor dat de plant de voedingsstoffen goed kan opnemen en gezond kan groeien.

  Kamerplanten hebben over het algemeen behoefte aan bemesting om gezond te blijven en goed te groeien. Het is aan te raden om tijdens het groeiseizoen, van de lente tot de herfst, elke twee weken vloeibare meststof te gebruiken. Let erop dat de meststof goed is afgestemd op kamerplanten en volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering.

 • Omschrijving

  Graptopetalum bellum is een succulente plant met dikke, vlezige bladeren die in rozetten groeien. Tijdens de bloei ontwikkelt de plant trossen kleine, stervormige bloemen in verschillende tinten roze tot rood. De bloemen zijn aantrekkelijk voor bijen en vlinders en voegen een vrolijke, kleurrijke uitstraling toe aan de plant. Graptopetalum bellum bloeit meestal in de lente tot de vroege zomer en heeft weinig onderhoud nodig om te gedijen. Deze plant is perfect voor liefhebbers van succulenten die op zoek zijn naar een decoratieve en gemakkelijk te verzorgen optie.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.