Hardenbergia violacea

Overig bloeiende planten

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hardenbergia violacea, ook bekend als de Australische violette erwt, is een klimplant met prachtige violetkleurige bloemen die in trossen groeien. De plant heeft smalle, donkergroene bladeren en kan uitgroeien tot een hoogte van 2 tot 3 meter. Hardenbergia violacea bloeit van de late winter tot het vroege voorjaar en trekt bijen en vlinders aan. Het is een winterharde plant die goed gedijt in zowel volle zon als halfschaduw. Deze plant is een populaire keuze voor het bedekken van schuttingen, muren en pergola's.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Deze plant is vrij makkelijk in onderhoud en heeft niet veel speciale verzorging nodig. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt en regelmatig water krijgt. Af en toe bemesten is voldoende voor een gezonde groei.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Zet hem daarom op een plek met veel indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De plant heeft ongeveer één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten licht vochtig blijft, maar niet drassig. In de winter kan de frequentie van het water geven verminderd worden.

  Deze plant houdt van lichte tot halfschaduwrijke omstandigheden en kan verbranden als hij aan felle zon wordt blootgesteld. Het is beter om hem uit direct zonlicht te houden om zijn bladeren te beschermen.tokenId:940f06b6-d889-469b-96e4-1e093e5c9eb7

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en koude temperaturen. Het is de beste keuze om de plant op een warme en lichte plek in huis te plaatsen.

  De plant bloeit meestal in de maanden februari tot en met april. De bloei kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  Ja, de Hardenbergia violacea staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis. Deze plant kan schadelijke stoffen zoals formaldehyde en benzeen uit de lucht filteren. Het regelmatig verzorgen van de plant zorgt voor optimale luchtzuivering.

  Ja, deze plant gedijt het beste bij temperaturen tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een plaats te zetten waar deze temperaturen worden behouden voor optimale groei en bloei. Het kan goed gedijen in een kamer met constante temperaturen binnen dit bereik.

 • Het is aan te raden om de plant na de bloei licht te snoeien om de vorm te behouden en nieuwe groei te bevorderen. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de plant niet te rigoureus terug om de bloei niet te verstoren. Gebruik scherpe snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef regelmatig water en zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Laat de grond niet uitdrogen, maar voorkom ook dat de plant met zijn wortels in het water staat. Besproei de bladeren af en toe met water om de luchtvochtigheid te verhogen.

  Planten zoals deze gedijen goed in een goed doorlatende potgrondmix met een lichte zuurgraad. Het is belangrijk dat de potgrond vocht vasthoudt maar niet te nat blijft. Kamerplanten hebben over het algemeen behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te blijven.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om af en toe de bodem te controleren en indien nodig bij te mesten.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in lichte tot halfschaduwrijke omgevingen. Zorg voor regelmatige bewatering en bemesting tijdens het groeiseizoen. Verwijder dode bladeren en bloemen regelmatig om de plant gezond te houden.

  De bladeren van de plant kunnen regelmatig worden afgenomen met een vochtige doek om stof te verwijderen. Eventuele dode bladeren kunnen voorzichtig worden afgeknipt met een scherpe schaar. De plant kan ook af en toe worden besproeid met lauwwarm water om stof te verwijderen en de luchtvochtigheid te verhogen.

  Deze plant heeft veel licht nodig en doet het goed op een zonnige plek in huis. Zorg ervoor dat de plant minstens 4-6 uur direct zonlicht per dag krijgt voor optimale groei. Houd er rekening mee dat te weinig licht kan leiden tot een minder mooie groei en bloei van de plant.

  Deze plant gedijt het beste bij een gemiddelde kamertemperatuur van 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperatuurschommelingen. Het is belangrijk om de plant uit de buurt te houden van tocht en koude luchtstromen.

  Kamerplanten hebben over het algemeen een luchtvochtigheid tussen de 40% en 60% nodig. Probeer de luchtvochtigheid stabiel te houden door regelmatig te sproeien of gebruik te maken van een luchtbevochtiger. Te hoge luchtvochtigheid kan leiden tot schimmel en rot, terwijl te lage luchtvochtigheid kan zorgen voor droge bladeren.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor deze plant is licht zuur tot neutraal. Het is belangrijk dat de pH-waarde tussen 6,0 en 7,0 ligt. Een te hoge of te lage pH-waarde kan de groei en gezondheid van de plant negatief beïnvloeden.

  De Hardenbergia violacea heeft regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen met een uitgebalanceerde meststof voor bloeiende planten. Gebruik een meststof met een hoger fosforgehalte om de bloei te bevorderen. Vermijd overbemesting om schade aan de plant en het milieu te voorkomen.

 • Omschrijving

  Hardenbergia violacea, ook bekend als de Australische violette erwt, is een klimplant met prachtige violetkleurige bloemen die in trossen groeien. De plant heeft smalle, donkergroene bladeren en kan uitgroeien tot een hoogte van 2 tot 3 meter. Hardenbergia violacea bloeit van de late winter tot het vroege voorjaar en trekt bijen en vlinders aan. Het is een winterharde plant die goed gedijt in zowel volle zon als halfschaduw. Deze plant is een populaire keuze voor het bedekken van schuttingen, muren en pergola's.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.