Dianthus Sunflor Odessa Pink

Dianthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dianthus Sunflor Odessa Pink is een prachtige en kleurrijke tuinplant met roze bloemen en een weelderige groei. De bloemen hebben een zoete geur en bloeien van de lente tot de herfst. Deze plant geeft de voorkeur aan een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Dianthus Sunflor Odessa Pink is perfect voor borders, rotstuinen en bloembakken. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die vlinders en bijen aantrekt.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Dianthus Sunflor Odessa Pink is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een vaste plant die bloeit in de zomer en herfst. Het wordt aanbevolen om de plant elk jaar in het voorjaar te snoeien.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is aan te raden de plant tijdens strenge vorst te beschermen. Deze tuinplant kan dus overleven in gematigde winterse omstandigheden.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en vereist minimale zorg. Het is een sterke en langbloeiende tuinplant die weinig verzorging nodig heeft. Zolang de plant voldoende zonlicht en water krijgt, zal hij goed gedijen in de tuin.

  De plant heeft een ruimte nodig van ongeveer 20 tot 30 cm in de breedte en de hoogte. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen de planten om ze goed te laten groeien en bloeien. Deze planten kunnen goed groeien in bloembedden, borders of potten op het terras.

  De Dianthus Sunflor Odessa Pink groeit het beste in de volle zon. In de schaduw kan de plant minder goed gedijen en zullen de bloemen mogelijk minder kleurrijk zijn. Voor optimale groei en bloei is het aan te raden om de plant in de zon te plaatsen.

  De Dianthus Sunflor Odessa Pink heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de zoete geur en heldere bloemen die ze produceren. Deze eigenschap maakt het een aantrekkelijke keuze voor tuinen die deze insecten willen aantrekken.

  Ja, de Dianthus Sunflor Odessa Pink trekt bestuivers aan zoals vlinders en bijen, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast zorgt de plant voor variatie in bloeitijden en kleuren, wat ook gunstig is voor de diversiteit van planten en dieren in de omgeving. Tot slot kunnen vogels profiteren van de zaden die de plant produceert, waardoor de biodiversiteit verder wordt gestimuleerd in de tuin.

  Deze plant bloeit voornamelijk in de maanden mei tot en met juli. De bloeiperiode kan ongeveer 6 tot 8 weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en zal goed gedijen op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes om uitdroging te voorkomen. Deze plant kan ook goed tegen droge grond en is dus redelijk onderhoudsvriendelijk.

  Nee, de Dianthus Sunflor Odessa Pink is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en wordt niet gebruikt als voedsel. Het wordt aanbevolen om geen delen van de plant te consumeren.

  Ja, de plant heeft een bepaalde mate van geluidsdempende eigenschappen door zijn bladeren en stengels. Echter is het effect van geluidsdemping niet zo sterk als bij speciale geluidsdempende planten. Het is voornamelijk een aangename bijkomstigheid van deze tuinplant.

 • Deze plant kan na de bloei worden teruggesnoeid om nieuwe groei te stimuleren en de vorm te behouden. Verwijder uitgebloeide bloemen regelmatig om de bloeiperiode te verlengen. Snoei in het voorjaar dode of beschadigde takken weg voor een gezonde uitstraling.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet doorweekt. Vermijd dat de plant in stilstaand water staat.

  De Dianthus Sunflor Odessa Pink gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet te nat. Een mengsel van potgrond en wat grof zand is ideaal voor deze tuinplant.

  De plant gedijt het best in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg voor een neutrale tot licht alkalische bodem met een goede structuur. Vermijd zure grond en zorg voor voldoende vochtigheid tijdens de groeiperiode.

  De Dianthus Sunflor Odessa Pink gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat wordt. Deze tuinplant kan goed groeien in borders of rotstuinen.

  Tijdens de winterperiode is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door een laagje mulch of bladeren rond de basis aan te brengen. Zorg er ook voor dat de plant op een beschutte locatie staat en niet blootgesteld wordt aan harde wind. Het is ook mogelijk om de plant af te dekken met een speciale winterhoes voor extra bescherming.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen. Bemest de plant in het voorjaar voor een gezonde groei.

  "Tuinplanten zoals deze hebben baat bij regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezond en sterk te blijven. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten volgens de instructies op de verpakking. Overdaad aan mest kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid die u gebruikt."

  Mulch is een laag organisch materiaal die wordt aangebracht rondom de plant om onkruidgroei te onderdrukken, vocht vast te houden en de grondtemperatuur te reguleren. Het helpt ook bij het verbeteren van de bodemstructuur en voeding van de plant. Het adviseren wordt aangeraden om jaarlijks mulch aan te brengen in het voorjaar voor optimale groei en bloei.

  De Tuinplanten houden van een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6 en 7. Deze Zuurgroeiende bodem voorziet hen van de nodige voedingsstoffen voor optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de zuurtegraad van de bodem regelmatig te testen en indien nodig bij te sturen met meststoffen.

  Dianthus Sunflor Odessa Pink is gevoelig voor bladluizen en slakken. Om deze te bestrijden kunt u organische insecticiden gebruiken of natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes aantrekken. Zorg daarnaast voor een goede luchtcirculatie en vermijd te veel vochtigheid om schimmelziekten te voorkomen.

 • Omschrijving

  Dianthus Sunflor Odessa Pink is een prachtige en kleurrijke tuinplant met roze bloemen en een weelderige groei. De bloemen hebben een zoete geur en bloeien van de lente tot de herfst. Deze plant geeft de voorkeur aan een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Dianthus Sunflor Odessa Pink is perfect voor borders, rotstuinen en bloembakken. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die vlinders en bijen aantrekt.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.