Kalanchoe blossfeldiana gevuld 6 kleuren

Kalanchoe gevuld

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Kalanchoe blossfeldiana is een populaire vetplant met prachtige gevulde bloemen in maar liefst 6 kleuren: rood, geel, oranje, roze, wit en paars. Deze plant staat bekend om zijn lange bloeiperiode en gemakkelijke verzorging. Hij gedijt goed op een zonnige plek en heeft weinig water nodig. De gevulde bloemen zorgen voor een vrolijke en kleurrijke uitstraling in huis of op het terras. Een ideale keuze voor wie op zoek is naar een kleurrijke en onderhoudsvriendelijke plant in huis.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Kalanchoe blossfeldiana gevuld 6 kleuren is een gemakkelijk te onderhouden plant die weinig eisen stelt aan verzorging. Het is belangrijk om de plant op een lichte plek te zetten en regelmatig water te geven, maar verder heeft hij weinig extra aandacht nodig. Het is een sterke kamerplant die goed gedijt in normale kamertemperaturen.

  Ja, de Kalanchoe blossfeldiana gevuld 6 kleuren heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Zet de plant op een zonnige plek, bij voorkeur voor een raam op het zuiden. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag direct zonlicht krijgt.

  De Kalanchoe blossfeldiana gevuld met 6 kleuren heeft matig water nodig. Geef de plant ongeveer eenmaal per week water, zodat de grond licht vochtig blijft. Let op dat de plant geen natte voeten krijgt om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant houdt van een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Het is beter om de plant op een plek te zetten waar het zonlicht gefilterd wordt. Te veel direct zonlicht kan de bladeren beschadigen.

  Ja, Kalanchoe blossfeldiana gevuld 6 kleuren houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 20 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme plek te houden en ervoor te zorgen dat deze geen last heeft van tocht of kou.

  Kalanchoe blossfeldiana bloeit in de wintermaanden, van november tot maart, en de bloei kan tot wel 8 weken duren.

  Ja, Kalanchoe planten staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen en helpen de lucht in huis te verbeteren. Het verwijdert giftige stoffen en verhoogt de luchtvochtigheid, wat gunstig is voor de gezondheid van de bewoners. Het is een mooie toevoeging aan elk interieur.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Dit is de ideale temperatuur voor de groei en bloei van de plant. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen.

 • Het is niet noodzakelijk om de Kalanchoe te snoeien, tenzij je dode of zieke bladeren wil verwijderen. Gebruik scherpe en schone snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen. Snoei in het voorjaar voor nieuwe groei.

  Geef de plant matig water, zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Laat de bovenste laag van de grond opdrogen voordat je opnieuw water geeft. Zorg voor een goede afwatering om wortelrot te voorkomen.

  Gebruik voor deze plant een lichte en goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat blijft, want dit kan leiden tot wortelrot. Het is aan te raden om de plant regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen.

  Het is belangrijk om een goed doorlatende potgrond te gebruiken voor de Kalanchoe blossfeldiana. Een lichte en vruchtbare grond zorgt ervoor dat de plant goed kan groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen.

  Zorg ervoor dat de plant op een lichte plek staat, maar vermijd direct zonlicht. Geef de plant regelmatig water, maar laat de potgrond niet te nat worden. Geef de plant elke 2 weken plantenvoeding voor bloeiende planten.

  Het is belangrijk om stof regelmatig van de bladeren van de plant te verwijderen met een zachte doek of een plumeau. Daarnaast kan de plant af en toe onder de douche gezet worden om het stof te verwijderen. Vermijd hierbij dat de plant te lang in het water staat, dit kan wortelrot veroorzaken.

  De Kalanchoe blossfeldiana gevuld 6 kleuren gedijt het beste op een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant bij voorkeur op een plek met indirect zonlicht of halfschaduw. Te weinig licht kan leiden tot een verminderde bloei en groei van de plant.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 10 graden Celsius. Plaats de plant op een plek met voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht.

  De luchtvochtigheid voor de Kalanchoe plant moet gemiddeld zijn, tussen de 40%-60%. Te hoge luchtvochtigheid kan leiden tot schimmel en rot, terwijl te lage luchtvochtigheid de plant kan uitdrogen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te besproeien om de juiste luchtvochtigheid te behouden.

  De Kalanchoe blossfeldiana gevuld 6 kleuren gedijt het beste in een licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7. Het is belangrijk om een goede potgrond te gebruiken die speciaal samengesteld is voor kamerplanten. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  Voor een optimale groei en bloei is het aan te raden om de Kalanchoe eens in de twee weken te bemesten tijdens de lente en zomer. Gebruik een vloeibare meststof die speciaal is ontwikkeld voor bloeiende kamerplanten en volg de instructies op de verpakking. Pas op met overbemesting, dit kan schade aan de plant veroorzaken.

 • Omschrijving

  De Kalanchoe blossfeldiana is een populaire vetplant met prachtige gevulde bloemen in maar liefst 6 kleuren: rood, geel, oranje, roze, wit en paars. Deze plant staat bekend om zijn lange bloeiperiode en gemakkelijke verzorging. Hij gedijt goed op een zonnige plek en heeft weinig water nodig. De gevulde bloemen zorgen voor een vrolijke en kleurrijke uitstraling in huis of op het terras. Een ideale keuze voor wie op zoek is naar een kleurrijke en onderhoudsvriendelijke plant in huis.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.