xDegarmoara Flying High 'Stars 'n Bars'

Cambria orchidee?n overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De xDegarmoara Flying High 'Stars 'n Bars' is een hybride orchidee met prachtige bloemen. De bloemen zijn wit met paarse strepen en hebben een sterke geur. Deze plant kan zowel binnenshuis als in een kas groeien en bloeit meestal in het voorjaar en de zomer. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en luchtvochtigheid krijgt om optimaal te kunnen groeien. Regelmatig water geven en bemesten zal helpen om deze orchidee gezond en bloeiend te houden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de xDegarmoara Flying High 'Stars 'n Bars' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het heeft regelmatig water en indirect zonlicht nodig. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat, om wortelrot te voorkomen.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats hem daarom op een plek waar hij voldoende indirect zonlicht kan ontvangen. Houd er rekening mee dat hij het best gedijt op een lichte standplaats.

  De plant heeft gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft tussen de gietbeurten door. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  De plant houdt van helder, indirect zonlicht en kan verbranden bij te veel direct zonlicht. Een lichte standplaats met wat ochtend- of avondzon is ideaal. In de felle zon kan de plant bescherming nodig hebben.

  Ja, de xDegarmoara Flying High 'Stars 'n Bars' houdt van warmte. Het is belangrijk om de plant op een warme plek te zetten waar de temperatuur niet onder de 18 graden Celsius daalt. Het gedijt het beste bij temperaturen tussen de 20 en 25 graden Celsius.

  De plant bloeit meestal in de lente en zomermaanden, van maart tot augustus. De bloei kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  Ja, kamerplanten zijn over het algemeen luchtzuiverend. Het is aanbevolen om regelmatig de bladeren af te stoffen en de plant goed te verzorgen voor optimale luchtzuivering. Let op: niet alle kamerplanten hebben dezelfde luchtzuiverende eigenschappen.

  Ja, de xDegarmoara Flying High 'Stars 'n Bars' staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is een comfortabele temperatuur voor deze kamerplant om goed te gedijen. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperatuurschommelingen.

 • Deze plant kan af en toe worden gesnoeid om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode of beschadigde bladeren en takken met een scherpe snoeischaar. Zorg ervoor dat de plant genoeg ruimte heeft om te groeien na het snoeien.

  Geef de plant matig water en zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Laat de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen. Gebruik bij voorkeur lauw en kalkvrij water.

  De plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond mix voor kamerplanten met een lichte en luchtige structuur. Voeg regelmatig voedingsstoffen toe om de groei te stimuleren en de plant gezond te houden. Vermijd te veel water geven om wortelrot te voorkomen.

  De bodemkwaliteit voor kamerplanten moet goed doorlatend en luchtig zijn, met voldoende organisch materiaal voor voedingsstoffen. Het is belangrijk dat de bodem niet te nat wordt, maar ook niet volledig uitdroogt. Het regelmatig bemesten van de plant kan helpen om de bodemkwaliteit op peil te houden.

  Deze plant heeft behoefte aan regelmatig water geven, zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet drassig. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Af en toe de bladeren besproeien helpt de luchtvochtigheid op peil te houden.

  Je kunt de bladeren van de plant voorzichtig afstoffen met een zachte doek om stof en vuil te verwijderen. Verwijder dorre bladeren om de plant gezond te houden. Gebruik een plantenspuit om de bladeren af en toe te bevochtigen en zo stof te verwijderen.

  Deze plant heeft veel licht nodig en gedijt het beste bij helder indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant niet te lang in direct zonlicht staat om verbranding te voorkomen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle kanten gelijkmatig belicht worden.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme hitte of koude temperaturen. Plaats de plant op een plek met een constante temperatuur en vermijd tocht.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet matig zijn, met een ideale luchtvochtigheid tussen de 40-60%. Regelmatig besproeien kan helpen om een optimale luchtvochtigheid te behouden. Plaats de plant niet in de buurt van airconditioning of radiatoren, aangezien deze de luchtvochtigheid kunnen verminderen.

  Kamerplanten zoals xDegarmoara Flying High 'Stars 'n Bars' gedijen het beste in lichtzure tot neutrale bodems met een pH-waarde tussen 6 en 7. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is en niet te nat, om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig controleren van de pH-waarde van de bodem kan helpen bij het handhaven van een gezonde groei van de plant.

  Kamerplanten vereisen regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een uitgebalanceerde kamerplantenmeststof volgens de aanbevolen dosering op de verpakking. Vermijd overbemesting om schade aan de wortels te voorkomen.

 • Omschrijving

  De xDegarmoara Flying High 'Stars 'n Bars' is een hybride orchidee met prachtige bloemen. De bloemen zijn wit met paarse strepen en hebben een sterke geur. Deze plant kan zowel binnenshuis als in een kas groeien en bloeit meestal in het voorjaar en de zomer. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en luchtvochtigheid krijgt om optimaal te kunnen groeien. Regelmatig water geven en bemesten zal helpen om deze orchidee gezond en bloeiend te houden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.