Crassula 'Magical Tree'

Crassula

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Crassula 'Magical Tree' is een unieke vetplant met dikke, boomachtige stelen en kleine, ronde blaadjes die dicht op elkaar groeien. De bladeren hebben een prachtige groene kleur en kunnen soms een roodachtige tint krijgen als ze veel zonlicht krijgen. Deze plant kan binnen of buiten worden gekweekt en heeft weinig water en onderhoud nodig. De Crassula 'Magical Tree' kan uitgroeien tot een indrukwekkende hoogte van ongeveer 30 cm en is een echte blikvanger in elk interieur. Het is een uitstekende keuze voor beginnende plantenliefhebbers vanwege de eenvoudige verzorgingseisen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Crassula 'Magical Tree' is zeer makkelijk in onderhoud en heeft weinig water nodig. Het gedijt goed op een zonnige plek en heeft weinig verzorging nodig. Het is een sterke en duurzame kamerplant.

  Ja, de Crassula 'Magical Tree' heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant het liefst op een plek met veel indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur licht per dag krijgt.

  Crassula 'Magical Tree' heeft matig water nodig en moet eens per week worden bewaterd. Zorg ervoor dat de potgrond tussen de gietbeurten in is opgedroogd om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om de plant niet te veel water te geven.

  De plant houdt van de felle zon en kan het beste op een zonnige plek worden geplaatst. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en de grond goed te laten opdrogen tussen gietbeurten. Zorg er ook voor dat de plant voldoende licht krijgt om gezond te blijven.

  Ja, de Crassula 'Magical Tree' houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk om deze kamerplant weg te houden van tocht en plotselinge temperatuurveranderingen. Zorg ervoor dat de plant op een warme en zonnige plek staat om optimaal te kunnen groeien.

  Deze plant bloeit in de zomermaanden en de bloei kan enkele weken tot maanden duren.

  Ja, kamerplanten worden over het algemeen beschouwd als luchtzuiverend doordat ze de lucht in huis kunnen zuiveren door schadelijke stoffen op te nemen en zuurstof af te geven. Sommige kamerplanten hebben specifieke luchtzuiverende eigenschappen, waardoor ze extra effectief zijn in het zuiveren van de lucht in huis. Het is daarom altijd goed om kamerplanten in huis te hebben voor een gezonder binnenklimaat.

  Ja, de Crassula 'Magical Tree' staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Deze plant gedijt het beste bij gematigde temperaturen in huis.

 • Crassula 'Magical Tree' moet regelmatig gesnoeid worden om de plant compact en bossig te houden. Verwijder dode bladeren en dun de plant indien nodig uit. Snoei de plant bij voorkeur in het voorjaar of vroege zomer.

  De Crassula 'Magical Tree' moet regelmatig water krijgen, maar zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten goed kan opdrogen. Vermijd dat de wortels in het water staan, dit kan leiden tot wortelrot. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant en vermijd het besproeien van de bladeren.

  Crassula 'Magical Tree' heeft potgrond nodig die goed doorlatend is en niet te vochtig blijft. Zorg voor een lichte plek met indirect zonlicht en geef regelmatig water, maar laat de grond tussen de gietbeurten door opdrogen. Voeg indien nodig meststoffen toe tijdens het groeiseizoen voor optimale groei.

  De Crassula 'Magical Tree' gedijt het beste in goed doorlatende grond met een lichtzure pH. Zorg ervoor dat de bodem niet te vochtig is om wortelrot te voorkomen. Een mengsel van potgrond en grof zand is ideaal voor deze kamerplant.

  Deze kamerplant heeft weinig onderhoud nodig en moet worden geplaatst op een plek met veel licht. Laat de grond tussen gietbeurten goed opdrogen en geef matig water. Af en toe bemesten tijdens de groeiperiode is voldoende.

  Om stof en vuil te verwijderen van de bladeren van deze plant, kan je een zachte doek of spons gebruiken die vochtig is gemaakt met lauwwarm water. Voor hardnekkiger vuil kan je een mild sopje gebruiken en de bladeren voorzichtig afvegen. Zorg ervoor dat de plant goed opdroogt voordat je hem terugzet op zijn plek.

  De Crassula 'Magical Tree' doet het het beste op een plek met veel licht, maar vermijd direct zonlicht. Een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze plant. Zorg voor minimaal 4-6 uur indirect zonlicht per dag.

  De 'Magical Tree' gedijt het beste bij temperaturen tussen de 15 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen tocht en koude temperaturen. Plaats de plant op een plek met voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht.

  De luchtvochtigheid voor de Crassula 'Magical Tree' moet gemiddeld zijn. Het is niet nodig om speciale maatregelen te nemen om de luchtvochtigheid te verhogen. Een normale luchtvochtigheid in huis is voldoende voor deze plant.

  De Crassula 'Magical Tree' heeft een voorkeur voor een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren om de gezondheid van de plant te behouden. Een te hoge of te lage zuurgraad kan zorgen voor voedingsproblemen en groeiproblemen.

  Voor kamerplanten is het aan te raden om tijdens het groeiseizoen eens in de 4 weken vloeibare kamerplantenmest te geven. In de winter is bemesting niet nodig. Overbemesting kan leiden tot schade aan de wortels, dus wees voorzichtig met het gebruik van meststoffen.

 • Omschrijving

  De Crassula 'Magical Tree' is een unieke vetplant met dikke, boomachtige stelen en kleine, ronde blaadjes die dicht op elkaar groeien. De bladeren hebben een prachtige groene kleur en kunnen soms een roodachtige tint krijgen als ze veel zonlicht krijgen. Deze plant kan binnen of buiten worden gekweekt en heeft weinig water en onderhoud nodig. De Crassula 'Magical Tree' kan uitgroeien tot een indrukwekkende hoogte van ongeveer 30 cm en is een echte blikvanger in elk interieur. Het is een uitstekende keuze voor beginnende plantenliefhebbers vanwege de eenvoudige verzorgingseisen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.