Dianthus Sunflor Odessa Red

Dianthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Dianthus Sunflor Odessa Red is een prachtige en levendige bloeiende plant met dieprode bloemen. Het heeft een compacte groeiwijze en kan tot zo'n 30 cm hoog worden. De bloemen hebben een subtiele geur en bloeien rijkelijk gedurende het seizoen. Deze plant gedijt het beste in de volle zon en goed doorlatende grond. Dianthus Sunflor Odessa Red is perfect voor het toevoegen van kleur en fleur aan tuinen, borders en containers.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Het verliest zijn blad in de winter en bloeit in de lente en zomer. Het is een eenjarige plant.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst. Zorg voor een goede afwatering en voorkom dat de wortels constant nat blijven.

  De plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. Zorg voor voldoende zonlicht en goed doorlatende grond. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen voor een langere bloeiperiode.

  Dianthus Sunflor Odessa Red heeft ongeveer 20-25 cm ruimte nodig om optimaal te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt. Houd voldoende afstand tussen de planten om de groei niet te belemmeren.

  De Dianthus Sunflor Odessa Red groeit het best in de volle zon of in halfschaduw. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht ontvangt voor een optimale groei en bloei. In de schaduw kan de plant minder goed groeien en minder bloemen produceren.

  De plant heeft ongeveer 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de grond waarin hij groeit. Zorg ervoor dat de grond vochtig is, maar niet doorweekt. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  Deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een goede keuze voor tuinen die biodiversiteit willen bevorderen. De bloemen zijn aantrekkelijk voor bestuivers en zorgen voor een levendige tuin.

  Ja, deze plant kan zeker bijdragen aan biodiversiteit in de tuin. De bloemen trekken bijen, vlinders en andere bestuivers aan, wat de diversiteit aan planten en dieren in de tuin kan vergroten. Het is daarom een goede keuze voor een biodiverse tuin.

  De bloeitijd van deze plant is van mei tot en met september. De bloemen bloeien gedurende ongeveer 4 maanden lang.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg er dus voor dat de plant op een zonnige locatie wordt geplaatst.

  Nee, de Dianthus Sunflor Odessa Red is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het is belangrijk om geen onbekende planten te eten, tenzij je zeker weet dat ze veilig zijn.

  Ja, de Dianthus Sunflor Odessa Red heeft geluidsdempende eigenschappen vanwege de dichte groei en het bladerdek dat geluid kan absorberen. Het kan helpen om geluidsoverlast te verminderen in een tuin of buitenruimte.

 • Om de bloei te stimuleren en de groei te bevorderen, is het aan te raden om regelmatig de uitgebloeide bloemen te verwijderen. Knip de bloemstelen tot net boven het blad af. Snoei de plant indien nodig in het voorjaar om de vorm te behouden.

  De Dianthus Sunflor Odessa Red heeft regelmatig water nodig om gezond te blijven. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet drassig. Geef de plant bij voorkeur water bij de wortels en vermijd dat het blad nat wordt.

  De ideale potgrond voor deze plant is een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig wordt, om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om af en toe de potgrond te vervangen of bij te vullen met verse potgrond.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem niet te vochtig is om wortelrot te voorkomen. Voeg indien nodig compost of meststoffen toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  De Dianthus Sunflor Odessa Red gedijt het beste op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt en bescherm hem tegen felle wind. Deze tuinplant is ideaal voor borders, rotstuinen en als bodembedekker.

  De plant heeft over het algemeen geen winterbescherming nodig, maar als de winter erg streng is, kan het helpen om de plant af te dekken met mulch of bladeren. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. In het voorjaar kun je eventueel dode bladeren en stengels wegsnoeien om de plant weer een frisse start te geven.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in goed doorlatende grond en volle zon. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

  De Tuinplanten, waaronder deze plant, hebben een voorkeur voor een bemesting met een algemene meststof in het voorjaar en zomer. Zorg ervoor dat de meststof voldoende stikstof, fosfor en kalium bevat voor een gezonde groei en bloei. Let op de dosering volgens de aanwijzingen op de verpakking om overbemesting te voorkomen.

  Het is aan te raden om bij het planten van Tuinplanten mulch rond de basis van de plant aan te brengen. Mulch helpt de grond vochtig te houden, onkruidgroei te verminderen en de plantwortels te beschermen tegen extreme temperaturen. Het gebruik van organisch materiaal zoals compost of boomschors is ideaal voor een gezonde groei van de plant.

  De Dianthus Sunflor Odessa Red gedijt het beste in een neutrale tot lichtzure bodem met een pH-waarde tussen 6,5 en 7,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met kalk of andere bodemverbeteraars. Het behouden van de juiste pH-waarde zorgt voor gezonde groei en bloei van de plant.

  Het beste middel tegen ongedierte bij tuinplanten is preventie. Zorg voor een gezonde en sterke plant door voldoende water te geven en de juiste bemesting toe te dienen. Mocht er toch ongedierte aanwezig zijn, dan kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of roofmijten effectief zijn.

 • Omschrijving

  De Dianthus Sunflor Odessa Red is een prachtige en levendige bloeiende plant met dieprode bloemen. Het heeft een compacte groeiwijze en kan tot zo'n 30 cm hoog worden. De bloemen hebben een subtiele geur en bloeien rijkelijk gedurende het seizoen. Deze plant gedijt het beste in de volle zon en goed doorlatende grond. Dianthus Sunflor Odessa Red is perfect voor het toevoegen van kleur en fleur aan tuinen, borders en containers.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.