xColmanara Wildcat 'Red Cat'

xColmanara

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De xColmanara Wildcat 'Red Cat' is een hybride orchidee met opvallende rode bloemen. De plant heeft lange, slanke bloemstelen met meerdere bloemen die een katten gezichtje lijken te vormen. De xColmanara Wildcat 'Red Cat' bloeit gedurende enkele weken en verspreidt een aangename geur. De orchidee heeft een compacte groeiwijze en is geschikt voor binnenshuis of in een kas. Door zijn opvallende bloemen en unieke uitstraling is deze plant een aanwinst voor elke orchideeëncollectie.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en heeft niet veel speciale zorg nodig. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en water krijgt, en bemest deze regelmatig. Houd ook de luchtvochtigheid hoog en vermijd tocht.

  Ja, xColmanara Wildcat 'Red Cat' heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant dus op een plek waar hij voldoende indirect zonlicht kan krijgen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle delen gelijkmatig belicht worden.

  Deze plant heeft gemiddeld ongeveer 1-2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten licht vochtig blijft. Houd rekening met de luchtvochtigheid in de ruimte en pas de frequentie van het water geven daarop aan.

  De plant houdt van helder, indirect zonlicht en vermijd direct zonlicht. Het is beter om de plant op een plek te zetten waar het wel voldoende licht krijgt, maar niet blootgesteld wordt aan de felle zon.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de tocht te plaatsen en te beschermen tegen koude temperaturen. Verder gedijt de plant goed bij een constante temperatuur.

  De plant bloeit meestal in de maanden september tot en met november en de bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  Ja, kamerplanten zijn over het algemeen luchtzuiverend en kunnen helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. De bladeren van de plant absorberen schadelijke stoffen uit de lucht en zetten deze om in zuurstof. Het regelmatig verzorgen en schoonhouden van de plant kan de luchtzuiverende eigenschappen versterken.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is de ideale temperatuur voor de groei en bloei van deze plant. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan sterke temperatuurschommelingen.

 • De bloemstelen kunnen na de bloei worden afgeknipt om de plant er verzorgd uit te laten zien. Verwijder eventueel dode bladeren om de groei te stimuleren. Snoei de plant indien nodig om de vorm te behouden.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Laat de bovenste laag van de grond licht opdrogen tussen de gietbeurten door. In de wintermaanden heeft de plant iets minder water nodig dan in de zomer.

  De xColmanara Wildcat 'Red Cat' heeft baat bij goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, want dit kan leiden tot wortelrot bij de plant. Een mix van potgrond met bijvoorbeeld schors of perliet kan helpen bij een goede drainage.

  De plant heeft goed doorlatende grond nodig en verdraagt geen stilstaand water. Zorg voor een lichtzure tot neutrale bodem met voldoende voedingsstoffen. Het regelmatig controleren van de vochtigheid van de bodem is belangrijk om overbewatering te voorkomen.

  De plant heeft behoefte aan helder, indirect zonlicht en regelmatig water geven, zorg ervoor dat de grond vochtig blijft. Snoei dode bladeren en bloemen regelmatig om de plant gezond te houden.

  Het is belangrijk om stof en vuil regelmatig van de bladeren van de plant te verwijderen met een vochtige doek. Vermijd het gebruik van chemische schoonmaakmiddelen, deze kunnen de plant beschadigen. Het is ook goed om af en toe de plant onder de douche te zetten om stof en vuil weg te spoelen.

  De plant heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats hem op een plek met indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De temperatuur voor deze plant moet tussen de 18 en 24 graden Celsius liggen. Het is belangrijk om schommelingen in temperatuur te vermijden. Zet de plant niet in de buurt van tocht of airconditioning.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten moet over het algemeen tussen de 50-60% liggen om gezond te blijven. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitdroging van de bladeren, terwijl een te hoge luchtvochtigheid schimmelgroei kan bevorderen. Het is daarom belangrijk om regelmatig te controleren en eventueel te bevochtigen of te ventileren.

  De zuurgraad van de bodem voor kamerplanten dient meestal neutraal tot licht zuur te zijn, met een pH-waarde tussen 6 en 7. Dit zorgt ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen kan opnemen. Het is belangrijk om de zuurgraad van de potgrond regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  De plant heeft baat bij regelmatig bemesten tijdens het groeiseizoen om de gezondheid en bloei te bevorderen. Gebruik een uitgebalanceerde meststof speciaal voor kamerplanten volgens de aanbevolen dosering op de verpakking. Vermijd overbemesting om schade aan de wortels te voorkomen.

 • Omschrijving

  De xColmanara Wildcat 'Red Cat' is een hybride orchidee met opvallende rode bloemen. De plant heeft lange, slanke bloemstelen met meerdere bloemen die een katten gezichtje lijken te vormen. De xColmanara Wildcat 'Red Cat' bloeit gedurende enkele weken en verspreidt een aangename geur. De orchidee heeft een compacte groeiwijze en is geschikt voor binnenshuis of in een kas. Door zijn opvallende bloemen en unieke uitstraling is deze plant een aanwinst voor elke orchideeëncollectie.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.