Hyacinthus orientalis 'Apricot Passion'

Hyacinthus orientalis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hyacinthus orientalis 'Apricot Passion' is een prachtige hyacint met heerlijk geurende bloemen in een zachte abrikooskleur. De plant heeft lange, stevige stelen met dichte bloemtrossen die een vleugje elegantie toevoegen aan elke tuin of bloembak. De 'Apricot Passion' hyacint is een vroege bloeier en brengt kleur en geur in de lenteperiode. Deze plant is perfect voor het toevoegen van wat warmte en zachtheid aan een bloembed of border. Met zijn unieke kleur en heerlijke geur is de 'Apricot Passion' een populaire keuze voor tuinliefhebbers.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Hyacinthus orientalis 'Apricot Passion' is over het algemeen gemakkelijk te onderhouden. Het is een sterke plant die weinig verzorging nodig heeft en goed gedijt in een kamerplant omgeving. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en voldoende licht te geven.

  Ja, de Hyacinthus orientalis 'Apricot Passion' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een zonnige plek in huis voor de beste resultaten. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur direct zonlicht krijgt.

  De Hyacinth heeft één keer per week water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Laat de grond tussen de gietbeurten door goed opdrogen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op de vochtigheid van de grond.

  Deze plant houdt van helder, indirect licht en kan enkele uren zonlicht verdragen, maar vermijd felle zonnestralen. Plaats de plant op een locatie waar het voldoende licht krijgt zonder direct blootgesteld te worden aan de felle zon. Overmatige blootstelling aan zonlicht kan de bladeren beschadigen.

  Ja, de Hyacinthus orientalis 'Apricot Passion' houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen 18 en 21 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude tocht of plotselinge temperatuurschommelingen. Het is ook belangrijk om de plant op een lichte plek te zetten, maar vermijd direct zonlicht.

  De plant bloeit meestal in de maanden januari tot en met maart. De bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, de plant Hyacinthus orientalis 'Apricot Passion' staat erom bekend dat het de lucht kan zuiveren door schadelijke stoffen op te nemen en deze om te zetten in zuurstof. Dit kan bijdragen aan een gezondere en schonere leefomgeving in huis. Het regelmatig luchten van de ruimte waar de plant staat is echter ook belangrijk voor een optimale luchtkwaliteit.

  Ja, Hyacinthus orientalis 'Apricot Passion' houdt van een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen. Een ideale plek zou een warme en lichte omgeving zijn.

 • Hyacinten kunnen na de bloei worden afgeknipt, maar laat het loof met rust om voedingsstoffen op te nemen voor volgend jaar. Verwijder eventueel verwelkte bloemen om de plant er verzorgd uit te laten zien. Bescherm de plant tegen vorst in de winter.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te vochtig wordt. Geef water aan de basis van de plant en laat de grond tussen gietbeurten door drogen. Naarmate de plant groeit, kan het nodig zijn om meer water te geven.

  De Hyacinthus orientalis 'Apricot Passion' groeit het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet té nat. Geef de plant regelmatig voeding voor bloeiende planten om de groei te stimuleren.

  De bodem moet goed doorlatend en vruchtbaar zijn met een neutrale zuurgraad. Het is belangrijk dat de grond voldoende vocht vasthoudt om de plant van water te voorzien. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar laat de grond niet te drassig worden. Geef de plant af en toe plantenvoeding en zet hem op een lichte plek, uit direct zonlicht. Verwijder uitgebloeide bloemen om de plant gezond te houden.

  Om de plant schoon te maken, gebruik een vochtige doek om stof van de bladeren af te vegen. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Gebruik eventueel een milde zeepoplossing om hardnekkig vuil te verwijderen.

  De Hyacinthus orientalis 'Apricot Passion' heeft veel natuurlijk licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant daarom bij voorkeur in een ruimte waar veel zonlicht binnenvalt. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag direct zonlicht krijgt voor optimale groei.

  De optimale temperatuur voor deze kamerplant ligt tussen de 15 en 20 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude tocht of extreme hitte. Een constante temperatuur helpt de plant gezond te blijven en goed te groeien.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet matig zijn, tussen de 40-60%. Zorg ervoor dat de lucht niet te droog is, vooral in de winter wanneer de verwarming aan staat. Regelmatig sproeien met water kan helpen de luchtvochtigheid te verhogen.

  Deze plant groeit het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0 wordt aanbevolen voor optimale groei. Het is belangrijk om te zorgen voor een goed doorlatende bodem voor deze plant.

  Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor bloeiende kamerplanten, speciaal in de lente en zomer. Bemest de plant elke 2-4 weken tijdens het groeiseizoen en vermijd overbemesting om wortelverbranding te voorkomen. Spoel de pot regelmatig door met water om de opbouw van zouten in de grond te verminderen.

 • Omschrijving

  Hyacinthus orientalis 'Apricot Passion' is een prachtige hyacint met heerlijk geurende bloemen in een zachte abrikooskleur. De plant heeft lange, stevige stelen met dichte bloemtrossen die een vleugje elegantie toevoegen aan elke tuin of bloembak. De 'Apricot Passion' hyacint is een vroege bloeier en brengt kleur en geur in de lenteperiode. Deze plant is perfect voor het toevoegen van wat warmte en zachtheid aan een bloembed of border. Met zijn unieke kleur en heerlijke geur is de 'Apricot Passion' een populaire keuze voor tuinliefhebbers.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.