Dianthus 'Sunflor Luxor'

Dianthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dianthus 'Sunflor Luxor' is een prachtige bloeiende plant met dubbele bloemen in een rijke paarse kleur. De bloemen hebben een heerlijke geur en bloeien van de lente tot de herfst. Deze plant groeit compact en bereikt een hoogte van ongeveer 20 cm. 'Sunflor Luxor' is perfect voor in borders, rotstuinen of als potplant op het terras. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in de volle zon en goed doorlatende grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Dianthus 'Sunflor Luxor' is een bladverliezende plant.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -10°C. Het is aan te raden om de plant tijdens strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld vliesdoek. In de meeste gevallen zal de plant de winter goed doorkomen.

  Ja, Dianthus 'Sunflor Luxor' is makkelijk in onderhoud. Deze plant heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed in de meeste tuinomstandigheden. Het is een sterke en betrouwbare tuinplant.

  Dianthus 'Sunflor Luxor' heeft ongeveer 20 tot 30 cm ruimte nodig om te groeien. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte is tussen de planten om luchtcirculatie te bevorderen. Plant ze op een afstand van ongeveer 20 tot 30 cm uit elkaar voor optimale groei.

  De plant groeit het best in de zon of halfschaduw en kan minder goed gedijen in de volledige schaduw. Het is belangrijk om de plant voldoende zonlicht te geven voor een optimale groei en bloei. In de schaduw kan de plant minder goed bloeien en groeien.

  Dianthus 'Sunflor Luxor' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Over het algemeen is het voldoende om de plant één tot twee keer per week water te geven.

  Ja, Dianthus 'Sunflor Luxor' trekt vlinders en bijen aan vanwege de heldere kleuren en de zoete geur van de bloemen. Het is een populaire keuze voor tuinen die biodiversiteit en bestuiving willen bevorderen. Het is ideaal om aan te planten in een zonnige border of in potten op het terras.

  Dianthus 'Sunflor Luxor' draagt bij aan biodiversiteit door bijen, vlinders en andere bestuivende insecten aan te trekken met zijn nectarrijke bloemen. Door deze plant in de tuin te zetten, kan de biodiversiteit in de omgeving worden bevorderd. Het is daarom een goede keuze voor een biodiverse tuin.

  De plant bloeit van mei tot en met augustus en de bloei kan tot wel 6 weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige standplaats. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Het is dus geen probleem om deze plant op een zonnige plek te plaatsen.

  Deze plant is niet eetbaar en wordt voornamelijk geteeld als decoratieve bloem in de tuin. Het consumeren van de bloemen of bladeren wordt niet aanbevolen en kan mogelijk schadelijk zijn voor de gezondheid. Het is het beste om deze plant niet in voedselbereiding te gebruiken.

  Ja, veel tuinplanten hebben een geluidsdempend effect doordat ze geluidsgolven absorberen en reflecteren. Dit kan helpen bij het verminderen van omgevingsgeluiden in de tuin. Het is echter niet de primaire functie van de plant.

 • Deze plant kan na de bloei teruggesnoeid worden tot vlak bij de grond om de groei te bevorderen. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te verlengen. Snoei in het voorjaar dode of beschadigde takken weg voor een gezonde groei.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed draineert en vermijd stilstaand water. Geef water aan de wortels en niet op het blad om schimmelvorming te voorkomen.

  De plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond met veel organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet drassig. Af en toe bemesten kan de groei en bloei van de plant bevorderen.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende grond van gemiddelde vruchtbaarheid. Het is belangrijk dat de bodem vochtig is, maar niet te nat. Zorg ervoor dat de grond voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Bescherm de plant tegen harde wind om beschadiging te voorkomen.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen strenge vorst en natte grond. Het is aan te raden om de plant te beschermen met een laag mulch of bladeren rond de wortels. Een afdekking met bijvoorbeeld vliesdoek kan ook helpen om de plant te beschermen tegen koude temperaturen.

  Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Bemest de plant in het voorjaar met een speciale meststof voor bloeiende planten.

  Tuinplanten zoals Dianthus hebben behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof die rijk is aan stikstof, fosfor en kalium voor de beste resultaten. Bemest de planten volgens de instructies op de verpakking om overbemesting te voorkomen.

  Mulchen helpt bij het vasthouden van vocht, het onderdrukken van onkruid en het verbeteren van de bodemkwaliteit voor tuinplanten. Toepassen van een laag mulch in het voorjaar zal de plant helpen gedurende het groeiseizoen. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stelen van de plant wordt gelegd om schimmelvorming te voorkomen.

  De zuurgraad van de bodem voor tuinplanten dient licht zuur tot neutraal te zijn. Het is van belang dat de pH-waarde van de bodem rond de 6,5 tot 7,5 ligt voor een optimale groei en bloei. Het is aan te raden om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen.

  Het is belangrijk om regelmatig de plant te controleren op ongedierte, zoals bladluizen en spint. Natuurlijke bestrijdingsmethoden kunnen zijn: het besproeien met een mengsel van water en zeep, of het gebruik van lieveheersbeestjes die de bladluizen opeten. Voorkom overmatig gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen om de plant en het milieu te beschermen.

 • Omschrijving

  Dianthus 'Sunflor Luxor' is een prachtige bloeiende plant met dubbele bloemen in een rijke paarse kleur. De bloemen hebben een heerlijke geur en bloeien van de lente tot de herfst. Deze plant groeit compact en bereikt een hoogte van ongeveer 20 cm. 'Sunflor Luxor' is perfect voor in borders, rotstuinen of als potplant op het terras. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in de volle zon en goed doorlatende grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.