Ranunculus asiaticus Mach? Yellow

Ranunculus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Ranunculus asiaticus Mach is een plant met heldergele bloemen en ingesneden bladeren. De bloemen hebben een opvallende, boterachtige textuur en bloeien in de lente en zomer. Deze plant wordt vaak gebruikt als snijbloem vanwege de mooie bloemen. Ranunculus asiaticus Mach vereist goed doorlatende grond en een zonnige standplaats om optimaal te groeien. Het is een populaire keuze voor tuinen en borders vanwege de vrolijke gele kleur van de bloemen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Ranunculus asiaticus Mach? Yellow is een bladverliezende plant. Na de bloeiperiode zal het blad afsterven en in de winter zal de plant in rust gaan. Het is dus geen groenblijvende plant.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen vorst. Het is een tuinplant die goed gedijt in ons klimaat.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en gedijt goed in de tuin. Het regelmatig water geven en verwijderen van verwelkte bloemen is voldoende om de plant gezond te houden. Zorg voor voldoende zonlicht en goede grond voor optimale groei.

  De plant heeft ongeveer 10-15 centimeter ruimte nodig tussen elke plant voor optimale groei. Zorg ervoor dat ze voldoende ruimte hebben om zich uit te spreiden en te groeien. Houd ook rekening met de hoogte van de plant wanneer je deze plaatst in de tuin.

  Nee, de Ranunculus asiaticus Mach? Yellow groeit het beste in de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende licht te geven voor een gezonde groei en bloei. In de schaduw zal de plant waarschijnlijk niet goed gedijen.

  Deze plant heeft gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet te nat. Geef bij warm weer iets vaker water.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de heldergele bloemen. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin om deze nuttige insecten aan te trekken. Deze plant is niet alleen mooi om naar te kijken, maar ondersteunt ook de biodiversiteit in de tuin.

  Ranunculus asiaticus Mach? Yellow draagt bij aan de biodiversiteit door bijen en andere bestuivers aan te trekken met zijn bloemen. Het creëert ook een gevarieerd ecosysteem in de tuin door verschillende soorten planten aan te trekken. Het is een waardevolle toevoeging aan een biodiverse tuin.

  De plant bloeit in de maanden maart tot en met mei en de bloei kan ongeveer 3 tot 4 weken duren. De bloemen zijn heldergeel van kleur en vormen mooie trossen op lange stelen.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven tijdens warme periodes. Zorg voor voldoende vochtige grond om de plant gezond te houden.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het consumeren van delen van de plant kan giftig zijn. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te eten.

  Ja, Ranunculus asiaticus heeft een dicht bladerdek dat geluid kan dempen. Daarnaast kunnen planten in het algemeen geluidsgolven absorberen en dus bijdragen aan geluidsdemping in een ruimte. Het is echter belangrijk om te weten dat planten alleen een beperkte demping kunnen bieden en niet hetzelfde effect hebben als bijvoorbeeld geluidsisolatie.

 • Je kunt de uitgebloeide bloemen van deze plant regelmatig verwijderen om de bloeiperiode te verlengen. Voor het behoud van een gezonde plant is het aan te raden om dode of zieke bladeren te verwijderen. Snoei de plant in het najaar tot net boven de grond om deze in het voorjaar weer fris te laten uitlopen.

  Geef deze plant regelmatig water, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te nat. Het is belangrijk om de plant niet te laten uitdrogen.

  Deze plant heeft goed doorlatende potgrond nodig om te gedijen. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef de plant regelmatig voeding voor een gezonde groei.

  De Ranunculus asiaticus Mach? Yellow gedijt het best in een goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Het is belangrijk dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Zorg voor een pH-waarde tussen de 6,5 en 7,5 voor optimale groei van deze plantensoort.

  De Ranunculus asiaticus Mach? Yellow groeit het beste op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt, maar vermijd wateroverlast. Deze tuinplant bloeit het mooist wanneer hij voldoende zonlicht krijgt.

  Voor winterbescherming is het aan te raden om de plant te bedekken met een dikke laag mulch of bladeren. Daarnaast kan een beschermende doek of tuinvlies ook helpen bij het beschermen van de plant tegen vorst. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wateroverlast te voorkomen.

  De plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Zorg voor goed doorlatende grond en plaats de plant op een zonnige tot halfschaduwrijke locatie. Zo nu en dan dode bloemen verwijderen bevordert de bloei.

  Voor een optimale groei van deze tuinplant is het aan te raden om de grond te bemesten met een algemene meststof voor bloeiende planten. Gebruik bij voorkeur een meststof met een hoog gehalte aan fosfor om de bloemproductie te stimuleren. Bemest de plant in het voorjaar en eventueel nog een keer halverwege het groeiseizoen.

  Het is aan te raden om mulch rond de plant aan te brengen om vocht vast te houden en onkruidgroei te beperken. Gebruik organische mulch om de voedingsstoffen in de grond te verbeteren. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stelen van de plant aangebracht wordt om schimmelproblemen te voorkomen.

  De ideale zuurgraad voor de Ranunculus asiaticus Mach? Yellow is neutraal tot licht zuur, met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig controleren van de pH-waarde van de bodem kan helpen om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen.

  Deze plant kan gevoelig zijn voor bladluizen en slakken. Om ongedierte te bestrijden, kunt u natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes aantrekken of gebruik maken van milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen. Regelmatig controleren op ongedierte en snel handelen kan helpen om de plant gezond te houden.

 • Omschrijving

  Ranunculus asiaticus Mach is een plant met heldergele bloemen en ingesneden bladeren. De bloemen hebben een opvallende, boterachtige textuur en bloeien in de lente en zomer. Deze plant wordt vaak gebruikt als snijbloem vanwege de mooie bloemen. Ranunculus asiaticus Mach vereist goed doorlatende grond en een zonnige standplaats om optimaal te groeien. Het is een populaire keuze voor tuinen en borders vanwege de vrolijke gele kleur van de bloemen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.