Kalanchoe enkel blossfeldiana Parina Violet

Kalanchoe enkel

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Parina Violet is een prachtige Kalanchoe plant met donkere purperen bloemen en donkergroene bladeren. Deze plant bloeit rijkelijk met kleine bloemen die een vrolijke en levendige sfeer in huis brengen. Parina Violet heeft weinig verzorging nodig en kan goed gedijen in een zonnige plek binnenshuis. De plant heeft een compacte groeiwijze en is ideaal voor in een pot op de vensterbank of op een tafel. Met regelmatige watergift en voldoende zonlicht zal de Kalanchoe Parina Violet lange tijd mooi blijven bloeien.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Kalanchoe enkel blossfeldiana Parina Violet is een makkelijk te onderhouden kamerplant. Geef de plant regelmatig water en zet hem op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Deze plant heeft weinig verzorging nodig en bloeit langdurig.

  Ja, de Kalanchoe enkel blossfeldiana Parina Violet heeft veel licht nodig. Zet de plant op een plek met helder, indirect zonlicht voor een optimale groei. Vermijd direct zonlicht, omdat dit de bladeren kan verbranden.

  De Kalanchoe enkel blossfeldiana Parina Violet heeft twee tot drie keer per week water nodig. Het is belangrijk om de potgrond vochtig te houden, maar niet drassig. Zorg dat de plant geen overtollig water vasthoudt in de pot.

  De Kalanchoe enkel blossfeldiana Parina Violet houdt van een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Het is het beste om de plant op een plek te zetten waar deze indirect zonlicht ontvangt. Te veel direct zonlicht kan de bladeren beschadigen.

  Ja, de Kalanchoe enkel blossfeldiana Parina Violet houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18-25 graden Celsius. Plaats de plant op een warme en zonnige plek in huis voor optimale groei. Let op dat de plant niet blootgesteld wordt aan tocht of koude temperaturen.

  De Kalanchoe bloeit meestal in de maanden maart tot en met mei en de bloeiperiode kan ongeveer 6 tot 8 weken duren. Deze plant staat bekend om zijn rijke en langdurige bloei.

  Ja, de Kalanchoe enkel blossfeldiana Parina Violet is wel luchtzuiverend. Het is een goede keuze voor het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis.

  Ja, deze plant staat het liefst op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius ligt. Een te koude of te warme omgeving kan de groei en bloei van de plant beïnvloeden. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om gezond te blijven.

 • Je kunt de uitgebloeide bloemen en bladeren van deze plant regelmatig verwijderen om de groei te bevorderen. Snoei eventueel vertakte stengels terug tot net boven een bladknop. Gebruik scherpe en schone snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Laat de bovenste laag van de grond droog worden voordat je opnieuw water geeft. In de lente en zomer kan het nodig zijn om vaker water te geven vanwege de groeiperiode.

  De potgrond voor deze plant dient goed doorlatend te zijn en rijk aan voedingsstoffen. Het is belangrijk om regelmatig water te geven, maar let op dat de plant niet met zijn wortels in het water staat. Ook kan het nuttig zijn om af en toe plantenvoeding toe te voegen voor een optimale groei en bloei.

  De Kalanchoe enkel blossomeldiana Parina Violet doet het goed in een goed doorlatende grond met veel voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de bodem lichtvochtig is, maar niet te nat. Een potgrond speciaal voor kamerplanten is geschikt voor deze plant.

  Zorg ervoor dat de plant op een lichte plek staat, maar niet in direct zonlicht. Geef de plant regelmatig water, maar laat de grond niet te lang nat blijven. Bemest de plant eens in de twee weken tijdens de groeiperiode.

  Om de plant schoon te maken, kun je voorzichtig stof weghalen met een zachte borstel of een vochtige doek. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, aangezien dit de bladeren kan beschadigen. Spuit ook regelmatig de bladeren lichtjes af met water om stof te verwijderen.

  De Kalanchoe enkel blossfeldiana Parina Violet heeft veel licht nodig en gedijt het beste op een plek met veel indirect zonlicht. Zet de plant dicht bij een raam op het zuiden of westen voor de beste groeiresultaten. Pas op dat de plant niet direct in de felle zon staat om verbranding te voorkomen.

  Ideale groeitemperatuur voor deze plant is tussen de 18-23°C. Zorg ervoor dat de temperatuur niet onder de 15°C daalt, om schade aan de plant te voorkomen. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

  De luchtvochtigheid voor de Kalanchoe enkel blossfeldiana Parina Violet dient gemiddeld te zijn. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan te droge lucht, maar vermijd ook een te hoge luchtvochtigheid. Een normaal luchtvochtigheidsniveau in huis is vaak voldoende voor deze kamerplant.

  De Kalanchoe enkel blossfeldiana Parina Violet gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 is ideaal voor deze kamerplant. Zorg er daarom voor dat de grond niet te zuur is om gezonde groei te bevorderen.

  Gebruik tijdens de groeiperiode eens in de twee weken een vloeibare plantenvoeding. Voorkom overbemesting door de aanbevolen dosering te volgen. In de wintermaanden kan de bemesting verminderd worden of zelfs stopgezet.

 • Omschrijving

  Parina Violet is een prachtige Kalanchoe plant met donkere purperen bloemen en donkergroene bladeren. Deze plant bloeit rijkelijk met kleine bloemen die een vrolijke en levendige sfeer in huis brengen. Parina Violet heeft weinig verzorging nodig en kan goed gedijen in een zonnige plek binnenshuis. De plant heeft een compacte groeiwijze en is ideaal voor in een pot op de vensterbank of op een tafel. Met regelmatige watergift en voldoende zonlicht zal de Kalanchoe Parina Violet lange tijd mooi blijven bloeien.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.