Cryptanthus bivittatus 'Red Star'

Overig Bromelia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Cryptanthus bivittatus 'Red Star' is een decoratieve kamerplant met opvallende rode bladeren in de vorm van een ster. Deze plant behoort tot de familie van de Bromelia's en heeft een compacte groeiwijze. De bladeren zijn stijf en hebben een puntige vorm, waardoor de plant een unieke uitstraling heeft. 'Red Star' houdt van een lichte standplaats met indirect zonlicht en regelmatig water geven. Deze plant is ideaal voor in huis of op kantoor vanwege zijn aantrekkelijke uiterlijk en gemakkelijke verzorging.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Cryptanthus bivittatus 'Red Star' is over het algemeen vrij gemakkelijk in onderhoud. Ze hebben weinig water nodig en gedijen goed bij kamertemperatuur en indirect zonlicht. Regelmatig stof afnemen van de bladeren is voldoende om de plant gezond te houden.

  Ja, de Cryptanthus bivittatus 'Red Star' heeft veel licht nodig om gezond te blijven. Plaats de plant op een plek met helder indirect licht voor de beste groeiresultaten. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  Cryptanthus bivittatus 'Red Star' heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten doordrenken. Zorg ervoor dat er geen overtollig water in de pot blijft staan.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en kan verbranden als het te lang aan felle zon wordt blootgesteld. Het is beter om de plant op een plek te zetten met indirect zonlicht of halfschaduw.

  Ja, de Cryptanthus bivittatus 'Red Star' houdt van warmte. Het gedijt het beste bij een constante binnentemperatuur van rond de 21-24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude te houden.

  Cryptanthus bivittatus 'Red Star' bloeit meestal in de zomermaanden, van juni tot augustus. De bloeiperiode duurt meestal 2 tot 4 weken.

  Ja, de Cryptanthus bivittatus 'Red Star' staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en kan schadelijke stoffen uit de lucht filteren. Het is een goede keuze voor het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis.

  Ja, de Cryptanthus bivittatus 'Red Star' houdt van een constante temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een plek te zetten waar de temperatuur stabiel blijft. Te hoge of te lage temperaturen kunnen de groei en gezondheid van de plant beïnvloeden.

 • Je kunt de stervormige bladeren van deze plant knippen om dode of beschadigde delen te verwijderen. Zorg ervoor dat je scherpe schaar gebruikt om de plant niet te beschadigen. Snoei de plant in het voorjaar voor optimale groei.

  Geef de plant matig water, zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Laat de grond tussen de gietbeurten door iets opdrogen. Geef in de winter minder water dan in de zomer.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond met een licht zure pH. Zorg ervoor dat de potgrond niet te dicht of te compact is, zodat de wortels voldoende zuurstof kunnen krijgen. Het regelmatig vervangen van de potgrond kan de gezondheid van de plant ten goede komen.

  Cryptanthus bivittatus 'Red Star' gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond met een licht zure tot neutrale pH. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar zorg ervoor dat de wortels niet in stilstaand water staan. Een mengsel van turf, compost en perlite kan helpen de bodemkwaliteit te verbeteren.

  Zet de plant op een lichte plek zonder direct zonlicht en geef matig water, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Gebruik af en toe wat voeding voor groene planten om de groei te stimuleren. Verpot de plant om de paar jaar in verse potgrond.

  Het is belangrijk om stof en vuil van de bladeren te verwijderen om de plant gezond te houden. Gebruik een vochtige doek of spons om de bladeren voorzichtig af te vegen. Vermijd daarbij de bloemen en stekels van de plant.

  De Cryptanthus bivittatus 'Red Star' heeft helder indirect licht nodig om goed te gedijen. Zet de plant op een locatie met veel licht, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Af en toe draaien van de plant zorgt ervoor dat alle bladeren gelijkmatig belicht worden.

  De optimale temperatuur voor de plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan plotselinge temperatuurschommelingen. Plaats de plant op een warme en lichte locatie, maar vermijd direct zonlicht.

  Een luchtvochtigheid van ongeveer 50-60% is ideaal voor kamerplanten. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid op peil te houden door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitdroging van de bladeren.

  De ideale zuurgraad voor kamerplanten ligt tussen de 6 en 7 op de pH-schaal. Een te hoge of te lage zuurgraad kan leiden tot voedingsstoffen die niet goed opgenomen kunnen worden door de wortels, wat de groei van de plant kan belemmeren. Het is belangrijk om regelmatig de pH-waarde van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen.

  De Cryptanthus bivittatus 'Red Star' heeft baat bij maandelijkse bemesting tijdens de actieve groeiperiode om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige vloeibare meststof voor kamerplanten om de voedingsstoffen aan te vullen. Let op de dosering en volg de aanbevelingen van de fabrikant om overbemesting te voorkomen.

 • Omschrijving

  Cryptanthus bivittatus 'Red Star' is een decoratieve kamerplant met opvallende rode bladeren in de vorm van een ster. Deze plant behoort tot de familie van de Bromelia's en heeft een compacte groeiwijze. De bladeren zijn stijf en hebben een puntige vorm, waardoor de plant een unieke uitstraling heeft. 'Red Star' houdt van een lichte standplaats met indirect zonlicht en regelmatig water geven. Deze plant is ideaal voor in huis of op kantoor vanwege zijn aantrekkelijke uiterlijk en gemakkelijke verzorging.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.