Hydrangea macrophylla (Lacecap Grp) 'Benxi'

Hydrangea macrophylla (Lacecap Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Hydrangea macrophylla 'Benxi' is een prachtige bladverliezende struik met grote, platte bloemschermen die bestaan uit kleine, fertiele bloemen omringd door een krans van grotere, steriele bloemen. De bloemen variëren van zachtroze tot diepblauw, afhankelijk van de zuurgraad van de grond. 'Benxi' heeft glanzende donkergroene bladeren en kan uitgroeien tot een hoogte van ongeveer 1,5 meter. Deze plant gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en is een mooie aanwinst voor de tuin vanwege zijn prachtige bloemen en bladeren.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de "Hydrangea macrophylla (Lacecap Grp) 'Benxi'" is vrij eenvoudig in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt en af en toe bemest wordt. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Zet hem daarom op een lichte plek met indirect zonlicht. Te weinig licht kan leiden tot een slechte bloei en groei van de plant.

  De Hydrangea macrophylla (Lacecap Grp) 'Benxi' heeft behoefte aan regelmatige bewatering en de grond moet altijd vochtig, maar niet doorweekt zijn. In de regel is het voldoende om de plant één keer per week water te geven, maar dit kan variëren afhankelijk van de omgevingsomstandigheden en de grootte van de pot. Het is altijd aan te raden om de grond te controleren voordat je water geeft.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en gedijt het beste in indirect licht of halfschaduw. Te veel zon kan de bladeren verbranden en de plant beschadigen. Het is dus belangrijk om de plant uit de felle zon te houden.

  Ja, Hydrangea macrophylla (Lacecap Grp) 'Benxi' houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude plekken te houden. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht.

  De hydrangea bloeit meestal van juni tot september en de bloei kan enkele weken tot enkele maanden duren. Het precieze bloeiseizoen kan variëren afhankelijk van de specifieke omstandigheden en zorg voor de plant.

  Ja, Hydrangea macrophylla (Lacecap Grp) 'Benxi' is een luchtzuiverende plant. Het kan helpen bij het zuiveren van de lucht in huis door schadelijke stoffen op te nemen. Hierdoor zorgt het voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, deze plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Dit zorgt voor ideale groeiomstandigheden. Plaats de plant niet in direct zonlicht of bij tocht.

 • Hydrangea macrophylla (Lacecap Grp) 'Benxi' moet jaarlijks gesnoeid worden om de gezondheid van de plant te bevorderen en de vorm te behouden. Snoei dode of beschadigde takken in het voorjaar en verwijder uitgebloeide bloemen om nieuwe groei te stimuleren. Gebruik scherpe snoeischaar om nauwkeurig te werk te gaan.

  Geef regelmatig water aan de plant en zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Vermijd echter dat de wortels in een laag water komen te staan, anders kunnen ze gaan rotten. Geef bij voorkeur water aan de onderkant van de pot om de bladeren droog te houden en voorkom zo schimmelvorming.

  De Hydrangea macrophylla (Lacecap Grp) 'Benxi' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht zuur tot neutraal is en rijk aan organisch materiaal. Vermijd potgrond die te compact is en te veel water vasthoudt, aangezien dit de wortels kan verstikken.

  Deze kamerplant gedijt het best in goed doorlatende grond met een neutrale zuurgraad. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft maar niet te nat, om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig toevoegen van organische meststoffen kan de bodemkwaliteit verbeteren en de groei van de plant stimuleren.

  De Hydrangea macrophylla heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Bemest de plant eens in de paar weken tijdens het groeiseizoen en snoei dode of beschadigde takken in het voorjaar. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

  Het is belangrijk om regelmatig stof van de bladeren van de plant te verwijderen om de gezondheid te behouden. Dit kan gedaan worden door voorzichtig af te stoffen met een zachte doek of door de bladeren af te spoelen met lauw water. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, omdat dit de plant kan beschadigen.

  De Hydrangea macrophylla 'Benxi' heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht in de middaguren om verbranding van de bladeren te voorkomen. Een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze plant.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18-23°C. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan sterke temperatuurwisselingen of tocht. Beschermd de plant tegen vorst.

  Kamerplanten zoals Hydrangea macrophylla hebben over het algemeen een gemiddelde luchtvochtigheid nodig om goed te gedijen. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag is door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Dit zal helpen om de plant gezond en gelukkig te houden.

  De Hydrangea macrophylla (Lacecap Grp) 'Benxi' gedijt goed in een zure bodem met een pH-waarde tussen 5.0 en 5.5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld speciale meststoffen voor zure grond. Het is aan te raden om de plant niet in een te alkalische bodem te plaatsen, aangezien dit de groei en bloei kan belemmeren.

  De Hydrangea macrophylla heeft behoefte aan een regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen, vanaf het voorjaar tot aan het najaar. Gebruik een speciale meststof voor bloeiende kamerplanten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt om gezond te blijven en goed te kunnen bloeien.

 • Omschrijving

  De Hydrangea macrophylla 'Benxi' is een prachtige bladverliezende struik met grote, platte bloemschermen die bestaan uit kleine, fertiele bloemen omringd door een krans van grotere, steriele bloemen. De bloemen variëren van zachtroze tot diepblauw, afhankelijk van de zuurgraad van de grond. 'Benxi' heeft glanzende donkergroene bladeren en kan uitgroeien tot een hoogte van ongeveer 1,5 meter. Deze plant gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en is een mooie aanwinst voor de tuin vanwege zijn prachtige bloemen en bladeren.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.