Helleborus Green Corsican

Helleborus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Helleborus Green Corsican is een winterharde vaste plant met donkergroene bladeren en opvallende bloemen. De bloemen zijn lichtgroen van kleur en bloeien in de late winter tot het vroege voorjaar. De plant wordt ongeveer 30-40 cm hoog en gedijt goed in halfschaduw tot schaduwrijke plekken. De Helleborus Green Corsican is een langbloeiende en makkelijk te onderhouden plant die geschikt is voor zowel borders als potten. Deze plant trekt bijen en vlinders aan en is een prachtige toevoeging aan elke tuin of terras.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Helleborus Green Corsican is een makkelijk te onderhouden kamerplant. Hij heeft niet veel water nodig en gedijt goed bij kamertemperatuur. Snoeien is niet nodig, tenzij om dode bladeren te verwijderen.

  De Helleborus Green Corsican heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant bij voorkeur op een plek met veel indirect zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle bladeren gelijkmatig belicht worden.

  De "Helleborus Green Corsican" heeft één tot twee keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar zorg ervoor dat er geen overtollig water in de pot blijft staan. Pas het watergeefschema eventueel aan op basis van de omgevingscondities en de staat van de grond.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en staat het liefst op een plek met halfschaduw. Te veel zonlicht kan de bladeren beschadigen. Het is daarom beter om de plant op een plek te zetten waar het licht gefilterd is.

  Ja, de Helleborus Green Corsican houdt van warmte en gedijt het beste in een warme en goed verlichte omgeving. Het is daarom belangrijk om hem op een plek neer te zetten waar hij voldoende zonlicht krijgt en beschermd is tegen tocht. Het regelmatig controleren van de temperatuur en het voorkomen van grote temperatuurverschillen is essentieel voor het welzijn van deze plant.

  De "Helleborus Green Corsican" bloeit in de maanden januari tot en met maart en de bloeiperiode duurt ongeveer 6-8 weken. De bloemen zijn groen van kleur en hebben een opvallende uitstraling.

  Ja, de Helleborus Green Corsican heeft luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Het zorgt voor het verwijderen van schadelijke stoffen en het verhogen van de zuurstofniveaus. Het is dus een mooie toevoeging aan een gezonde leefomgeving.

  Ja, deze plant staat graag op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om gezond te blijven en goed te groeien. Plaats de plant dus op een plek waar de temperatuur stabiel is.

 • Deze plant heeft geen specifieke snoei nodig, tenzij er dode bladeren of bloemen zijn. Deze kunnen het beste regelmatig worden verwijderd om de plant gezond te houden. Let op dat de bloemen niet te ver teruggesnoeid worden om de groei niet te belemmeren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Geef in de winter minder water en laat de grond tussen gietbeurten bijna volledig opdrogen.

  Kies een potgrond die goed water doorlaat en rijk is aan voedingsstoffen. Vermijd compacte grond en zorg voor voldoende drainage om wortelrot te voorkomen. Een mengsel van potgrond voor kamerplanten en wat extra perliet kan bijdragen aan een gezonde groei.

  De plant groeit het beste in een goed doorlatende, vochtige grond met een neutrale tot zure pH-waarde. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en voldoende voedingsstoffen bevat. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en kan goed gedijen in een gematigde tot warme omgeving. Geef de plant regelmatig water, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Verwijder regelmatig dode bladeren en zorg voor voldoende licht.

  Het is belangrijk om de bladeren van deze plant regelmatig stofvrij te maken met een zachte borstel of een vochtige doek. Glimmende bladeren kunnen voorzichtig worden afgeveegd met een vochtige doek. Vermijd het gebruik van schoonmaakmiddelen, deze kunnen de plant beschadigen.

  De Helleborus Green Corsican heeft veel licht nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Plaats de plant op een plek met veel indirect zonlicht voor het beste resultaat. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  De Helleborus Green Corsican gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 22 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en temperatuurschommelingen. Zorg ervoor dat de plant op een constante temperatuur staat om zijn groei te bevorderen.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet hoog zijn, idealiter tussen de 60% en 70%. Je kunt dit bereiken door regelmatig te sproeien, een luchtbevochtiger toe te voegen of de plant op een schotel met water te zetten. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en warmtebronnen te houden.

  De Helleborus Green Corsican gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde van 5,5 tot 7 is ideaal voor deze plant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren om de gezondheid van de plant te behouden.

  De Helleborus Green Corsican heeft weinig bemesting nodig omdat hij niet veel voeding uit de grond opneemt. Gebruik een meststof met een laag stikstofgehalte om de groei te bevorderen. Meststof kan het beste in het voorjaar worden toegediend voor optimale resultaten.

 • Omschrijving

  De Helleborus Green Corsican is een winterharde vaste plant met donkergroene bladeren en opvallende bloemen. De bloemen zijn lichtgroen van kleur en bloeien in de late winter tot het vroege voorjaar. De plant wordt ongeveer 30-40 cm hoog en gedijt goed in halfschaduw tot schaduwrijke plekken. De Helleborus Green Corsican is een langbloeiende en makkelijk te onderhouden plant die geschikt is voor zowel borders als potten. Deze plant trekt bijen en vlinders aan en is een prachtige toevoeging aan elke tuin of terras.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.