Rhododendron (Simsii Grp) 'Fabienne'

Rhododendron (Simsii Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rhododendron (Simsii Grp) 'Fabienne' is een compacte en langzaam groeiende struik met donkergroene bladeren. Het is een wintergroene plant die in het voorjaar bloeit met prachtige trossen van roze tot lichtpaarse bloemen. De bloemen hebben een lichte geur en trekken vlinders en bijen aan. Deze Rhododendron houdt van een standplaats in de halfschaduw en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. 'Fabienne' is een populaire keuze voor het toevoegen van kleur en schoonheid aan de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Rhododendrons zijn over het algemeen makkelijk in onderhoud en hebben regelmatig water en indirect zonlicht nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft en geef de plant af en toe wat plantenvoeding. Snoei dode bloemen en takken regelmatig om de plant gezond te houden.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Zet de plant bij voorkeur op een plek met veel indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  De Rhododendron Simsii Grp 'Fabienne' heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Het is aan te raden om de grond licht vochtig te houden door ongeveer 1-2 keer per week water te geven. Let op dat de plant geen droge wortels krijgt, dit kan leiden tot bladval.

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Fabienne' houdt niet van direct zonlicht, omdat dit kan leiden tot verbranding van de bladeren. Het is daarom beter om de plant op een plek te zetten waar hij indirect licht ontvangt. Te veel zon kan schadelijk zijn voor de plant.

  Rhododendrons houden van koele temperaturen en vochtige omstandigheden. Ze gedijen het beste bij een constante temperatuur tussen de 10 en 20 graden Celsius. Hitte en direct zonlicht kunnen schadelijk zijn voor de plant.

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Fabienne' bloeit meestal in de maanden maart en april. De bloei kan ongeveer 2 tot 3 weken duren.

  Ja, Rhododendron planten hebben een luchtzuiverende werking en kunnen de lucht in huis verbeteren door schadelijke stoffen op te nemen. Ze zijn daarom een goede keuze voor het zuiveren van de lucht binnenshuis. Deze planten zijn echter niet zo effectief in het zuiveren van de lucht als sommige andere kamerplanten.

  Ja, de Rhododendron (Simsii Grp) 'Fabienne' staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor de ideale groeiomstandigheden voor deze kamerplant. Zorg er dus voor dat de temperatuur niet te warm of te koud is voor optimale groei.

 • Je kunt deze plant na de bloei licht snoeien om de vorm te behouden en dode of beschadigde takken te verwijderen. Verwijder ook regelmatig uitgebloeide bloemen om de plant gezond te houden. Snoei niet te diep, omdat dit de bloemknopvorming voor het volgende jaar kan beïnvloeden.

  Geef regelmatig water aan deze plant en zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is. Laat de grond niet uitdrogen, maar vermijd ook dat de wortels te nat worden. Geef bij voorkeur water op kamertemperatuur.

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Fabienne' heeft behoefte aan zure potgrond met een goede drainage. Gebruik een speciale potgrond voor zuurminnende planten zoals rododendrons en camelia's. Het is belangrijk om de potgrond vochtig te houden, maar niet te laten doorweken.

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Fabienne' groeit het beste in een zure, goed doorlatende potgrond met veel organisch materiaal. Het is belangrijk om regelmatig de bodem vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. Vermijd kalkrijke grond en gebruik een meststof speciaal voor zuurminnende planten.

  Zorg ervoor dat de plant voldoende vochtig gehouden wordt, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Geef de plant regelmatig voeding in het groeiseizoen voor optimale groei.

  Om de plant schoon te maken, kun je het stof voorzichtig afvegen met een vochtige doek. Zorg ervoor dat de bladeren niet nat worden om schimmel te voorkomen. Eventuele dode bladeren of bloemen kunnen worden verwijderd om de plant er verzorgd uit te laten zien.

  De Rhododendron houdt van een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant op een plek met voldoende helder, indirect licht. Een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze kamerplant.

  De kamerplant Rhododendron (Simsii Grp) 'Fabienne' gedijt het best bij een temperatuur tussen de 15 en 23 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden bij tocht en temperatuurschommelingen. Een constante en gematigde temperatuur zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  Kamerplanten zoals de Rhododendron houden van een hoge luchtvochtigheid. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid rond de plant op peil blijft, bijvoorbeeld door regelmatig te sproeien. Een luchtbevochtiger kan ook helpen om de ideale omgeving te creëren.

  Rhododendrons groeien het beste in zure grond met een pH-waarde tussen 4,5 en 6. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Een te hoge pH-waarde kan leiden tot chlorose en een slechte groei van de plant.

  Voor een gezonde groei en bloei is het belangrijk om regelmatig te bemesten met een speciale meststof voor zuurminnende planten. Dit kan het beste in het voorjaar en de zomermaanden worden gedaan. Overbemesting moet worden vermeden om wortelverbranding te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Fabienne' is een compacte en langzaam groeiende struik met donkergroene bladeren. Het is een wintergroene plant die in het voorjaar bloeit met prachtige trossen van roze tot lichtpaarse bloemen. De bloemen hebben een lichte geur en trekken vlinders en bijen aan. Deze Rhododendron houdt van een standplaats in de halfschaduw en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. 'Fabienne' is een populaire keuze voor het toevoegen van kleur en schoonheid aan de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.