Kalanchoe enkel blossfeldiana Milos Yellow

Kalanchoe enkel

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Kalanchoe enkel blossfeldiana Milos Yellow is een compacte en bloeiende vetplant met glanzende, ovale bladeren en heldergele bloemen. Deze plant staat bekend om zijn lange bloeiperiode en is een populaire keuze voor binnenshuis. De Milos Yellow variant heeft een prachtige gele kleur die een vrolijke uitstraling geeft aan elke ruimte. Deze Kalanchoe heeft weinig verzorging nodig en kan goed gedijen in een zonnige locatie. Het is een decoratieve plant die vaak wordt gebruikt als cadeau vanwege zijn charmante uiterlijk.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is gemakkelijk in onderhoud. Het vereist slechts af en toe water geven en een zonnige standplaats om goed te gedijen als kamerplant. Het is een sterke plant die weinig verzorging nodig heeft.

  Ja, de Kalanchoe enkel blossfeldiana Milos Yellow heeft veel licht nodig om gezond te blijven. Plaats de plant op een plek met veel indirect zonlicht om de groei te bevorderen. Zorg ervoor dat de plant niet te veel direct zonlicht krijgt om verbranding te voorkomen.

  De Kalanchoe enkel blossfeldiana Milos Yellow heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten door licht vochtig blijft. Het is belangrijk om de plant niet te veel water te geven om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant houdt van een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant op een plek met indirect zonlicht voor het beste resultaat. Te veel direct zonlicht kan de bladeren beschadigen.

  Ja, de Kalanchoe enkel blossfeldiana Milos Yellow houdt van warmte en gedijt het beste bij een temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude temperaturen te houden om gezond te blijven. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te kunnen groeien.

  De Kalanchoe bloeit normaal gesproken in de maanden januari tot en met april. De bloeiperiode kan ongeveer 6 tot 8 weken duren.

  Ja, Kalanchoe enkel blossfeldiana Milos Yellow is luchtzuiverend. Het is in staat om schadelijke stoffen uit de lucht te verwijderen, waardoor de luchtkwaliteit in huis verbetert. Dit maakt het een goede keuze voor binnenshuis.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Dit zorgt voor de meest optimale groeiomstandigheden voor de plant. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen.

 • De plant kan regelmatig licht gesnoeid worden om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode of beschadigde bladeren en bloemen voor een gezondere uitstraling. Gebruik een scherpe schaar of mes om de snoeiklussen uit te voeren.

  De plant heeft matig water nodig en moet tussen de gietbeurten in opdrogen. Zorg ervoor dat de grond niet te vochtig wordt en vermijd dat er water in de schotel blijft staan. Geef de plant bij voorkeur water op kamertemperatuur.

  De Kalanchoe enkel blossfeldiana Milos Yellow heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond. Kamerplanten zoals deze gedijen het beste in een lichtvochtige grond met voldoende voedingsstoffen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten om zijn gezondheid te bevorderen.

  De Kalanchoe enkel blossfeldiana Milos Yellow gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond met een lichte zuurtegraad. Het is belangrijk om de bodem vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. Het gebruik van een meststof speciaal voor bloeiende planten kan de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De plant heeft weinig water nodig en kan goed tegen droge lucht. Zet de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Bemest de plant eens in de paar weken tijdens de groeiperiode.

  De plant kan af en toe stofvrij gemaakt worden door de bladeren zachtjes af te nemen met een vochtige doek. Vermijd hierbij het gebruik van schoonmaakmiddelen. Verwijder eventuele dode bladeren of bloemen om de plant gezond te houden.

  De Kalanchoe enkel blossfeldiana Milos Yellow heeft veel licht nodig en kan het beste op een zonnige plek staan. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur direct zonlicht per dag ontvangt. Houd er rekening mee dat te veel direct zonlicht kan leiden tot verbranding van de bladeren.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan plotselinge temperatuurschommelingen of tocht. Plaats de plant op een warme en lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

  De Kalanchoe enkel blossfeldiana Milos Yellow heeft een voorkeur voor een luchtvochtigheid tussen de 50-70%. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te hoog is om schimmelvorming te voorkomen. Besproei de plant regelmatig met water om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor deze kamerplant is neutraal tot licht zuur. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 is optimaal voor een gezonde groei. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met de juiste meststoffen.

  Het is belangrijk om kamerplanten regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen van het voorjaar tot de herfst. Gebruik een evenwichtige vloeibare meststof voor kamerplanten om de groei en bloei van de plant te bevorderen. Zorg ervoor dat de meststof goed oplost in water voordat je het toepast op de plant.

 • Omschrijving

  De Kalanchoe enkel blossfeldiana Milos Yellow is een compacte en bloeiende vetplant met glanzende, ovale bladeren en heldergele bloemen. Deze plant staat bekend om zijn lange bloeiperiode en is een populaire keuze voor binnenshuis. De Milos Yellow variant heeft een prachtige gele kleur die een vrolijke uitstraling geeft aan elke ruimte. Deze Kalanchoe heeft weinig verzorging nodig en kan goed gedijen in een zonnige locatie. Het is een decoratieve plant die vaak wordt gebruikt als cadeau vanwege zijn charmante uiterlijk.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.