Kalanchoe blossfeldiana gevuld 3 kleuren

Kalanchoe gevuld

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Kalanchoe blossfeldiana is een kleine vetplant met dikke, vlezige bladeren. Deze variant is gevuld met prachtige bloemen in drie verschillende kleuren, zoals rood, geel en roze. De bloemen hebben een opvallende vorm en bloeien rijkelijk, waardoor de plant een echte blikvanger is in huis. De Kalanchoe blossfeldiana heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed op een zonnige plek. Het is een kleurrijke en gemakkelijk te verzorgen plant die langdurig bloeit en daardoor veel vreugde brengt in huis.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Kalanchoe plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. Het heeft weinig water nodig en gedijt goed in een lichte omgeving. Zorg ervoor dat de plant niet teveel direct zonlicht krijgt.

  Ja, de Kalanchoe blossfeldiana gevuld 3 kleuren heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant daarom op een plek waar hij veel zonlicht kan ontvangen, zoals bij een raam op het zuiden. Op die manier zal de plant gezond en kleurrijk blijven.

  De Kalanchoe blossfeldiana gevuld 3 kleuren heeft ongeveer 1 keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten goed te laten opdrogen. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  De Kalanchoe blossfeldiana gevuld 3 kleuren houdt niet van direct zonlicht. Het is beter om de plant op een plek te zetten waar deze indirect zonlicht ontvangt. Te veel zon kan de bladeren beschadigen.

  Ja, de Kalanchoe blossfeldiana gevuld 3 kleuren houdt van warmte en gedijt het beste in een omgeving met een constante temperatuur tussen de 18 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en plotselinge temperatuurveranderingen. Zorg er ook voor dat de plant voldoende zonlicht krijgt.

  De bloeiperiode van deze plant is meestal van februari tot en met mei. De bloemen kunnen ongeveer 6 tot 8 weken bloeien, afhankelijk van de verzorging en omstandigheden in huis. Na de bloei kun je de plant laten rusten en op een koele plek zetten om de bloei in de volgende seizoenen te bevorderen.

  Ja, de Kalanchoe plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. De plant filtert schadelijke stoffen uit de lucht en zorgt voor een gezondere leefomgeving. Het is dus een goede keuze als je op zoek bent naar een luchtzuiverende kamerplant.

  Ja, de Kalanchoe blossfeldiana gevuld 3 kleuren staat graag op een plek met een kamertemperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen tocht en plotse temperatuurwisselingen. Plaats de plant daarom op een plek met een constante temperatuur.

 • Kalanchoe bloeit het beste als je de uitgebloeide bloemen regelmatig verwijdert. Dit kun je doen door de bloemsteel met een scherpe schaar af te knippen vlak boven het blad. Zo blijft de plant er verzorgd uitzien en blijft hij nieuwe bloemen produceren.

  Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Laat de grond tussen gietbeurten door opdrogen. Gebruik bij voorkeur lauw water en vermijd dat er water op de bladeren terechtkomt.

  De Kalanchoe plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig om te voorkomen dat de wortels te nat worden. Gebruik bij voorkeur een mengsel van potgrond voor kamerplanten met toegevoegde perlite voor extra drainage. Zorg ervoor dat de potgrond niet uitdroogt, maar ook niet te nat blijft.

  De bodemkwaliteit voor deze plant moet goed doorlatend zijn en licht vochtig worden gehouden. Gebruik een potgrond speciaal voor kamerplanten en zorg voor voldoende drainage in de pot. Het is belangrijk om de plant niet te veel water te geven om wortelrot te voorkomen.

  Zorg ervoor dat de plant op een lichte plek staat maar niet in direct zonlicht. Geef de plant regelmatig water, maar laat de grond niet te nat worden. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de groei te bevorderen.

  Om de plant schoon te maken, kun je voorzichtig stof verwijderen van de bladeren met een zachte borstel of een vochtige doek. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, omdat dit de bladeren kan beschadigen. Regelmatig schoonmaken helpt de plant gezond en stofvrij te houden.

  Zet de plant op een plek met veel licht, maar vermijd direct zonlicht. De plant gedijt het best bij een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Zorg voor een goede luchtvochtigheid in de ruimte waar de plant staat.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 10 graden Celsius en vermijd ook grote temperatuurschommelingen. Plaats de plant op een warme plek met voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht.

  De plant vereist een gemiddelde luchtvochtigheid, tussen de 40% en 60%. Zorg ervoor dat de omgeving niet te vochtig is om schimmelvorming te voorkomen. Regelmatig sproeien met water kan helpen de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De Kalanchoe blossfeldiana heeft graag een licht zure bodem. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 is ideaal voor deze plant. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  Kamerplanten hebben regelmatig voeding nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik tijdens het groeiseizoen een vloeibare meststof voor bloeiende planten. Volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie van bemesting.

 • Omschrijving

  De Kalanchoe blossfeldiana is een kleine vetplant met dikke, vlezige bladeren. Deze variant is gevuld met prachtige bloemen in drie verschillende kleuren, zoals rood, geel en roze. De bloemen hebben een opvallende vorm en bloeien rijkelijk, waardoor de plant een echte blikvanger is in huis. De Kalanchoe blossfeldiana heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed op een zonnige plek. Het is een kleurrijke en gemakkelijk te verzorgen plant die langdurig bloeit en daardoor veel vreugde brengt in huis.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.