Pilea

Pilea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Pilea er en populær stueplante med runde, flade blade, der ofte er grønne, men kan også have andre farver såsom lyserød eller sølvgrøn. Planten er kendt for sit glade udseende og lette pleje. Pilea trives godt i klart, indirekte lys og kan vokse både indendørs og udendørs, afhængigt af klimaet. De har brug for regelmæssig vanding, men kan være følsomme over for for meget vand. Pilea'er formeres ofte via stiklinger, hvilket gør det til en taknemmelig plante at dele og give som gave til venner.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Pilea er nem at vedligeholde. Den kræver ikke meget vand og trives godt i indirekte sollys. Regelmæssig beskæring og lidt planteernæring er nok til at sikre sund vækst.

  Ja, planten har brug for meget lys for at vokse godt og trives bedst ved et vindue mod øst, vest eller syd. Undgå direkte sollys på bladene for at forhindre forbrænding. Det anbefales at dreje planten regelmæssigt, så alle sider bliver jævnt belyst.

  Planten har brug for vand cirka en gang om ugen. Det er vigtigt at lade jorden tørre let mellem vanding. For meget vand kan føre til rodrot.

  Planten kan lide ikke direkte sollys, men godt af lyst til halvskyggefulde forhold. For meget sollys kan beskadige og misfarve bladene. Placer planten et sted med klart, indirekte lys for optimal vækst.

  Ja, planten kan lide af en varm atmosfære og trives godt ved temperaturer mellem 18 og 24 grader Celsius. Sørg for, at planten ikke udsættes for kold træk eller ekstreme temperatursvingninger. Det er vigtigt at placere planten et sted, hvor den får tilstrækkelig varme og lys.

  Planten blomstrer normalt om foråret og sommermånederne. Blomstringen kan vare i flere uger til måneder, afhængigt af forholdene og plejen.

  Ja, planten er kendt for at være luftrensende og kan hjælpe med at forbedre luftkvaliteten i hjemmet. Det hjælper med at fjerne skadelige stoffer fra luften og skaber et sundere miljø at leve i. Det er et godt valg for folk, der leder efter planter, der kan rense luften og fremme den generelle sundhed.

  Ja, denne plante trives bedst ved en temperatur mellem 15 og 25 grader Celsius. Dette sikrer optimal vækst og sundhed for planten. Det er vigtigt at opretholde en konstant og moderat temperatur for denne plante.

 • Beskær planten regelmæssigt for at fremme vækst og form. Fjern døde eller beskadigede blade med en skarp beskæringssaks. Klip grenene lige over en knude for en sund vækst.

  Vand planten regelmæssigt, men sørg for, at jorden ikke forbliver for våd. Lad jorden tørre let ud mellem vandingerne. Giv lidt mere vand om foråret og sommeren end om efteråret og vinteren.

  For at trives godt har planten brug for godt drænet pottemuld. Brug en blanding, der er let og luftig og ikke holder på vand. Det er vigtigt at udskifte eller opfriske pottemulden regelmæssigt for at bevare plantens sundhed.

  Pilea trives bedst i godt drænet pottemuld med en let struktur. Det er vigtigt, at jorden indeholder tilstrækkelige næringsstoffer og ikke er for sur. Sørg for at gøde planten regelmæssigt for at fremme væksten.

  Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med lys, men undgå direkte sollys. Hold jorden fugtig, men ikke for våd. Giv lejlighedsvis lidt plantenæring for at fremme væksten.

  For at holde planten ren, kan du forsigtigt støve bladene af med en blød klud. Fjern regelmæssigt døde blade og beskær eventuelt brune kanter. Du kan også forsigtigt skylle bladene under lunkent vand for at fjerne støv og snavs.

  Pilea har brug for masser af indirekte lys for at trives godt. Placér planten et sted, hvor dagslyset kan nå bladene, men undgå direkte sollys. Et vindue mod øst eller vest er ideelt til denne stueplante.

  Den ideelle temperatur for disse planter er mellem 18 og 24 grader Celsius. Sørg for, at planten ikke udsættes for ekstreme temperatursvingninger for at forblive sund. Det er vigtigt at holde planten væk fra træk og temperaturændringer.

  Luftfugtigheden spiller en vigtig rolle i plejen af denne plante. Det anbefales at holde luftfugtigheden høj, især om vinteren, når luften er tør. Dette kan opnås ved regelmæssig sprøjtning eller brug af en luftfugter.

  Pilea planten trives bedst i jord med en let sur til neutral pH-værdi. Sørg for, at jorden ikke er for sur, da dette kan hæmme plantens vækst. Det er vigtigt at teste jordens pH-værdi regelmæssigt og om nødvendigt justere den.

  Indendørs planter har regelmæssigt behov for næring for at forblive sunde. Brug en afbalanceret gødning specielt til indendørs planter, og følg instruktionerne på emballagen. Overgødskning kan være skadeligt, så giv aldrig mere gødning end anbefalet.

 • Beskrivelse

  Pilea er en populær stueplante med runde, flade blade, der ofte er grønne, men kan også have andre farver såsom lyserød eller sølvgrøn. Planten er kendt for sit glade udseende og lette pleje. Pilea trives godt i klart, indirekte lys og kan vokse både indendørs og udendørs, afhængigt af klimaet. De har brug for regelmæssig vanding, men kan være følsomme over for for meget vand. Pilea'er formeres ofte via stiklinger, hvilket gør det til en taknemmelig plante at dele og give som gave til venner.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.