Pilea

Pilea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pilea, ook wel bekend als de pannenkoekenplant, is een populaire kamerplant vanwege zijn ronde bladeren die lijken op kleine pannenkoekjes. De plant groeit compact en heeft een prachtige groene kleur. De Pilea is makkelijk te verzorgen en gedijt goed op een lichte plek in huis met regelmatig water geven. Deze plant is vaak te vinden in moderne interieurs vanwege zijn trendy uitstraling. De Pilea kan zich gemakkelijk vermeerderen door middel van stekjes, waardoor het een leuke en betaalbare plant is om cadeau te geven of te delen met anderen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is heel makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het enige wat je hoeft te doen is regelmatig water geven en hem af en toe wat licht geven. Overall is het een ideale kamerplant voor mensen met weinig ervaring in plantverzorging.

  Ja, de plant heeft veel natuurlijk licht nodig om gezond te blijven. Zet de plant bij voorkeur op een plek met indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  De plant heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en kan daarvan verbranden. Het beste is om de plant op een plek te zetten met indirect licht. Het liefst staat de plant op een lichte plek, maar uit de felle zon.

  Ja, de Pilea houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan koude tocht of plotselinge temperatuurwisselingen. Het regelmatig controleren van de kamertemperatuur kan helpen om de plant gezond te houden.

  De Pilea bloeit meestal in de lente en zomermaanden. De bloeiperiode kan enkele weken tot enkele maanden duren, afhankelijk van de omstandigheden en verzorging.

  Ja, de plant staat bekend om het zuiveren van de lucht en het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Het heeft de capaciteit om schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het is daarom een goede keuze voor een gezonder binnenklimaat.

  Ja, ik gedij het best op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt. Deze temperatuur zorgt ervoor dat ik optimaal kan groeien en bloeien. Zorg er dus voor dat ik niet te warm of te koud sta.

 • Het snoeien van deze plant kan het beste gedaan worden in het voorjaar of de zomer. Knip de uitstekende scheuten en dode bladeren weg met een scherpe schaar of snoeischaar. Zorg ervoor dat je de plant niet te veel snoeit, zodat deze gezond en weelderig blijft groeien.

  De plant moet regelmatig water krijgen, maar laat de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen. Te veel water kan leiden tot wortelrot, dus zorg voor een goede drainage. Besproei de bladeren regelmatig met water om een vochtig klimaat te creëren.

  Het is belangrijk om de Pilea in goed doorlatende potgrond te planten om wortelrot te voorkomen. Kies bij voorkeur een potgrond speciaal voor kamerplanten, deze bevat de juiste voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet doordrenkt is.

  Kamerplanten gedijen goed in lichte, goed doorlatende potgrond met voldoende voedingsstoffen. Het is belangrijk dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Een goede luchtigheid van de bodem is belangrijk voor de wortelontwikkeling van de plant.

  Zorg ervoor dat de plant op een lichte plek staat, maar vermijd direct zonlicht. Houd de grond vochtig, maar niet drassig. Verwijder dode bladeren regelmatig en geef af en toe plantenvoeding voor een gezonde groei.

  Om stof te verwijderen van de bladeren van deze plant, kun je het beste een vochtige doek of spons gebruiken. Wrijf zachtjes over de bladeren om het stof te verwijderen en de plant schoon te maken. Zorg ervoor dat de bladeren volledig droog zijn voordat je de plant weer op zijn plek zet.

  Deze plant heeft behoefte aan een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht. Te weinig licht kan leiden tot langzame groei en leggy planten.

  De ideale temperatuur voor deze kamerplant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan plotselinge temperatuurschommelingen of tocht. Een constante binnentemperatuur is het beste voor een gezonde groei.

  Deze plant gedijt het beste bij een gemiddelde luchtvochtigheid in huis. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid op peil te houden door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Een luchtvochtigheid van rond de 50-60% is ideaal voor deze plantensoort.

  De Pilea groeit het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig controleren van de pH-waarde van de bodem kan helpen om de gezondheid van de plant te behouden.

  Kamerplanten hebben behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een speciale meststof voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking. Bemest de plant tijdens de groeiperiode, meestal van het voorjaar tot het najaar.

 • Omschrijving

  De Pilea, ook wel bekend als de pannenkoekenplant, is een populaire kamerplant vanwege zijn ronde bladeren die lijken op kleine pannenkoekjes. De plant groeit compact en heeft een prachtige groene kleur. De Pilea is makkelijk te verzorgen en gedijt goed op een lichte plek in huis met regelmatig water geven. Deze plant is vaak te vinden in moderne interieurs vanwege zijn trendy uitstraling. De Pilea kan zich gemakkelijk vermeerderen door middel van stekjes, waardoor het een leuke en betaalbare plant is om cadeau te geven of te delen met anderen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.