Astilbe 3 kleuren

Astilbe

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Astilbe is een bloeiende plant die verkrijgbaar is in verschillende kleuren, waaronder roze, wit en paars. De roze variant van de Astilbe heeft een zachte en delicate uitstraling en is perfect voor een romantische tuin. De witte Astilbe heeft een frisse en elegante uitstraling en past goed in een klassieke tuin. De paarse Astilbe valt op door zijn diepe en rijke kleur en geeft een mysterieuze en dramatische touch aan de tuin. Deze planten zijn perfect voor het creëren van kleurrijke en levendige borders in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Astilbe planten zijn gemakkelijk te onderhouden en vereisen weinig zorg. Ze gedijen het beste op een vochtige bodem en in de schaduw of halfschaduw. Regelmatig water geven en bijmesten zal helpen om de plant gezond en gelukkig te houden.

  De Astilbe plant heeft veel licht nodig om goed te groeien. Het is het beste om de plant op een plek te zetten waar het indirect zonlicht krijgt. Vermijd direct zonlicht, omdat dit de bladeren kan verbranden.

  Kamerplanten zoals deze hebben over het algemeen één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Zorg ervoor dat de plant niet uitdroogt tussen de gietbeurten door.

  Nee, de plant houdt niet van felle zon. Hij gedijt het beste op een plek met indirect licht of halfschaduw. Te veel zonlicht kan de bladeren verbranden en de plant beschadigen.

  Het is een plant die de voorkeur geeft aan koele temperaturen en indirect zonlicht. Het gedijt goed in een omgeving met een gemiddelde kamer temperatuur. Te veel warmte kan de plant beschadigen.

  Astilbes bloeien meestal in de maanden juni en juli en de bloei kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  Ja, Astilbe planten staan bekend om het zuiveren van de lucht in huis. Ze kunnen helpen bij het verwijderen van giftige stoffen en het verbeteren van de luchtkwaliteit. Het is een goede keuze voor binnenhuisdecoratie en het creëren van een gezondere leefomgeving.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor een ideale groeiomgeving en optimale bloei. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan te hoge of te lage temperaturen.

 • Astilbe planten kunnen na de bloei worden teruggesnoeid tot aan de grond. Verwijder dode bladeren en bloemstelen om de plant gezond te houden. Doe dit in het najaar of vroeg in het voorjaar.

  Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Laat de bovenste laag van de grond opdrogen voordat je opnieuw water geeft. Geef bij voorkeur water op kamertemperatuur.

  Astilbe 3 kleuren heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond met een neutrale zuurgraad. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef de plant regelmatig voeding om de groei en bloei te stimuleren.

  Astilbe 3 kleuren heeft behoefte aan vochtige, goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal. Vermijd droge, zanderige grond en zorg voor voldoende drainage om wortelrot te voorkomen.

  Zorg ervoor dat de plant voldoende vochtig gehouden wordt door regelmatig water te geven. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Verwijder regelmatig dode bladeren om de plant gezond te houden.

  Om de plant schoon te maken, kun je de bladeren afstoffen met een zachte doek of een kwast. Verwijder dode bladeren of bloemen regelmatig om de plant gezond te houden. Gebruik geen schoonmaakmiddelen op de bladeren, omdat dit schade kan veroorzaken.

  Astilbe 3 kleuren heeft helder, indirect licht nodig om goed te gedijen. Zet de plant niet in direct zonlicht, omdat dit de bladeren kan verbranden. Plaats de plant bij een raam op het oosten of westen voor de beste groeiomstandigheden.

  De Astilbe houdt van een gematigde kamertemperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht of extreme temperatuurschommelingen. Een constante en comfortabele temperatuur zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  Astilbe 3 kleuren vereist een hoge luchtvochtigheid om goed te gedijen. Het is aan te raden om regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Houd de luchtvochtigheid tussen de 60-70%.

  De Astilbe plant gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is daarom belangrijk om te zorgen voor een bodem die een pH-waarde heeft tussen de 5,5 en 7,5. Een te zure of te basische bodem kan de groei van de plant belemmeren.

  Astilbe 3 kleuren heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een algemene meststof voor kamerplanten van goede kwaliteit. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste hoeveelheid en frequentie van bemesting.

 • Omschrijving

  Astilbe is een bloeiende plant die verkrijgbaar is in verschillende kleuren, waaronder roze, wit en paars. De roze variant van de Astilbe heeft een zachte en delicate uitstraling en is perfect voor een romantische tuin. De witte Astilbe heeft een frisse en elegante uitstraling en past goed in een klassieke tuin. De paarse Astilbe valt op door zijn diepe en rijke kleur en geeft een mysterieuze en dramatische touch aan de tuin. Deze planten zijn perfect voor het creëren van kleurrijke en levendige borders in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.