Campanula cochleariifolia 'Bavaria White'

Campanula

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Campanula cochleariifolia 'Bavaria White' is een laagblijvende en compacte plant met witte klokvormige bloemen die in de zomer bloeien. De plant heeft kleine, hartvormige bladeren en groeit het beste in goed doorlatende grond in de volle zon of halfschaduw. 'Bavaria White' is een perfecte keuze voor rotstuinen, borderplanten of als bodembedekker. Deze plant trekt bijen en vlinders aan en is gemakkelijk te onderhouden door regelmatig te snoeien na de bloei. Het is een mooie toevoeging aan elke tuin vanwege de langdurige bloei en aantrekkelijke verschijning.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft niet veel speciale zorg nodig. Zolang hij regelmatig water en voldoende licht krijgt, zal hij gedijen. Het is belangrijk om de plant af en toe te bemesten en dode bladeren te verwijderen.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Zet hem op een plek met direct zonlicht of helder indirect licht voor optimale groei. Onvoldoende licht kan leiden tot zwakke groei en minder bloei.

  De plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar zorg ervoor dat de wortels niet constant in het water staan. Controleer altijd eerst de grond voordat je water geeft.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, maar gedijt goed bij helder, indirect licht. Te veel zon kan de bladeren verbranden en de plant beschadigen. Het is het beste om de plant op een plek te zetten waar het licht gefilterd wordt.

  Ja, de Campanula cochleariifolia 'Bavaria White' houdt van warmte en gedijt goed bij kamertemperatuur. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tochtige plekken en temperatuurschommelingen te houden om een optimale groei te bevorderen. Wanneer de plant regelmatig warmte en voldoende licht krijgt, zal hij gezond en bloeiend blijven.

  De Campanula cochleariifolia 'Bavaria White' bloeit meestal in de maanden juni tot en met september. De bloeiperiode kan ongeveer 6 tot 8 weken duren.

  Ja, de plant is luchtzuiverend en kan helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het is daarom een goede keuze voor binnenruimtes waar frisse lucht belangrijk is.

  De ideale temperatuur voor de Campanula cochleariifolia 'Bavaria White' ligt tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze plant gedijt goed bij gematigde temperaturen en heeft geen extreme warmte nodig om te groeien en bloeien. Plaats de plant op een plek waar deze temperaturen het hele jaar door worden gehandhaafd.

 • De plant kan na de bloei licht teruggesnoeid worden om de vorm te behouden en de plant compact te houden. Verwijder dode of beschadigde bladeren en bloemen regelmatig om de plant gezond te houden. Het is belangrijk om regelmatig te controleren op plagen en ziektes tijdens het snoeien.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. Geef water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  Zorg voor goed doorlatende potgrond met goede voedingsstoffen. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen. Geef regelmatig water, maar laat de grond tussen gietbeurten in niet helemaal opdrogen.

  De plant gedijt het best in goed doorlatende grond die rijk is aan organisch materiaal. De bodemkwaliteit moet vochtig maar goed gedraineerd zijn. Vermijd zware kleigrond en zorg voor een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar let op dat de grond niet te vochtig wordt. Zorg voor voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht op de bladeren. Af en toe bemesten tijdens het groeiseizoen kan de groei bevorderen.

  De plant kan af en toe stofvrij worden gemaakt met een zachte doek of een lichte waternevel. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de gezondheid van de plant te behouden. Gebruik geen glansmiddelen of schoonmaakproducten op de bladeren, dit kan de plant beschadigen.

  De plant heeft veel licht nodig en groeit het beste op een zonnige plek met indirect licht. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag zonlicht krijgt voor een optimale groei. Plaats de plant niet te dicht bij een raam met direct zonlicht om verbranding te voorkomen.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 15 en 20 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme hitte of kou, dit kan schadelijk zijn voor de plant. Plaats de plant op een plek waar de temperatuur stabiel blijft en niet te veel schommelt.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals deze is het beste tussen de 40% en 60%. Het is belangrijk om regelmatig te sproeien om de luchtvochtigheid op peil te houden. Een te droge lucht kan bruine bladranden veroorzaken.

  Deze plant groeit het best in neutrale tot licht zure grond met een pH-waarde tussen 6 en 7.5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen. Overmatig zure of alkalische grond kan de groei en bloei van de plant belemmeren.

  De Campanula cochleariifolia 'Bavaria White' heeft wekelijks voeding nodig tijdens het groeiseizoen tussen lente en herfst. Gebruik een uitgebalanceerde vloeibare meststof voor bloeiende planten. Overbemesting kan leiden tot zwakke groei en minder bloei.

 • Omschrijving

  Campanula cochleariifolia 'Bavaria White' is een laagblijvende en compacte plant met witte klokvormige bloemen die in de zomer bloeien. De plant heeft kleine, hartvormige bladeren en groeit het beste in goed doorlatende grond in de volle zon of halfschaduw. 'Bavaria White' is een perfecte keuze voor rotstuinen, borderplanten of als bodembedekker. Deze plant trekt bijen en vlinders aan en is gemakkelijk te onderhouden door regelmatig te snoeien na de bloei. Het is een mooie toevoeging aan elke tuin vanwege de langdurige bloei en aantrekkelijke verschijning.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.