Kalanchoe blossfeldiana gevuld Calandiva Cerise Pink

Kalanchoe gevuld

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Kalanchoe blossfeldiana gevuld Calandiva Cerise Pink is een prachtige vetplant met heldere roze bloemen die vol en weelderig zijn. De plant heeft een compacte en bossige groeiwijze en kan zowel binnen als buiten worden gehouden. De Cerise Pink variëteit heeft een intense roze kleur die een vrolijke sfeer in elke ruimte brengt. Deze Kalanchoe bloeit langdurig en kan gemakkelijk worden verzorgd, waardoor het een populaire keuze is voor beginners en ervaren tuiniers. Met regelmatig water geven en voldoende zonlicht zal deze plant prachtig bloeien en een echte blikvanger worden in huis.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Zet de plant op een lichte plek en geef af en toe water. Het is een sterke plant die langdurig bloeit.

  Ja, de Kalanchoe plant heeft veel helder en indirect zonlicht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant bij voorkeur op een plek waar het dagelijks minstens 6 uur licht krijgt. Zorg ervoor dat de plant niet in direct zonlicht staat om verbranding te voorkomen.

  De Kalanchoe plant heeft gemiddeld eens per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar let op dat de wortels niet in het water blijven staan. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten door iets kan opdrogen.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, maar verdraagt wel lichte tot matige schaduw. Plaats hem dus niet op een plek waar de felle zon de hele dag op schijnt. Zorg voor een lichte en warme standplaats met indirect zonlicht.

  Ja, deze plant houdt van warmte en doet het het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude te houden om optimale groei te bevorderen. Zorg er ook voor dat de plant voldoende licht krijgt.

  De Kalanchoe bloeit van nature in de winter en het vroege voorjaar en kan tot wel 8 weken bloeien. Het is een langbloeiende plant die kleur brengt in de donkere maanden.

  Ja, de plant is luchtzuiverend en helpt de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het is een mooie toevoeging aan het interieur en heeft weinig onderhoud nodig.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Dit zorgt voor de ideale groeiomstandigheden en houdt de plant gezond en gelukkig. Zorg er wel voor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperaturen.

 • Om je plant gezond te houden, is het belangrijk om regelmatig uitgebloeide bloemen te verwijderen. Dit bevordert de bloei en zorgt ervoor dat de plant er mooi uit blijft zien. Als de plant te groot wordt, kan je hem terugsnoeien tot de gewenste grootte.

  Geef de plant regelmatig water, maar let op dat de wortels niet in een laag water komen te staan. Laat de grond tussen de gietbeurten door licht opdrogen. Gebruik bij voorkeur lauw water op kamertemperatuur.

  De Kalanchoe blossfeldiana gevuld Calandiva Cerise Pink heeft potgrond nodig om gezond te blijven groeien. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is en dat de plant voldoende vocht en voedingsstoffen krijgt. Geef de plant regelmatig water, maar voorkom dat de wortels te lang nat blijven staan.

  De Kalanchoe blossfeldiana gevuld Calandiva Cerise Pink heeft een goed doorlatende potgrond nodig met een licht zure pH-waarde. Het is belangrijk om regelmatig meststoffen toe te voegen om de plant gezond te houden. Daarnaast moet de grond vochtig worden gehouden, maar niet te nat.

  De plant heeft behoefte aan veel zonlicht en moet regelmatig water krijgen, maar laat de grond tussen gietbeurten door wel opdrogen. Bemest de plant eens per maand tijdens de lente en zomer, en snoei dode bloemen regelmatig af om de bloei te bevorderen.

  Om de plant schoon te maken, kun je voorzichtig stof verwijderen van de bladeren met een zachte doek. Het is belangrijk om de bladeren niet met water te besproeien, om schimmelvorming te voorkomen. Indien nodig kunnen dode bladeren worden weggeknipt met een scherpe schaar.

  De Kalanchoe bloeit het beste op een plek met veel licht, bij voorkeur in de buurt van een raam op het zuiden of westen. Zorg ervoor dat de plant ten minste 6 uur per dag indirect zonlicht ontvangt voor een optimale groei en bloei. Vermijd direct zonlicht, omdat dit kan leiden tot verbranding van de bladeren.

  De plant gedijt het beste bij een temperatuur tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme hitte. Bescherm de plant ook tegen temperatuurschommelingen.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet matig zijn, met een voorkeur voor een gemiddelde tot hoge luchtvochtigheid. Het is belangrijk om de plant regelmatig te besproeien om de luchtvochtigheid op peil te houden. Zorg er ook voor dat de plant niet blootgesteld wordt aan te droge lucht.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor deze kamerplant is neutraal tot licht zuur. Het is belangrijk om de pH-waarde van de grond tussen de 6.0 en 7.0 te houden om een optimale groei en bloei te bevorderen. Geregeld testen en aanpassen van de bodem pH kan helpen bij het behouden van de gezondheid van de plant.

  Voor kamerplanten is het belangrijk om regelmatig meststoffen te geven, vooral tijdens de groeiperiode in de lente en zomer. Gebruik een meststof speciaal voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Te veel bemesting kan schadelijk zijn, dus wees voorzichtig en zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt na het bemesten.

 • Omschrijving

  De Kalanchoe blossfeldiana gevuld Calandiva Cerise Pink is een prachtige vetplant met heldere roze bloemen die vol en weelderig zijn. De plant heeft een compacte en bossige groeiwijze en kan zowel binnen als buiten worden gehouden. De Cerise Pink variëteit heeft een intense roze kleur die een vrolijke sfeer in elke ruimte brengt. Deze Kalanchoe bloeit langdurig en kan gemakkelijk worden verzorgd, waardoor het een populaire keuze is voor beginners en ervaren tuiniers. Met regelmatig water geven en voldoende zonlicht zal deze plant prachtig bloeien en een echte blikvanger worden in huis.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.