Begonia blad

Begonia blad

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Het blad van de Begonia plant is meestal groot en asymmetrisch van vorm. Het blad kan variëren in kleur van groen tot rood of zelfs zilverachtig. Sommige soorten hebben opvallende patronen of strepen op hun bladeren. Het blad is vaak glanzend en voelt stevig aan. Begonia bladeren kunnen ook een lichte beharing hebben en sommige soorten hebben een kenmerkende geur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de bladeren regelmatig te besproeien en de plant op een lichte plek te zetten. Daarnaast is het belangrijk om de plant af en toe te voeden met plantenvoeding.

  Ja, de kamerplant waar het blad van de begonia aan groeit heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een plek met indirect zonlicht voor het beste resultaat. Te weinig licht kan leiden tot verkleuring en slapheid van de bladeren.

  De plant heeft ongeveer één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  De plant houdt niet van direct zonlicht, het beste is om hem op een plek te zetten met indirect licht. Felle zon kan schade veroorzaken aan de bladeren en de plant verbranden. Het is aan te raden om de plant op een plek te zetten waar hij het meeste indirect licht kan ontvangen.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt te houden van tocht en temperatuurschommelingen. Zorg er ook voor dat de plant voldoende licht krijgt maar niet direct in de zon staat.

  De Begonia bloeit vanaf het najaar tot aan het voorjaar en de bloeiperiode duurt meestal enkele weken. De plant produceert kleurrijke bloemen die de ruimte opfleuren.

  Ja, het blad van de Begonia plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het helpt schadelijke stoffen uit de lucht te filteren en zorgt voor een schoner binnenklimaat. Het is daarom een goede keuze voor in huis of op kantoor.

  Ja, de Begonia blad houdt van een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is de ideale temperatuur voor deze kamerplant om goed te gedijen. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan extreme hitte of kou.

 • Begonia bladeren kunnen af en toe gesnoeid worden om de groei te stimuleren en een compacte vorm te behouden. Verwijder oude, beschadigde of verkleurde bladeren met een scherpe schaar of snoeischaar. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en vochtigheid krijgt na het snoeien.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Laat de bovenste laag van de grond opdrogen voordat je opnieuw water geeft. Geef de plant bij voorkeur water op kamertemperatuur.

  Potgrond is essentieel voor de groei en gezondheid van kamerplanten. Het biedt de plant voedingsstoffen, zorgt voor een goede afwatering en creëert een stabiele omgeving voor de wortels. Kies een potgrond die geschikt is voor kamerplanten en verpot de plant indien nodig om de groei te bevorderen.

  Een goede bodemkwaliteit voor Kamerplanten zoals Begonia blad is een licht vochtige, goed doorlatende grond met voldoende voedingsstoffen. Het is belangrijk om de grond regelmatig te vervangen of te bemesten om de plant gezond te houden. Zorg ervoor dat de pot waar de plant in staat drainagegaten heeft om wateroverlast te voorkomen.

  De plant vereist regelmatig water geven, maar let op dat de plant niet te nat staat. Houd de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Bemest de plant eens per maand tijdens de lente en zomer.

  Het blad van deze plant kan af en toe voorzichtig worden afgenomen met een vochtige doek om stof en vuil te verwijderen. Zorg ervoor dat de bladeren niet te nat worden, om schimmelvorming te voorkomen. Het afnemen van de bladeren helpt de plant om beter te ademen en het zonlicht effectiever te absorberen.

  Deze plant heeft behoefte aan helder, indirect zonlicht. Direct zonlicht kan het blad verbranden. Zet de plant op een plek met voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Houd de plant weg van tocht en extreme temperaturen. Een constante temperatuur zal de groei en gezondheid van de plant bevorderen.

  Een hoge luchtvochtigheid is belangrijk voor de Kamerplanten om gezond te blijven. Het liefst hebben ze een luchtvochtigheid van 60-80%, wat ervoor zorgt dat de bladeren niet uitdrogen. Het regelmatig besproeien van de bladeren kan helpen om de luchtvochtigheid te verhogen.

  Voor kamerplanten, waaronder de begonia, is een neutrale tot licht zure bodem ideaal met een pH tussen 6 en 7. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren om de gezondheid en groei van de plant te optimaliseren. Eventueel kan kalk worden toegevoegd om de pH-waarde te verhogen als deze te laag is.

  Kamerplanten hebben regelmatig voeding nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een vloeibare meststof speciaal voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Geef niet te veel mest, dit kan leiden tot verbranding van de wortels.

 • Omschrijving

  Het blad van de Begonia plant is meestal groot en asymmetrisch van vorm. Het blad kan variëren in kleur van groen tot rood of zelfs zilverachtig. Sommige soorten hebben opvallende patronen of strepen op hun bladeren. Het blad is vaak glanzend en voelt stevig aan. Begonia bladeren kunnen ook een lichte beharing hebben en sommige soorten hebben een kenmerkende geur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.