Thryptomene saxicola

Overig bloeiende planten

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Thryptomene saxicola is een struikachtige plant met kleine, smalle bladeren en een compacte groeiwijze. De plant produceert talrijke kleine, roze tot lichtpaarse bloemen die een zoete geur verspreiden. Thryptomene saxicola gedijt goed in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. Het is een ideale plant voor rotstuinen, borders of als bodembedekker. Deze plant trekt ook vlinders en bijen aan en kan goed gedijen in gematigde klimaten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Deze plant is over het algemeen vrij gemakkelijk te onderhouden en heeft weinig speciale vereisten. Het is belangrijk om hem regelmatig water te geven en hem op een lichte plek te zetten. Ook kan af en toe bemesten helpen bij het behouden van zijn gezondheid.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats hem op een zonnige plek in huis, bij een raam op het zuiden. Pas wel op voor direct zonlicht in de zomer om verbranding te voorkomen.

  De plant heeft wekelijks water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te vochtig wordt. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten door te laten opdrogen. Het beste is om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  De plant houdt van helder, indirect zonlicht en staat het liefst niet in direct zonlicht. Het is belangrijk om de plant op een plek te zetten waar het licht goed verdeeld is. Te veel direct zonlicht kan de bladeren beschadigen.

  Ja, deze plant houdt van warmte en doet het het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is daarom belangrijk om de plant op een warme en lichte plek te zetten om hem goed te laten gedijen. Zorg er wel voor dat de plant niet direct in de felle zon staat om verbranding te voorkomen.

  De plant bloeit meestal in de maanden april tot en met juni en de bloei kan enkele weken tot maanden duren.

  Ja, de Thryptomene saxicola is luchtzuiverend. Het staat bekend om het verwijderen van vervuilende stoffen uit de lucht en het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Het is een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar planten met luchtzuiverende eigenschappen.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. De temperatuur binnen deze range zorgt ervoor dat de plant optimaal kan groeien en gedijen. Het is belangrijk om de plant niet te bloot te stellen aan extreme temperaturen.

 • Het snoeien van deze plant is belangrijk om een compacte en volle groei te bevorderen. Verwijder regelmatig dode of zieke takken en snoei na de bloei om de vorm van de plant te behouden. Gebruik scherpe snoeischaar om schade te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode in de lente en zomer. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Laat de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen om wortelrot te voorkomen.

  Het is belangrijk om goed doorlatende potgrond te gebruiken voor deze plant. Zorg ervoor dat de potgrond licht en luchtig is en vermijd te natte grond. Het is aanbevolen om af en toe meststoffen toe te voegen om de plant gezond te houden.

  Deze plant heeft behoefte aan goed doorlatende en vochtige grond. Een lichtzure bodem met een pH tussen 5,5 en 6,5 wordt aanbevolen. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te mesten.

  De plant heeft behoefte aan een lichte standplaats en regelmatig water geven, zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt. Bemest de plant eens in de paar maanden met speciale kamerplantenmest. Snoei dode of ongewenste takken in het voorjaar om de plant gezond te houden.

  Om de plant schoon te maken, kun je het stof voorzichtig afvegen met een vochtige doek of de plant afspoelen onder lauwwarm water. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen en laat de plant daarna goed drogen. Regelmatig stof afnemen houdt de bladeren gezond en glanzend.

  De Thryptomene saxicola heeft veel licht nodig, bij voorkeur indirect zonlicht. Plaats de plant op een plek waar het minstens 6 uur per dag kan genieten van zonlicht. Te weinig licht kan leiden tot een slechte groei en bloei.

  De ideale temperatuur voor een Kamerplant zoals Thryptomene saxicola ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en plotselinge temperatuurschommelingen. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan temperaturen onder de 10 graden Celsius.

  De luchtvochtigheid moet gemiddeld zijn voor de kamerplant. Het is belangrijk om regelmatig de luchtvochtigheid te controleren en indien nodig bij te stellen. Zorg ook voor voldoende ventilatie om schimmelvorming te voorkomen.

  De Thryptomene saxicola groeit het beste in een zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Deze planten hebben een lage zuurgraad nodig om gezond te blijven en goed te kunnen groeien. Een te hoge pH-waarde kan leiden tot voedingsproblemen en groeivertraging.

  De plant heeft matige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen, van lente tot herfst. Gebruik een evenwichtige meststof voor kamerplanten eens in de paar weken. Zorg ervoor dat de plant niet overbemest wordt om verbranding van de wortels te voorkomen.

 • Omschrijving

  Thryptomene saxicola is een struikachtige plant met kleine, smalle bladeren en een compacte groeiwijze. De plant produceert talrijke kleine, roze tot lichtpaarse bloemen die een zoete geur verspreiden. Thryptomene saxicola gedijt goed in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. Het is een ideale plant voor rotstuinen, borders of als bodembedekker. Deze plant trekt ook vlinders en bijen aan en kan goed gedijen in gematigde klimaten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.