Hydrangea macrophylla (Lacecap Grp) 'Blaumeise'

Hydrangea macrophylla (Lacecap Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hydrangea macrophylla 'Blaumeise' is een prachtige hortensia met lacecap bloemen, die bestaat uit kleine vruchtbare bloemen omringd door grotere steriele bloemen. De bloemen hebben een blauwe kleur, die kan worden beïnvloed door de zuurgraad van de grond. De plant heeft een compacte groeiwijze en kan een hoogte bereiken van ongeveer 1-1,5 meter. 'Blaumeise' bloeit in de zomer en houdt van een standplaats in de halfschaduw met vruchtbare, goed doorlatende grond. Deze hortensia is een mooie toevoeging aan de tuin en trekt vlinders en bijen aan.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Hydrangea macrophylla is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en op een lichte locatie te plaatsen. Snoei indien nodig in het voorjaar na de bloei.

  Ja, de Hydrangea macrophylla (Lacecap Grp) 'Blaumeise' heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats hem in een lichte ruimte, maar vermijd direct zonlicht. Houd de plant weg van tocht en extreme temperaturen.

  De Hydrangea macrophylla heeft twee tot drie keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Vergeet niet om regelmatig de bladeren te besproeien om de luchtvochtigheid hoog te houden.

  Deze plant houdt niet van de felle zon en geeft de voorkeur aan een plek met helder, indirect licht. Te veel direct zonlicht kan schade aan de bladeren veroorzaken. Het beste is om de plant op een plek te zetten waar hij enkele uren per dag zonlicht krijgt, maar de rest van de dag in de schaduw staat.

  De Hydrangea macrophylla (Lacecap Grp) 'Blaumeise' houdt van warme temperaturen en een lichte standplaats. Het is belangrijk dat de plant niet in de directe zon staat om verbranding te voorkomen. Zorg voor een constante temperatuur tussen 18 en 22 graden Celsius.

  Deze plant bloeit in de maanden juni tot en met september en de bloei kan tot wel 12 weken duren.

  Hydrangea macrophylla (Lacecap Grp) 'Blaumeise' staat bekend om zijn mooie bloemen en decoratieve bladeren, maar heeft geen specifieke luchtzuiverende eigenschappen. Het is voornamelijk een decoratieve plant die zorgt voor een mooie uitstraling in huis.

  De optimale temperatuur voor planten van dit type ligt tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om een constante temperatuur te behouden om de groei en bloei te bevorderen. Zorg er dus voor dat de plant op een geschikte plek staat waar deze temperaturen worden gehandhaafd.

 • Hydrangea macrophylla (Lacecap Grp) 'Blaumeise' kan het beste gesnoeid worden na de bloei in de zomer. Verwijder dode bloemen en dun de plant uit om luchtcirculatie te bevorderen. Let op dat je geen bloemknoppen voor het volgende seizoen wegsnoeit.

  Geef regelmatig water aan de plant, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in een laag water komen te staan. Geef bij voorkeur water op kamertemperatuur.

  De plant heeft voorkeur voor vochtige, goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond lichtzuur is met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Gebruik een pot met gaten in de bodem voor een goede drainage van het water.

  Deze plant gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond met een neutrale pH. Zorg voor een vruchtbare bodem die rijk is aan organisch materiaal en regelmatig wordt bemest voor optimale groei. Vermijd zware, compacte grond en houd de bodem vochtig, maar niet drassig.

  Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is maar niet te nat. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Geef de plant regelmatig voeding voor bloeiende planten tijdens de lente en zomer.

  De plant kan regelmatig worden schoongemaakt door stof af te nemen van de bladeren met een zachte doek. Het is belangrijk om dode bladeren en bloemen te verwijderen om de plant gezond te houden. Eventueel kunnen insecten met de hand worden verwijderd.

  De plant heeft veel licht nodig, maar moet worden beschermd tegen direct zonlicht. Plaats de plant daarom op een plek met helder, indirect licht. In de winter kan de plant ook profiteren van extra licht door bijvoorbeeld een groeilamp.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen 18 en 24 graden Celsius. Vermijd extreme temperatuurschommelingen en zorg voor een constante omgevingstemperatuur. Kamerplanten gedijen het beste bij een stabiele en gematigde temperatuur.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten moet tussen de 40-60% liggen. Zorg voor voldoende luchtstroom in de ruimte om de luchtvochtigheid op peil te houden. Een luchtbevochtiger kan ook helpen bij het handhaven van een geschikte luchtvochtigheid.

  De Hydrangea macrophylla heeft voorkeur voor zure bodems met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Zure grond zorgt ervoor dat de kleur van de bloemen intenser wordt. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met bijvoorbeeld tuinturf.

  De plant heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven en bloemen te produceren. Gebruik een evenwichtige meststof voor bloeiende planten en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Bemest de plant niet in de herfst of winter om te voorkomen dat nieuwe groei wordt gestimuleerd voordat de plant in rust gaat.

 • Omschrijving

  Hydrangea macrophylla 'Blaumeise' is een prachtige hortensia met lacecap bloemen, die bestaat uit kleine vruchtbare bloemen omringd door grotere steriele bloemen. De bloemen hebben een blauwe kleur, die kan worden beïnvloed door de zuurgraad van de grond. De plant heeft een compacte groeiwijze en kan een hoogte bereiken van ongeveer 1-1,5 meter. 'Blaumeise' bloeit in de zomer en houdt van een standplaats in de halfschaduw met vruchtbare, goed doorlatende grond. Deze hortensia is een mooie toevoeging aan de tuin en trekt vlinders en bijen aan.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.