Odontoglossum Anna-Claire

Odontoglossum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Odontoglossum Anna-Claire is een prachtige orchideesoort met elegante bloemen in tinten van wit, roze en geel. De bloemen hebben een lichte geur en bloeien in trossen aan lange stelen. Deze hybride orchidee vereist helder maar indirect zonlicht en regelmatige bewatering om te gedijen. Odontoglossum Anna-Claire is een populaire keuze voor liefhebbers van orchideeën vanwege haar sierlijke uitstraling en gemakkelijke verzorging. Het is een verfijnde en gracieuze toevoeging aan elke plantencollectie.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is over het algemeen relatief makkelijk in onderhoud en vereist regelmatig water geven en een lichte standplaats. Het is belangrijk om de plant regelmatig te voeden en de luchtvochtigheid hoog te houden.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een plek waar het veel natuurlijk licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht. Het beste is om de plant in een ruimte met helder, indirect licht te zetten.

  De plant heeft behoefte aan regelmatig water geven, ongeveer 1-2 keer per week, afhankelijk van de vochtigheid van de grond. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, maar ook niet volledig uitdroogt tussen de gietbeurten. Gebruik bij voorkeur lauw water en vermijd water op de bladeren om schimmelvorming te voorkomen.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en verbrandt snel. Het is beter om indirect licht te geven en de plant te beschermen tegen de felle zon. Plaats de plant op een plek met helder, gematigd licht.

  Ja, de plant houdt van warmte. Een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius is ideaal voor deze plant. Plaats de plant dus op een warme plek in huis.

  De plant bloeit in de herfst en wintermaanden en de bloeiperiode duurt ongeveer 6-8 weken.

  Ja, kamerplanten hebben over het algemeen de eigenschap om de lucht in huis te zuiveren. Deze planten nemen schadelijke stoffen op en zetten deze om in zuurstof. Het hebben van kamerplanten kan dus bijdragen aan een gezondere binnenlucht.

  Ja, deze plant staat het liefst op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Dit is ideaal voor de groei en bloei van deze plantensoort. Zorg er daarom voor dat de plant op een geschikte locatie staat om optimaal te kunnen gedijen.

 • Het snoeien van kamerplanten is meestal niet nodig. Verwijderen van dode bladeren en bloemen is voldoende voor de gezondheid van de plant. Als de plant te groot wordt, kan deze verpot worden naar een grotere pot.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar let op dat de wortels niet te nat worden. Geef de plant water als de bovenste laag van de potgrond droog aanvoelt. Vergeet niet om af en toe de bladeren te besproeien om de luchtvochtigheid te verhogen.

  Voor de Odontoglossum Anna-Claire is het belangrijk om een goed doorlatende orchideeëngrond te gebruiken. Deze potgrond zorgt ervoor dat de plant voldoende lucht en vocht krijgt. Vermijd zware potgrond met veel organisch materiaal, omdat dit de wortels kan verstikken.

  De bodemkwaliteit voor kamerplanten moet goed drainerend zijn om wortelrot te voorkomen. Een mengsel van potgrond en orchideeëngrond is geschikt voor deze planten. Zorg ervoor dat de pot waarin de plant groeit gaten heeft voor een goede afwatering.

  De plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Houd de grond vochtig, maar niet te nat. Geef de plant maandelijks voeding voor orchideeën.

  De bladeren van deze plant kunnen regelmatig stofvrij gemaakt worden met een vochtige doek. Gebruik geen schoonmaakmiddelen om de bladeren te reinigen. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt om gezond te blijven.

  Odontoglossum Anna-Claire heeft behoefte aan veel licht en staat het liefst op een plek met indirect zonlicht. Zet de plant niet in direct zonlicht, omdat dit kan leiden tot bladverbranding. Zorg ervoor dat de plant voldoende daglicht krijgt voor een gezonde groei.

  De temperatuur voor deze plant moet tussen de 18 en 22 graden Celsius liggen om optimaal te gedijen. Zorg ervoor dat de plant wordt beschermd tegen tocht en temperatuurschommelingen. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van koude ramen en deuren te houden.

  Kamerplanten hebben over het algemeen hogere luchtvochtigheid nodig om goed te gedijen. Zorg daarom voor een luchtvochtigheid van ongeveer 60-70%, vooral in de winter wanneer de lucht vaak droger is. Dit kan worden bereikt door regelmatig te sproeien of door een luchtbevochtiger te gebruiken.

  De zuurgraad van de bodem waar deze plant gedijt, moet matig zuur tot neutraal zijn. Een pH-waarde tussen 6 en 7 is ideaal voor de groei van deze kamerplant. Het is belangrijk om de zuurgraad regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Voor kamerplanten is het belangrijk om tijdens het groeiseizoen regelmatig te bemesten met een evenwichtige meststof voor kamerplanten. Gebruik hiervoor een vloeibare meststof of korrels en volg de instructies op de verpakking. Het is aan te raden om in de wintermaanden geen meststoffen toe te dienen, omdat de plant dan in rust is.

 • Omschrijving

  Odontoglossum Anna-Claire is een prachtige orchideesoort met elegante bloemen in tinten van wit, roze en geel. De bloemen hebben een lichte geur en bloeien in trossen aan lange stelen. Deze hybride orchidee vereist helder maar indirect zonlicht en regelmatige bewatering om te gedijen. Odontoglossum Anna-Claire is een populaire keuze voor liefhebbers van orchideeën vanwege haar sierlijke uitstraling en gemakkelijke verzorging. Het is een verfijnde en gracieuze toevoeging aan elke plantencollectie.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.