Dianthus Super Trouper Kermit

Dianthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Dianthus Super Trouper Kermit is een compacte en kleurrijke perkplant met opvallende groene bladeren en felgroene bloemen met een roze gloed. Deze plant bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. De bloemen hebben een zoete geur en blijven lang mooi in bloei staan. De Dianthus Super Trouper Kermit gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. Deze plant is ideaal voor borders, rotstuinen, potten en bloembakken.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Dianthus Super Trouper Kermit is groenblijvend. Dit betekent dat de bladeren gedurende het hele jaar groen blijven. Het is een mooie toevoeging aan de tuin, omdat het zorgt voor kleur en leven, zelfs in de wintermaanden.

  De Dianthus Super Trouper Kermit is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant tijdens strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld een dikke laag mulch. Het is aan te raden om de plant op een beschutte plek te planten om vorstschade te voorkomen.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht. Het is ook aan te raden om uitgebloeide bloemen te verwijderen om de bloeiperiode te verlengen.

  De plant heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om te groeien en zich te verspreiden. Zorg voor voldoende afstand tussen de planten zodat ze zich goed kunnen ontwikkelen. Houd ook rekening met de hoogte van de plant bij het planten in de tuin.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de volle schaduw zullen de bloemen minder bloeien en kan de plant minder goed groeien. Het is aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen voor optimale groei.

  De Dianthus Super Trouper Kermit heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de hoeveelheid regenval en de temperatuur. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te nat. Het is verstandig om regelmatig te controleren of de grond droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de aantrekkelijke bloemen en de nectar die ze produceren. Dit zorgt ervoor dat vlinders en bijen worden aangetrokken tot de bloemen om te bestuiven. Het is een waardevolle toevoeging aan een tuin om bijen en vlinders aan te trekken.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit, omdat het bijen en vlinders aantrekt met zijn nectarrijke bloemen. Hierdoor draagt het bij aan het behoud van verschillende soorten bestuivers in de tuin. Daarnaast zorgen de bloemen voor een gevarieerd ecosysteem in de tuin.

  Deze plant bloeit van mei tot en met september en heeft een bloeiperiode van ongeveer vier maanden. De bloemen verschijnen in de late lente en blijven tot aan het begin van de herfst bloeien.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond goed draineert.

  Nee, de Dianthus Super Trouper Kermit is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en geen voedingsplant. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, sommige tuinplanten kunnen geluid dempen door hun bladeren en takken geluidsgolven te absorberen. Dit kan helpen om omgevingsgeluiden te verminderen. Onderzoek heeft aangetoond dat bepaalde planten een positief effect kunnen hebben op de geluidskwaliteit in de tuin.

 • Deze plant kan het beste regelmatig worden gesnoeid om de bloei te bevorderen en de vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde stelen en bloemen om de plant gezond te houden. Snoei na de bloei in de zomer voor een tweede bloei later in het seizoen.

  De Dianthus Super Trouper Kermit heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef water aan de basis van de plant om schimmel en rot te voorkomen.

  Deze plant heeft goed doorlatende potgrond nodig om gezond te blijven. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  De plant groeit het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg voor een bodem met een neutrale pH-waarde en voeg organisch materiaal toe om de bodemstructuur te verbeteren. Vermijd te natte grond, aangezien dit kan leiden tot wortelrot.

  De plant heeft graag een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig. Bescherm de plant tegen harde wind.

  Om de plant tijdens de winter te beschermen, is het raadzaam om een laag mulch rond de basis aan te brengen. Dit helpt om de wortels te beschermen tegen strenge vorst. Zorg er ook voor dat de plant goed water krijgt voordat de vorst begint om uitdroging te voorkomen.

  De plant vereist een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes, en verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Voer in het voorjaar bemesting met organische meststoffen uit voor een gezonde groei en bloei.

  Deze plant vraagt om een bemesting met een universele meststof voor bloeiende planten in het voorjaar. Gebruik een voeding die rijk is aan kalium voor een langdurige bloei. Bemest de plant niet te veel, dit kan leiden tot verbranding van de wortels.

  Mulch is een laag organisch materiaal die rond de plant wordt gelegd om vocht vast te houden, onkruidgroei te verminderen en de grondtemperatuur te reguleren. Het kan bestaan uit houtsnippers, compost, bladeren of stro. Het is aan te raden om jaarlijks een nieuwe laag mulch aan te brengen voor optimale groei en gezondheid van de plant.

  De Tuinplanten hebben een voorkeur voor een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem goed doorlatend is en geen stilstaand water bevat. Het regelmatig testen van de pH-waarde van de bodem kan helpen bij het behouden van een gezonde groei van de plant.

  De plant is gevoelig voor bladluizen, trips en slakken. Om ongedierte te bestrijden, kunt u biologische bestrijdingsmiddelen gebruiken of regelmatig controleren en handmatig verwijderen. Zorg ook voor een goede luchtcirculatie en vermijd te veel vochtigheid om ongedierte te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Dianthus Super Trouper Kermit is een compacte en kleurrijke perkplant met opvallende groene bladeren en felgroene bloemen met een roze gloed. Deze plant bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. De bloemen hebben een zoete geur en blijven lang mooi in bloei staan. De Dianthus Super Trouper Kermit gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. Deze plant is ideaal voor borders, rotstuinen, potten en bloembakken.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.